recenze

Secret Agent

Secret Agent

V dnešní době se to tajnými agenty jen hemží. Johnny English, James Bond a nebo staronový 006. Jeho dobrodužství se odehráva na ostrově plném zloduchů, a tak bude potřebovat vaši pomoc, aby splnil svůj úkol. Poskytnete mu ji?
Pokud se vám líbila hra Crystal Caves, určitě si oblíbíte i Secret Agenta. Nejenže je od stejného výrobce, ale běhá ve stejném enginu. Naštěstí není identická s CC, a proto vám přinese hodně dobré zábavy.

Příběh hry vypadá asi takto: vy, zkušený agent 006, máte za úkol dostat zpět ukradené plány na výrobu super silného laseru s označením „Red Rock Rover.“ Plány byly ukradeny Ďábelským Sdružením Padouchů, které je ukrylo na třech ostrovech (hra je bohužel shareware, a tak můžete získat pouze plán z prvního ostrova) ve střežených pevnostech. Abyste se dostali do pevnosti na prvním ostrově, musíte nejdříve projít 15 pevnůstek, ve kterých máte zničit celkem 15 radarů, abyste si otevřeli přístupovou cestu do hlavní pevnosti a k plánům.

Cestu vám budou znepříjemňovat najaté „gorily“, které pro vás nejsou žádným oříškem, protože pár střel z pistole a je po nich. Dalšími nepřáteli jsou roboti – jsou o něco tvrdší než strážci (gorily), někteří nejdou zabít (např. maličká helikoptérka) a na likvidaci jiných budete potřebovat trochu přemýšlet (ale ne moc :-)). Miny přeskakujte a dávejte pozor na ze země vykukující bodáky. Pokud někde najdete laserové pole (červený, rychle blikající paprsek) nemusíte se děsit – na jeho vypnutí potřebujete najít disketu, kterou pak strčíte do počítače. Na zavřené barevné dveře platí klíč stejné barvy, a pokud někam nemůžete vyskočit, porozhlédněte se po slunečních brýlích, s jejichž pomocí objevíte neviditelné plošinky.

Hra se ovládá standardně – ALTem se skáče a CTRLem se střílí. Graficky hra znatelně neodpovídá dnešním průměrům, ale to vás trápit nemusí. Dokonce se mi zdá, že je po obrazové stránce lepší než Crystal Caves... Zvuky (stejně jako u CC) přicházejí ze speakru a (jako v CC) trošičku kvičí, ale zvyknete si. Hratelně je SA ještě o něco lepší než CC, takže, jak už jsem psal v úvodu, pokud jste CC dohráli jedním dechem, určitě si stáhněte i Secret Agenta.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce