recenze

Bubble Ice Age 2

Bubble Ice Age 2

Pokud máte v příštích dnech něco důležitého na práci, rozhodně si tuhle hru nestahujte. Ač malá velikostí, přitáhne vás k počítači na dlouhé hodiny. Alespoň mně se to stalo. Přitom se jedná o prachmizerné rozstřelování kuliček, bublinek či vánočních ozdob.
Když bych měl tuhle hru k něčemu připodobnit, napadl by mě asi klasický tetris. Ale pozor! To nudné stavění kostiček je oproti Bubble Ice Age pouze otřepanou limonádou. Takže o co vlastně běží? Vy jako hlavní hrdina ovládáte otočné dělo, které je umístěno na spodu obrazu. Máte možnost ho ovládat klávesnicí nebo myší, přičemž připomínám, že ta druhá varianta je rozhodně lepší. Nad vámi se tyčí rozdílné množství různobarevných kuliček (tmavě modré, světle modré, červené, oranžové, zelené, fialové a žluté). Do vašeho kanónu je ládována jedna kulička za druhou. Pokud trefíte tři a více kuliček stejné barvy k sobě, kuličky se efektně rozprsknou a samozřejmě získáváte body. Tohle je tedy základní princip, který platí ve všech dalších mutacích hry. Kuličky se lepí na sebe a od bočních stěn se odrážejí.

V úvodním menu máte na výběr čtyři varianty hry. V té úvodní-Puzzle-nad vámi počítač vystaví velké kuličkové bariéry a vy musíte dosáhnout situace, kdy na obrazovce nezbude jediná kulatá potvora. To by se zdálo docela jednoduché, ale chyba lávky. Na pravém kraji obrazovky je umístěn jakýsi tlakoměr. Po každé kouli, kterou vypustíte do prostoru, popoleze hladina na tlakoměru o kousek výše a to i v případě, že slepíte kupříkladu tři a více kuliček. Jedinou možností, jak se vyhnout nemilému narůstání tlaku, je to, že od celku odstřelíte část kuliček. Platí zde totiž gravitační zákony, a tak koule, které nejsou přímo napojeny na celek a visí sami ve vzduch, padají dolů. Tím vlastně vykoupíte „tlakovou hodnou“ vaší koule a hladina na tlakoměru nestoupne. To je velmi důležité, nýbrž v případě že tlak na teploměru vyleze až nahoru, celá obrazovka se zmenší o jednu řadu. Pokud se vám to tedy podaří vícekrát, koule vás zavalí a končíte. Varianta puzzle se mi zdála nejzajímavější poněvadž postupujete v kolech výše a nejde tedy jen o skóre.

Jako druhou možnost máte –advanced-. Tady zase musíte co nejrychleji vystřílet všechny koule z obrazovky. Jde tu prakticky jen o skóre. Jsou tu však mnohá vylepšení. Pokud se vám podaří zničit kouli s otazníkem, dostanete buď tzv. jadernou kouli, která je schopna zničit celý blok koulí (záleží na tom, zda ji trefíte do škvíry nebo na rovnou řadu), nebo budete obdaření zaměřovákem, díky kterému trefíte kouli přesně kam chcete, či budete mít možnost vystřelit pestrobarevnou kouli, která získá barvu té kuličky, do které první narazí.

Docela pěkná je varianta –endless- tady nekonečná. V horní části neustále narůstají nové a nové chuchvalce koulí a vaším úkolem je samozřejmě ničit, ničit a zase ničit. Skóre utěšeně narůstá a vy zde požíváte stejných výhod jako u varianty –advanced-. Ať jsem bojoval sebevíc, stejně mě koule vždycky zavalili.

Poslední typem hry je –classic-. To je asi nejméně povedená odrůda. Je prakticky stejná jako -advanced-(viz.výše), ale je ochuzena o ty báječné efekty a vylepšení. Je zde docela obtížné dosáhnout pořádného skóre, musíte mí alespoň nad 3000 bodů, aby to stálo za zaznamenání. Zbývá snad ještě dodat, že pokud vystřílíte koule dostatečně rychle, každý prázdný řádek bude ohodnocen asi 500 body.

Docela příjemně mě překvapila možná volba prostředí (les, hory, potok, bouřka…), ale také vcelku podrobné rozdělení obtížnosti(do baby až po unreal). Krásná až poetická je také hudba a povedly se i zvukové efekty. Grafika je zase pohádková a ještě si můžete nastavit sílu sněžení (doprovodný podkres). Bubble Ice Age je jedna z nejlepších her, se kterými jsem se za poslední týdny setkal a rozhodně ji všem doporučuji. Přísloví, že v jednoduchosti je krása a síla, zde platí dvojnásob.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

maci | 05.05.05 v 18:22

teda už několikrát jsem zapomněla na čas a tak jsem už párkrát přijela pozdě do práce. kvůli této hře asi dostanu padáka:))))

braee | 27.09.04 v 13:51

nemá někdo kód- htěl bych si zahrát ale bez kódu to nefunguje. Tak prosím pošlete mi ho někdo. PŘEDEM DÍKY !!!!

MMM | 15.07.04 v 11:59

Taky bych ráda regisrtační kód.

sukubus | 21.07.03 v 14:56

fakt super pařbička, ale fuckt škoda, že je to jenom sharelok....neznáte někdo registrační kód? ................................

Luca | 04.06.03 v 07:56

Nainstalovala jsem si tuto hru, ale když chci začít hrát, tak to po mě chce registraci a nějaké regisrační číslo. Vůbec si nevím rady. Prosím pomozte mi!!!

Ivik | 17.05.03 v 22:03

Problem je uý me v tom,ze po instalaci nemuzu hrat, jelikoz to po mne chce registraci.Pomozte mi prosim.

fubu | 03.05.03 v 09:38

Je to fuckt supr pařba a k kmému údivu ani ne moc velká :-) !!! Takže stahujte!!!!!!!!


galerie