recenze

Wizard Duel 2

Wizard Duel 2

Každý si asi umí představit svou vizi čaroděje. V dnešní době bychom asi zamířili ke spoustě představám, ale Wizard Duel 2 se nám pokusí přiblížit klasiku, v níž by se měli objevit šikovní mágové, kteří proti sobě nastoupí na tajuplném ostrově za pomoci mocných kouzel.
Wizard Duel už jednou vyšel. Proto se autoři rozhodli, že se pokusí vytvořit jeho druhý díl, v němž by měli napravit chyby z dílu prvního. Jestli se jim to povedlo se dovíme jen z části, neboť jsme první díl této deathmatchové hry u nás neměli. Z části se nedivím, že vám přinášíme pouze druhý díl, nejde totiž o žádnou revoluční hru, která přichází s něčím novým.

Ve hře máte jednoho nepřítele, který je vyzbrojen naprosto totožně jako vy. Když to tak vezmu, tak jste si rovnocenní, nemáte žádné výhody (až na možnost nastavení úrovně inteligence protivníka. :) Oba dva máte stejná kouzla, která se používají pomocí ikonek na pravé horní části obrazovky. Sada kouzel začíná „zemí“, která vašemu protivníkovi připraví pod nohy „pomalý písek“, do kterého zapadne a zhyne. Druhým kouzlem je „vítr, který na vašeho protivníka vyšle menší tornádo. To si s tím náležitě pohraje a odhodí ho daleko do moře. Dále máte možnost využít „fireball“, který vyšle na nepřítele ohnivou kouli. No a posledním je „voda“, která symbolizuje záplavu.

Ovládání hry je celkem solidní. Šipkami ovládáte pohyb a pravým tlačítkem na myši si měníte pohledy. Na ovládání si rozhodně zvyknete, nejde o nic složitého, i když by se samozřejmě dalo řešit i lépe. Co je trochu zádrhel je fakt, že mágové neumějí plavat. Pokud se váš kouzelník dostane do vody, budete s ním muset pomalu vyjít. Když vás však do vody odnese tornádo, budete nejspíše daleko od pevniny a nestihnete to. Ve hře je možno využít i multiplayer, ale jediné, co bych doporučoval je klasická hra přes LAN (nemyslím si, že si dali autoři nějakou práci s multiplayerem a že je možnost, že se k někomu vzdálenému připojíte, ale zkusit to můžete. ;) Sám si však říkám, že asi nehrozí, že se najde někdo, kdo by hrál přes LAN hru jako je Wizard Duel 2.

Grafika není nejhorší, i když často znatelně pokulhává. Hratelnost je slušná, jak už bylo řečeno, s ovládáním by neměl být problém. K downloadu by vás měl přesvědčit základní popis hry, který zní nějak jako freeware 3D akční RPG. No nezní to zajímavě? ;) Wizard Duel 2 si stáhněte, pobavte se a rychle ho smažte. Podobné hry jsou dle mého názorů nakažlivé a mohly by vás odradit od jiných freeware her tohoto typu. Různorodost této hry je obrovská, ale ani v jednom směru na tom není nějak povedeně.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

dark_soul | 03.04.04 v 10:06

když to spustim tak mi to nahlásý chybu..

marek | 06.02.04 v 13:11

cau


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce