recenze

Q-Lat 2

Q-Lat 2

Dnešní hra je opravdu originální. Balancuje někde na rozhraní mezi akční a logickou hrou, spočívá ve cvrnkání kuliček, jde hrá ve dvou a má hodně kvalitní soundtrack. Třeste se, protože Q-Lat 2 přišel.
O co vlastně jde v Q-Lat 2? Vaším úkolem je přebarvit všechny kuličky na herní ploše tak, aby odpovídaly jedné barvě. Kulička změní barvu, když do ní nabourá jiná kulička a předá jí tak svoji barvu... chápete? Dobrá, vysvětlím znovu: kulička 1 (třeba žlutá) narazí do kuličky 2 (červená), a tak jí přebarví na svoji barvu – kulička 2 se změní z červené na žlutou. Navíc se někdy nějaká kulička sama přebarví na šedou a jako taková nemůže přebarvit jinou kuličku, ale může být přebarvena.

Jenže i vy jste kulička, která má svoji barvu a jakmile narazíte do jiné kuličky, přebíráte její barvu a navíc jí předáváte i hybnou sílu (jako ve skutečnosti), a tak se i druhá kulička začne pohybovat. Přebarvování v praxi vypadá takto: vy (zelená) narazíte do modré kuličky (tím se přebarvíte na modrou) a uvedete ji do pohybu. Původní modrá kulička ovšem narazí do růžové kuličky, přebarví ji na modrou a ta se začne pohybovat atd. Když přebarvíte všechny kuličky, postupujete do dalšího levelu. Jenže to, o co v Q-Lat 2 jde, jsou body a ty dostanete za každou kuličku, která má barvu, s níž jste začínali level, jinak nic. Barva, za kterou na konci levelu dostanete body, se může během hry změnit, takže se občas koukněte na panel napravo, kde zjistíte na jakou barvu máte přebarvovat podle toho, která barva svítí.

Občas se na některých kuličkách objeví písmeno. To znamená, že pokud se téhle kuličky dotknete, něco se stane. Můžete dostat 10 bodů nebo na chvíli zamrznout nebo rovnou postoupit do dalšího kola a mnohem víc. Navíc některé kuličky mají na sobě od začátku nějakou texturu. Takovéto kuličky se občas samy pohybují (nejčastěji když se na ně řítíte se svojí kuličkou, tak vám uhnou z cesty), ale tuhle možnost můžete zakázat v main menu.

Před hraním si můžete zvolit, na jaké hrací ploše budete hrát. Je jich celkem 6 a na každé se kuličky chovají jinak. Někde jsou rychlejší, někde pomalejší, někde rychleji zrychlují apod. Samotné kuličky mají 3 velikosti a podle toho se také chovají. Velké koule se pohybují pomalu, malé rychle... nemusím vysvětlovat. Málem bych zapomněl zmínit, že na celou hru máte 5 minut, ale pomocí bonusů dá čas prodloužit.

Jak jsem už na začátku řekl, Q-Lat 2 má skvělý soundtrack. Celkem 4 písničky není sice moc, ale jejich kvalita to vynahrazuje. Obzvlášť výborná je Duck 'n Play, která se automaticky spouští při hraní. Kromě výborné hudby se tvůrci vyřádili i na grafice. Z obrázků si určitě uděláte přehled, jak pěkně vizuální stránka hry vypadá. Bohužel zato ovládání dopadlo hůř. S klávesnicí si hru moc neužijete, protože vaše kulička bude značně neohrabaná a pomalá. O něco lepší je to s myší, ve které máte cit, který u klávesnicového ovládání chybí. Další možností je hru ovládat gamepadem, ale protože žádný nevlastním, tak tuto skutečnost nemůžu nijak hodnotit.

Pokud byste něco nepochopili, tak se podívejte na 3. obrázek. Důležité věci jsou tam vysvětleny pomocí obrázků, takže smysl pochopí i „neangličan“.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

Jaroslav Šmrha | 24.12.05 v 00:15

Ahoj mám moc velkou prosbu.Nevíte kde bych mohl stáhnout zdarma hru na PS2 (Antigrav,play 2,spy toy,kinetic)???Moc děkuji za každou radu.Jinak krásné vánoční svátky.

onur cf | 11.06.03 v 13:46

sex


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce