recenze

RoX

RoX

Fantastická hra na motivy Boulder Dashe. Samozřejmostí je krásná grafika a výborná hudba. Standardně přibalena stovka úrovní, možnost vytvořit si intiitivně své vlastní! Doporučuji!
Geniální Boulder Dash se stal předlohou již mnoha hrám, například novějším předělávkám typu City Minning či Hafík. Jsem velkým obdivovatelem této koncepce, opravdu se mi systém všech her na bázi Boulder Dashe (potažmo SupaPlex) moc líbí. Nicméně mám jich už několik za sebou, takže k nim začínám být přísný. Hra RoX od Safrosoftu mě však náramně překvapila!

První, čím tento remake zaujme, je samozřejmě krásná grafika. Má dokonalou atmosféru. A nezávisle na úrovni se mění! S každým restartem dostane level jiný barevný nádech, od černobílé přes červenou. Působí to opravdu zvláštně, ale je to jedině dobrý nápad. Co se týče hraní, je tu nepřeberné množství geniálních novinek. Přestože máte v podstatě pokaždé stejný cíl, jak se k němu dostanete v té či oné misi už je velmi, ale opravdu velmi specifické a různorodé. Existuje například úroveň, ve které padají kameny, shora dolů. Vy musíte zkrátka prokličkovat. Nebo jste zavaleni po hordou kamenů a hluboko pod vámi děla kameny odstřelují, takže jednou za čas se hora posune a vy můžete udělat krok. Samozřejmě je tu spoustu misí zaměřené pouze na sběr diamantů a řešení obtížných situací, ale jsou tu i čistě bloudící, či demoliční mise. Vskutku dokonalé!Cíl sám o sobě je však prostý, jako u původní hry, sesbírat diamanty a vlézt do cíle. Jako obvykle vám v tom brání strategicky rozmístěné kameny, nepřátelské mouchy a pavouci, zamčené dveře, různé spínače atp.. Vlastně je tu pár inovací. Například ta, že nepřátelé se můžou rozmnožovat, pokud je v misi přítomno vajíčko. To je pak nutná velmi rychlá hra, protože noví zrůdy se rodí velmi rychle.

Design úrovní je dokonalý, přítomných je několik desítek levelů a každá je originální a vyžaduje přemýšlení k jejímu zdárnému konci. Nemusíte se bát, že jde o zábavu na pár hodin, takhle hra je na několik dní. Některé mise jsou opravdu zapeklité. A kdyby vás náhodou omrzeli, postavte si vlastní! Ano u hry je přibalen opravdu skvělý editor, díky kterému si můžete vytvořit vaše speciální hádanky. Vše je velmi intuitivní.

Pokud bych měl zmínit ještě jednu přednost Roxe, tak to určitě bude skvělá hudba, která dotváří již zmíněnou super atmosféru. Jestli můžu doporučit, tak tuto hru berte všemi deseti, má sice několik MB, ale pokud máte jenom trochu rádi hádanky, tohle se vám bude líbit!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

silvinka | 21.01.09 v 12:32

prosim vas mohli by ste mi pomoct ako sa vkladaju v hre rox bomby

Triple T | 27.01.06 v 17:02

Pridavne levely jsou na neoficialni domovske strance hry: http://autofish.net/shrines/rox/

pavel | 06.12.04 v 12:56

Hra Rox si me absolutne ziskala. Nadhera- od muziky, pres grafiku az po promyslenost zdanlive nezvladnutelnych urovni. Nevi nekdo, jak se dostat k dalsim levelum? Pry se daji stahnout na strankach safrosoftu... Bezvysledne jsem to zkousel...

Petr Vadlejch | 12.05.03 v 21:17

no zjevně je problém v tom, že nemáš nainstalovaný Direct x 8. je to software na grafiku, ktery asi pouziva ta hra. musi si to stahnout ze stranek microsoftu: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=A19BED22-0B25-4E5D-A584-6389D8A3DAD0&displaylang=en

Dája | 12.05.03 v 20:00

Kdyz sem si to uz po 4. stahla 2krat se mi to seklo a ted to zase nejde spustit kvuli nejaky chybici-SOUBOR DX8VB.DLL nebyl nalezen,a jsem z toho...pac typ hry Boulder dash mam se mi zamlouva! nemate radu nebo nejakou podobnou hru tady??

shahab | 24.02.03 v 06:17

thanks.


galerie