recenze

Blink

Blink

Už jste se někdy zkoušeli dlouho dívat bez mrknutí oka? Schválně si to někdy zkuste, není snadné vydržet to dlouho. A právě o tom bude dnešní hra. Celkem originální nápad, nemyslíte? Takže pokud si chcete zasoupeřit v délce nemrkání, máte dnes šanci..
Mrkání oka je přirozenou lidskou fyziologickou vlastností, kterou si většinou ani neuvědomujeme. Počet mrknutí za den by se určitě dal počítat ve stovkách ne-li v tisících. Ale aby na toto téma někdo vymyslel hru, tak to tu ještě nebylo. A jaký jiný program by se na takovou gamesku hodil lépe, než Flash? Jednoduchý na tvorbu animací a malý, co se týče velikosti. Ideální prográmek na tvorbu jednoduchých online her. My vám přinášíme offline verzi gamesky Blink, abyste si ji mohli užít hezky doma i bez připojení na net...

Flash má jednu výhodu, jeho hry se totiž spouštějí vždy jedním souborem. Ani tentokrát tomu nebude jinak. Po spuštění vás uvítá malé okno na ploše. Celkem jednoduše vypadající Menu se třemi položkami. Najdete zde instrukce v podobě ovládání a cíle hry. Dále si můžete navolit, zda chcete hrát pouze s počítačem nebo multiplayera s živým protihráčem. Ta druhá možnost bude samozřejmě lákavější a určitě i zábavnější. Dále si můžete navolit barvu víčka a také barvu oka. Můžete tak mít třeba zelené oko a růžové víčko, prostě co vás napadne. Pak už se můžete vrhnout bez čekání přímo do prvního kola. Proti sobě zde stojí dvě oči, dva soupeři. Jedno oko ovládáte jen pomocí šipek vpravo a vlevo a druhé pomocí klávesy Y a X. Jde jen o to vydržet mít co nejdéle oči otevřené.

Určitě tedy déle než soupeř. Ale jak to uděláte? Oči se automaticky přivírají, proto jim musíte trochu pomoci. Máte na to právě ty klávesy, když totiž budete neustále rychle mačkat střídavě levou a pravou klávesu každého hráče, oko se tak nezavře a vy vydržíte. Je to tedy rychlá hra dvou prstů, je potřeba mít velikou výdrž a také trochu štěstí, abyste nedostali křeč...;) Jakmile jeden z hráčů už to nevydrží a zavře oči plné naběhlých žilek, prohrává. Pokud vyhrajete, postupujete do dalšího kola, které je těžší než předchozí. Soupeř je totiž odolnější a déle vydrží mít oko otevřené. To je vše, nic víc a ni nic míň ve hře nenajdete. Je to jen neustálý boj vašich prstů a klávesnice...

Grafika je velmi jednoduchá a průměrně zpracovaná. Zvuků si bohužel také moc neužijete, ale zase na druhou stranu, co byste také od takové hry čekali? ;) Musíme určitě ocenit její originalitu a také možnost hry dvou živých soupeřů. Takže jestli se právě nudíte a máte nablízku někoho schopného, určitě si dejte partičku...;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce