recenze

The Snowball Action Puzzle

The Snowball Action Puzzle

Zima už snad opravdu skončila, ale to nám nezabrání v tom vydávat také zimní hry. Tentokrát si zahrajete na kačenku, která se bude snažit porazit nepřátele. V této akční logicko-puzzle 3D gamesce si užijete spoustu legrace. Tak hurá do sněhu!
Už na začátku musím říci, že celá hra opět není v nám srozumitelném jazyce, ale v japonštině či čínštině. Ale naštěstí se tvůrci přeci jen rozhodli nám to trochu ulehčit, takže aspoň v Menu najdete také něco anglicky. V této celkem originální a skvěle zpracované gamesce se vtělíte do role žluté kačenky, která se sem do sněhu ani moc nehodí. Před ní stojí strastiplná cesta přes nejrůznější překážky a nepřátele. Zajímá vás, jak bude kačenčin příběh pokračovat a co v této gamesce všechno naleznete? Pak čtěte dále...

Po extraktování hry ji hned spusťte. Po zobrazení loga tvůrců s nerozluštitelným nápisem se už objevíte v hlavním Menu. Okno není na celé obrazovce, což má své výhody i nevýhody. Musíte nejprve dát New Game, aby se vám příště aktivovaly i další funkce v Menu. Teď už se přesuňte do první úrovně. Pomocí šipek svou kačenku ovládáte a hlavní potvrzovací klávesou je mezerník. Tím také střílíte sněhové koule. Před vámi je zasněžená plocha a na ní nepřátelské kačenky, které po vás háží koule a snaží se vás zničit. Zkuste uhýbat jejich střelám. Na sněhu před vámi je zaostřovač. Jakmile se jím dostanete na kačenku, cíl je zaměřen a několika koulemi ji sejmete. Když se vám podaří v prvním kole všechny zničit, postupujete do dalšího. V jednotlivých úrovních můžete narazit na spoustu překážek a třeba i logických vychytávek.

Třeba můžete manipulovat s ledovými kostkami, stoupat na barevné čudlíky v zemi, aby se snížil sloup s protivníkem a vy tak na něj mohli efektivněji střílet. Nebo nestačí jen šlápnout, ale musíte se na onen spínač trefit koulí. Samozřejmě vám bude ubývat zdraví, když se do vás nepřátelé trefí. Proto můžete narazit také na srdíčko, které vám zdraví doplní. Můžete najít i různé další vychytávky pro zvětšení koulí apod. Občas musíte udělat i něco jiného, než zničit všechny nepřátele, abyste ukončili úroveň. Třeba se jen musíte dostat k pokladu nebo máte podobné úkoly. Po každém levelu si můžete dosavadní pozici uložit a vrátit se při příštím spuštění. To nejzákladnější bylo již řečeno, teď je na řadě zhodnocení..

Jak už jsem říkal v úvodu, vše je ve 3D. Pro hraní budete potřebovat nějakou kvalitnější 3D kartu. Celá gamesa je dokonale propracovaná, obsahuje množství efektů a vizuálních třešniček na dortu. Vaše sluchové orgány nebudou také zahálet. Takže pokud si chcete užít parádní zimní gamesu a nevadí vám trochu té hatmatilky ;-), dnešní hra čeká na vaše stažení, vždyť soubor není ani tak veliký...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

Triple T | 30.04.03 v 19:10

Zvláště infiltrační levely přes 30.
BTW: Jsem už v 38. Dál to prostě nejde.

addfcvs | 26.04.03 v 23:44

Za 3MB je to dokonalý


galerie