recenze

Wintermarathon

Wintermarathon

Šílená kráva je zpět! A vy si tak můžete protáhnout mozkové závity v pokračování pěkné logické hříčky! A dlužno dodat, že pokračovaní se plně vyrovná prvnímu dílu, takže je na co se těšit!
Už jsem si zvykli, že úspěšné nebo oblíbené hry se po delší nebo kratší době dočkají svého pokračovaní. To se týká i velmi pěkně zpracované logické hry IQ Marathon, kterou jsme vám před časem přinesli. A pokud jste ji zlou náhodou zmeškali, recenzi i s downloadem naleznete zde.   

Dnes vám ale přinášíme její zimní edici. Vaším úkolem tedy opět bude naplánovat krávě cestu, tak aby se zdárně dostala k cíli. Při této cestě budete muset počítat s různými překážkami a ztíženími. Aby byla cesta naprosto úspěšná, budete opět muset využít i pomoci druhé krávy, takže vám přibude starost navíc. Všechno je ale až na malinké rozdíly v grafickém provedení zachováno v nezměněné podobě. Ale proč by autoři cokoli měnili? Předchozí hra byla úspěšná a k žádným změnám nebyl důvod.  

Pokud se ptáte na obtížnost, připadá mi, že je stejná, jako u IQ Marathonu. Občas se tedy setkáte s mapkou, která se tváří velmi složitě, přičemž nakonec zjistíte, že vám stačí tak málo k úspěšnému vyřešení logické hádanky. Nečekejte ale však, že vše bude absolutně bez problému, leckdy se budete muset trošku zamyslet. Co je ale pravda, že jsem se nesetkal s problémem, který by se nedal vyřešit. Nevím, nakolik to vy považujete za klad nebo zápor, ale když přihlédneme k tomu, že zamyslet se nutné je. S tím, že nakonec řešení najdete, a nestane se vám tedy, že zakysnete na dlouhé hodiny u jedné mapky, myslím, že to je spíše plus. Tak, jako minule, po dokončení mapky se vám zobrazí kód. Ten vlastně supluje funkci save, protože při dalším startu hry ho stačí zadat a dostanete se tam, kde jste naposled skončili.   

To, že se celkem nic nemění v systému hry se projevuje i na technickém zpracování. Hra si věrně zachovává svou grafickou podobu, byť tedy s tím rozdílem, že se vše odehrává v zimě, což ale rozhodně není změna zásadní. Co se týče zvuků, setkáte se s nimi minimálně. Mně to ale spíše vyhovovalo, protože vybírat hudební doprovod pro takovouhle hru je velmi těžké, a pokud by byl výběr špatný, asi by to byl mnohem větší zápor, než absolutní absence hudby. Ano, i méně je někdy více.  

Máte sice pravdu, že po herní stránce Wintermarathon nic nového nepřináší, nicméně i nové mapky a logické zádrhele jsou vítány a zvláště v tak dobrém provedení, jaké Wintermarathon nabízí. Pokud se vám IQ Marathon líbil, určitě neváhejte!

stáhnout hru
Andrew

autor
/ Andrew

Skóre

82 %

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

marek | 19.11.04 v 20:50

v plote u cudliku je vpravo nahore doura s kvadrem - klic je na .....

Marek Kočí | 09.07.03 v 19:15

Super hra.Dohral jsem ji za 1 den teda spis 24 hodin hrani.

Chcete-li návod je na www.swit.cz

Sasa | 07.04.03 v 14:29

to je bomba! to je supr hra!!!!!

Picolik | 14.03.03 v 08:54

Je to pomerne slozite na popis ale zkus kod "yfdxmilchx" je to 17 :-) Hodne stesti

LILI | 11.03.03 v 13:00

Pomozte mi dostat se ze sestnactyho kola - PROSIIIM....kod levelu: nghminzefd

wertax | 07.03.03 v 11:39

zamcene dvere se daji obcas projit i bez klice (nektere levely)

Ak$sk*&%8 | 05.03.03 v 22:35

Nemůžu vyřešit kolo 32- helpne mi někdo???

LILI | 04.03.03 v 17:27

Hele, ted jsem to stahla a absolutne nevim, jak mam dostat ten blbej kvadr v prvnim kole tam, kam chci...pomozte!!!

Dita | 03.03.03 v 20:35

Fakt mě nenapadá jak se to ovládá. Helpne mi někdo?

DDT | 27.02.03 v 16:48

help!!! fakt netušim jak udělat level 9 ,můžete mi někdo trknout?


galerie