recenze

Rick Dangerous

Rick Dangerous

Máte rádi dobrodružství? Pokud ano mohla by vás zajímat dnešní hra, která je extrémně malá a stejně tak zábavná. Zahrajete si v ní na takového dalšího Indiana Jonese a vypravíte se do starodávného chrámu. Láká vás to?
Dnešní hra řekne spíš více pamětníkům. Jedná se o remake Rick Dangerous, který se objevil v době počítačů Atari. Od této doby již uběhla slušná řádka let, a však ani omylem nezbavila hru hratelnosti a zábavy. Spíše naopak.

O co tedy jde? Je to celkem jednoduché. Jedná se o plošinovku, v které se musíte dostat co nejdále, pokud možno, až na samý konec. V cestě vám stojí nepřátelé, pasti, bodáky, valící se kameny a další nástrahy. Pasti je dobré nějakým způsobem přeskočit a co se týče nepřátel, jejich likvidace se jeví jako dobrý způsob řešení problémů.

Eliminovat je lze dvěmi způsoby. Buď je s velkou pravděpodobností úspěchu zastřelíte, a nebo položíte bombičku a čekáte, zda-li vybuchne vašemu protivníkovi pod nohama. Ale abyste vašich prostředků nezneužívali, jsou také limitovány. Jak bomb, tak střeliva máte po šesti kusech, takže byste si je měli šetřit na nejhorší doby, ale zas je neškudlete za každou cenu, na pár místech při cestě naleznete totiž další. Stejné číslo můžeme přiradit i k počtu vašich životů. A jak se to ovládá? Velmi jednoduše. Šipky používáte pro pohyb, Control+šipka vzhůru střílíte a Control+šipka dolů je pokládání bomby.

Grafika hry je přibližně stejná, smím-li tvrdit, s dobou vyjití hry. I zvuky jsou z tohoto období, ale neděste se jejich kvalita mě také celkem překvapila. Pokud se chcete dobře zabavit, mohu vám tuto hru jen doporučit, jelikož je velmi dobrá a extrémně malá.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

pako | 27.02.03 v 18:23

Nevite nekdo jak je ta hra dlouha,uz to mastim hodiny a porad nejsem na konci.A neda se to nekde behem hry ulozit...

Filos | 26.02.03 v 13:50

Boze, kde jsou ty casy co jsem u tehle hry a meho commodora trávil hodiny a hodiny

gr | 18.02.03 v 13:18

let me play

Kaci | 16.02.03 v 10:34

si pamatuju jak sem tuhle hru mastila na Amize
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Bóóóóóóžo!!!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce