recenze

Gunner 3

Gunner 3

Tajná mise, tajný agent a nemilosrdný zákon přírody…buď vy, nebo oni. Tohle není pro zbabělce, protože tady se zabijí. Hohoho.
Jak už sám název napovídá, dneska se nebude hrát Tetris nebo Pacman. Dnes nepůjdete klidně spát, protože dnes se bude vraždit. Tajná mise, kterou nařídila vláda, zní zneškodnit utajovanou organizaci v srdci deštných pralesů. Úkol, který vypadá nemožně, jenže... Jenže jste tu vy, tajný agent Gunner se svým pohledem, jež by zahnal vlka a bicepsi Ramba. Jediná a poslední šance, jak zbavit svět zla. Tak vzhůru do boje.

Mise je jasně daná a vypracovaná postavička Gunnera se na začátku prvního kola snese mezi palmy a vodopády, do rovníkového lesa s jedinou zbraní a s chutí dát všem zloduchům, co proto. Na sobě má bílé pyžamko a na hlavě pořádnou motorkářskou helmu, takže vzezření vraha je dokonalé a nepřátelé se mají na co těšit. A že ti nepřátelé jsou nepřáteli v pravém slova smyslu. Nečekejte žádné normální vojáčky nebo děla. Ne, proti našemu svalovci se postavila armáda složené ze slizkých ok, mutantů, podivných ufounků, nebo čehosi, co ani nelze slušně nazvat. Na startu máte sice pouze pistoli, ale arzenál, kterým může Gunner disponovat je tak velký, že by Duke Nukem nebo Quake zírali, kolik pušek se dá s sebou vláčet. Devět? Kdepak, víc. 12? Nene, ještě víc. Gunner má v zásobě devatenáct různých zbraní smrtícího účinku. Od normální brokovnice přes plazmovou pušku, elektrickou pušku, pulsní pušku a pyro pušku až k woltovým a nukleárním dělům. Někdy bych sám nevěřil, co všechno mají tajní agenti. A k tomu jeho výcvik. No panečku. Nejenže umí skákat, ale jako správný voják se umí i kutálet po zemi. Impossible.

Teď se ale na chvíli opět snesu na pevnou půdu reality. Grafika hry je úhledně zpracovaná, to ano, ale na dnešní dobu už poněkud průměrná. Jedná se o 2D a pohyby postaviček působí plynule. Animace, obzvlášť ty krvavé mluví samy za sebe a někde je krve tolik, že by neškodilo trochu pustit nohu z plynu. Naopak musím pochválit tvůrce za ozvučení, protože vše je zvládnuto dobře a oběti řvou, když umírají a slizká oka sliznou a pušky střílejí. Hratelnost je vynikající, i když chvíli trvá než se naučíte s Gunnerem poslušně pohybovat a hlavně skákat. A nakonec to nejdůležitější. Tím je obtížnost. Ta je u dnešní hry obrovská a musím se přiznat, že jsem měl velké problémy dostat se jen přes první misi. Gunner není pro začátečníky, a pokud v něm budete chtít slušně obstát musíte mít naběhány a odskákány s Mariem nějaký ty kilometry. Do toho, agenti, tajná mise čeká…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

Ladislav | 25.06.07 v 13:44

búúúúúúúúúúúúúú

Radek | 13.01.06 v 18:42

Já jsem to dohrál celé bez podvádění, je to fakt super. Ty zbraně jso schovaný, myslim že se jednou musíte vrátit myslim do 1 nebo 2 kola, a tam spadnout do poslední díry před bosem a tam prostřelit zeď na pravo nějakou bazookou.

kjl | 09.05.05 v 16:15

přepište si soubor a pak budete mít všechny zbraně

echoo | 28.05.04 v 18:07

Naprosto supr a to poslední kolo se mi taky zdá ňáký krátký.

tom | 08.12.03 v 16:59

šipka nahoru a ctrl nebo alt

kopr | 17.11.03 v 14:02

lidi,nevíte někdo kde stáhnout gunnery 1 2 4

Luklie | 14.08.03 v 12:49

já nevim kde jsou poslední dvě zbraně kdo to ví napište prosim na luklie@seznam.cz jsou k tomu taky kody? jestli ano, prosim ty mi podud možno pošlete taky

Admi | 18.07.03 v 14:23

nemuzu zk*rvit priseru v II misi mam lejzr a ona proste nechcipne prosím poradte

Jax | 26.06.03 v 20:30

Jsou na gunnera nějaké chaty jestli ano tak mi je pošli na e-mail

Eďák | 03.05.03 v 16:06

hele lidi nemůžu se dostat přes vrtulník v 1.kole je nato nějaká fligna? prosím pošlete mě na můj mejl!Lornak@seznam.cz

Kowodo | 21.04.03 v 18:21

Moc pěkná, velmi hratelná a velice zábavná gameska. Všem doporočuju.

Jakub | 23.03.03 v 13:47

kde je prosim vas zbran wolter??????????????????????????????????prosim napiste

Addict | 22.03.03 v 13:30

Nemůžu najít Laser Inferno a poslední 2 zbraně. Neví někdo kde sou?

schism | 16.03.03 v 09:25

Pro ty, co si ještě nevšiml, tak po uložení si hra vytvoří soubor v kořenovým adresáři, který jde v pohodě editovat a přijdete si tak na slušný arsenál.

Ale pozor: nezdá se mi poslední kolo, které je neskutečně krátké - možná je to tím, že sem tak podváděl. Dohrál to někdo bez tohoto cheatování?

Sparky | 11.03.03 v 16:39

HUstej nářízek kalba do poslední ho náboje.Vyskošej to a nebudeš litovat!!

BigFoot | 10.03.03 v 20:39

Lidi tohle fakt musíte vyzkoušet. Je to PAŘBA !!!!!! Slyšíte? PAŘBA


galerie