recenze

Permanent Daylight

Permanent Daylight

Baví vás adventury? Myslím že ano, a tak jsem pro vás našel jednu, která patří mezi velmi dobré parodie. Na co ještě čekáte? Pokud si stáhnete tento malý kousek, rozhodně se dobře pobavíte.
Dnes vám přinášíme další klasickou point-n-click adventuru, po nedávno vydané Out of Order. Vy jakožto hlavní hrdina Deither máte za úkol zničit přístroj, který vymyslel šílený vynálezce Very, very evil Ed. Ten má změnit rychlost otáčení země a tím nastolit na jedné polokouli zimu a na druhé horko.

Od toho také plyne název Permanent Daylight. Ale jak se o tom náš hrdina dozvěděl? Inu tak. Jednou v noci okolo dvou hodin ráno ho vzbudil nějaký hlas a chtěl po něm, aby ho vyslechl. Deither si nejdřív myslí, že k němu mluví Bůh a on bude novým Mesiášem. Omyl je pravdou. Neznámý člověk je Steve, který se díky chybě v reaktoru změnil na čistou energii, takže může procházet zdmi jako duch. Jednou když byl na návštěvě u Eda, tak se dozvěděl o tomto pekelném stroji. A proč si vyvolil tohoto Deitheta? No posuďte sami, kdo jiný než větší blb, by mohl ve dvě hodiny v noci poslouchat cizí hlas, který mu prozrazuje šílené plány nějakého vynálezce.

Jak jste již určitě pochopili z úvodu, budete se u této hry smát až doslova spadnete z židle. Jedná se totiž parodii na všechno. Od hvězdných válek až po hru Monkey Island. Od Lucas Arts také tento počin převzal ovládání, takže pomocí pravého tlačítka myši měníte akci, kterou chcete provést a pomocí levého ji aktivujete.

Grafika je u této hry obstojná, ale jelikož je dělaná pro rozlišení 320x240, tak také velké zázraky nečekejte. S tím také souvisí technické zpracování. Narozdíl od jiných adventu tu chybí popisky předmětů, a tak si někde pěkně užijete náš velmi oblíbený pixelhunting. Také by se dále vytknout rozlehlost. Narazíte zde jen na čtyři lokace na mapě.

Pokud Vám ale tato skutečnost nebude vadit, určitě se dobře pobavíte, jelikož některé fórky jsou velmi dobře udělány a velikost hry je více než příznivá.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

Petr Raboch(Rabush) | 14.07.03 v 20:17

Nechci se chlubit ale na cestinach do techto adventur uz se dela...

Petr | 05.04.03 v 18:32

Nápad je to dobrý, jenže většina freeware adventur je v anglickém jazyce, takže to ani nepíšu. Samozřejmě pokud se jedná o českou adventuru jako je například Život není krásný, tak je tam o tom někde nějaký řádek. :o)

Karol | 04.04.03 v 23:20

Bylo by dobré,kdyby jsi u adventur psal v jakém jsou jazyce.Karolina


galerie