recenze

Bombertronics

Bombertronics

Malý panáček prochází čtvercové pole, kde občas položí bombu. Časem se dostane ke druhému hráči a po šikovném položení bomby ho zlikviduje. Není vám tento postup povědomé? Ano, budeme hrát další z klonů známého Bombermana.
Zeptat se nějakého hráče, jestli zná a hrál Bombermana je hloupá otázka. Pokud někdo sedí za počítače už dlouho a pamatuje začátky her, klasiku apod., musí též znát i Bombermana. Šikovného malého panáčka, který má jen své bomby, pomocí kterých si musí vybojovat vítězství. Klonů Bombermana je opravdu mnoho. Některé jen kompletně kopírují originál, pozmění název, postavy a vydají vše za svou hru. To asi nikdo neocení a samozřejmě takovou hru na Freegame.cz nemáme. Bombertronics má své vychytávky a je vylepšen o několik kvalitních fíglů, kterým byste měli věnovat pozornost. ;)

Pokud jste se ještě neseznámili se hrami, které jsou klony známého předchůdce, tak bych doporučil např. Clan Bomber nebo 3D Bomber, což je 3D verze Bombermana, jak napovídá samotný název hry. Tyto dvě hry jsou zajímavými předělávkami Bombermana a pro fanouška těchto her, to bude příjemný požitek ze hry.

Nebudu vás déle napínat a přejdu rovnou k nejdůležitějším faktům. Hra začíná běžným menu, kde si můžete nastavit počet hráčů a arenu, ve které se chcete utkat. Chybou hry je, že si můžete zahrát jen dva hráči u jednoho počítače. Hra proti počítači tu není a ani multiplayer ne (to by asi ani nikdo nečekal). Máte sice možnost hrát proti čtyřem hráčům najednou, ale nejde mi do hlavy, jak to zkoušeli autoři hry. Tedy jak se namáčkli čtyři hráči u jedné klávesnice. Nějaká vize by tu byla, ale nešlo by o hráče mužského pohlaví. :) No nic, to se sice přehlédnout nedá a docela to hře ubírá na kvalitě. Představa o Bombermanovi, který nejde hrát proti soupeři s umělou inteligencí, je opravdu nepěkná. Co však oceníte je celkový vzhled hry. Bombertronics má velmi zajímavě provedené arény. Běžný design nikoho příliš nezaujal. Pláž, les atd. nebyly zrovna zajímavými prostředími. Dnes se sice ocitneme jen v jednom prostředí (samozřejmě upraveném do několika arén), ale rozhodně vypadá lépe než klasické arény. Máme tedy jednu kladnou vlastnost hry. Další je výbava jednotlivých „Bombertronicků“.

Ze začátku máte samozřejmě jen jednu bombu. Časem jich samozřejmě posbíráte více, ale mimo nich můžete sebrat i různé zbraně a vychytávky jako je např. neviditelnost. Nemůžete se sice neviditelní procházet po celé aréně, ale pokud jste v úzkých, můžete ji použít a soupeř vás neuvidí. Mezi nové zbraně patří různé střely, které se někdy pohybují po aréně, někdy se vrací k vám a v některých lepších případech sežehnou vašeho protivníka. Jednu zbraň si určitě oblíbíte. Jsou to jakési kuličky, kterých můžete vystřelit více najednou a zasypat tak půlku arény tímto nepříjemným střelivem. Zbraní je tu mnoho a samozřejmě se od sebe liší. Každá má své využití a v určitých chvílích ji oceníte. ;) Co se týče ovládání, pohyb je jak jinak než šipkami, bomby pokládáte Ctrl a zbraně měníte Shiftem (tedy po tom co je seberete. ;)

Bombertronics je úspěšným klonem staršího předchůdce čili klasiky. Vzal si od něj jen základ a přidal několik velmi dobrých vylepšení. Grafika se nedá příliš hodnotit, na tu zde nemusí být příliš kladen důraz, ale i přesto ji autoři neodbily. To samé by se dalo říci i o zvuku, který by také nemusel být na nejvyšší úrovni a stejně se s ním autoři trochu poprali a rozhodně se jim to povedlo. Některé efekty jsou stylové, i když jsem je už někde slyšel. ;) Hráli jste-li Bombermana, určitě dnešní šanci nezahazujte a stahujte. Budete se bavit. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

Lancelot | 21.03.06 v 16:17

Je to supr hra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce