recenze

ZPRacer

ZPRacer

Na Freegame už vyšlo několik skvělých závodních her. Dnes tu máme něco, co by se dalo z části označit jako závodní hra. Jde spíše o jakési vznášedla. Nezní to lákavě? ;)
Jak už bylo v úvodu řečeno, na Freegame vyšla spousta skvělých závodních her. Poslední z nich je asi Race Game, na kterou jen tak nezapomeneme, ale o té tato recenze není. Další z povedených závodních her je jednoznačně Silent Racing, která je už sice trochu starší, ale fanoušci freewarových závodních her si ji i dnes rádi zapaří.

ZPRacer je od začátku do konce netradiční hrou. Pokud jste si prohlédli screenshoty, tak je vám jasné, že grafika se rozhodně povedla. Ale ta není tím, proč je ZPRacer tak netradiční. První z netradičních vlastností hry je fakt, že při vaší jízdě (letu) nenarazíte na žádné jiné vznášedlo. Na trati jste jen vy, takže odpadá možnost předhánět se soupeři. To trochu zamrzí, ale existují i běžné hry, kde soupeře nenajdete (mají však úspěch?). No budiž, budeme létat sami. Další chybou je výběr vznášedel. Není tu žádný, podle mě by hru zpestřil, ale nestalo se. To by se též dalo tolerovat, i když při vzpomínce na Race Game mě to zamrzí. :/ Co by hru mohlo aspoň trochu zpestřit je výběr tratí. Není sice moc velký, ale trénink se zde docela hodí. Takže můžete buď trénovat nebo se pustit do běžné hry a závodit na čas, ale to moc dlouho nepobaví. :/ Když už jsem se zmínil o výhodách hry, tak bych mohl poznamenat, že grafika hru vylepšuje, drží na úrovni, ale zvuk jí zase snižuje. :/ Vznášedlo má takový divný zvuk, něco jako vysavač. No zvuk se dá vždy ztišit, ale sami si určitě dokážete představit, jaké to bez něj je. :/

Na poslední chybu mám zvláštní odstavec. Co jsem nepochopil je, proč se musí hra tak obtížně ovládat. Ovládá se totiž myší, šipkami se jen naklání a řídí pohyb vpřed a vzad. No prostě děs. Ani v tréninku jsem se do toho nemohl dostat. Řídit závodní hry myší, tento nápad je a zůstane nepochopen.

Vše jsem prošel, sami si teď udělejte vlastní názor o hře, ale upřímně můj zájem o ZPRacer je mizerně malý. Snad na tom budete lépe…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

zprávce | 06.01.07 v 20:52

uz bito mnelo jit

Adam | 05.04.03 v 20:23

Docela ujde.

Kamil | 14.03.03 v 13:35

Vzliž si ji sám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jakub Jírů | 10.03.03 v 20:28

vylizte si prdel!!!!!!!!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce