recenze

Dark Caves

Dark Caves

Fanoušek arkád může být spokojen s tím, co se mu od nás dostává do rukou. Dnes tu mám osvědčenou klasiku, kterou by měl dohrát každý fanoušek těchto her. Vychytaná Dark Caves prověří vaše základní zkušenosti hraní arkád. ;)
Nedá se diskutovat o tom, jakým počtem arkád jsme vás již zasypali. Je jich opravdu spousta, takže snad ani není možné, že si některý hráč nevybere. Pokud ne nebo není spokojený, tak by neměl hledat mezi freeware hrami, ale to je samozřejmě téma na dlouho. ;) Dnes přicházím s velmi osvědčenou klasikou, kterou hrálo opravdu velké množství hráčů. Není divu, nejde sice o nic nového, ale v žádném případě tuto hru nemůžeme považovat za starou vykopávku. To v žádném případě. Klasiky by si měl každý opravdový hráč náležitě vážit.

S Dark Caves se nedostane na úroveň třeba Super Maria Final, ale rozhodně se přiblížíme takovým Wuschels World, které jsme vydali nedávno. V porovnání s touto záležitostí by v mém osobním měřítku převažovala Dark Caves. Další podobnou záležitostí by mohl být z části Giddy 3, ale ten se od dnešní záležitosti vcelku liší. Pokud jste tyto arkády hráli, možná na vás Dark Caves zapůsobí více než zmíněné záležitosti, neboť má své klasické vlastnosti a nenapodobitelnou hratelnost.

Klasická arkáda se příliš popisovat nemusí. Vše záleží jen na přesnosti a vypočítavosti. Vaše malá postava umí létat, pokud má ve svém létajícím přístroji palivo. To může za nějakou dobu dojít, tudíž je třeba ho šetřit a nemrhat jím při každé příležitosti. Druhou výhodou vaší postavy jsou krátké střely, kterými zničíte nepřítele, pokud je hodně blízko. Vzdálenější protivníky ohrozit nemůžete, dosah střely je velmi malý, ale síla je na tom lépe. Stačí jeden zásah a nepřítel je zničen. Posledním vylepšením jsou bomby, které musíte pokládat ke zdím, přes které se jinak nemůžete dostat. Bomb máte taky jen několik, proto je třeba s nimi šetřit. Jednotlivé levely jsou pokaždé trochu rozmanitější a nenabízejí stále ten samý stereotyp. Setkáte se i s jinými protivníky a některých se jen tak nezbavíte. Zkrátka toho hra nabízí celkem dost na to, že nejde o nějakou novinku.

Dark Caves byste měli vyzkoušet, pokud většinu dne trávíte hraním freeware arkád. Každý zkušený hráč by se měl přesvědčit o tom, jak jsou na tom jeho herní základy a tuto hru dohrát. Nejde o nic nemožného, jen to chce se snažit, stejně jako ve většině arkád.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

Bogex | 10.09.03 v 17:54

Po dnešní aktualizaci AVG jsem si projel C: a nasel jsem v exe souboru vir "WORMS|FRANVIR.A". Odstranil jsem ho a hru si stahnul znova, červík se oběvil zas,tak bacha!

qwerty | 31.05.03 v 17:18

zasekla jsem se:( prijdu do obrazovky nahore vlevo, muzu jen rovne, mam pred sebou ty dve veverky,nebo co tam porad vsude pobiha - pode mnou jsou dvere a ja nevim,jak se tam dostat...poradite???

Petr Němec | 24.05.03 v 19:59

Tato hra na prvý pohled nevypadá dost originálně ale věřte určitě se do ní zažerete.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce