recenze

Schafjagd

Schafjagd

Pamatujete si na všechny možné střílečky typu Zastřel si svého…? Avšak tato se od nich trochu liší. Autor totiž posunul loviště do třetího rozměru! Jak se mu to povedlo si již můžete vyzkoušet sami.
V dnešní hře se vžijeme opět do role nějakého lovce a půjde si ulovit pár zvířátek. Nebudou to ani slepice z Moorhuhnu, ani upíři z Vampirjagd, ale budeme lovit ubohé a zcela bezbranné ovečky.

Jenže dnes to nebude lovení z pohledu 2D mapy před vámi, ale přibude nám tu ještě jeden rozměr, takže ovečky máme prostorové, což jak vidíte z obrázků vypadá velmi pěkně. Teď bych se měl dostat ke zbraním. Po ruce máte nějakou pušku s patnácti náboji a pak několik granátů, které vypadají jako konzerva s doutnákem a při odhození letí celkem pomalu. Jejich vzhled sice mate, ale ta účinnost pro větší skupiny ovcí je smrtelná.

Pokud se čilou náhodou přece jen netrefíte, tak jako pravý granát, zdeformuje terén. Se zbraněmi také souvisí náboje. Zde neplatí, jako u jiných stříleček tohoto typu, že máte nekonečno nábojů. Když vám dojdou, budete muset počkat, až k vám docupitá z dálky nějaký indián, jež drží v rukou velkou bednu. Tu před vás položí a máte přebito. Z tohoto důvodu byste si měli dát pozor, aby nebyl trefen, jinak nebude mít další náboje. A jak se to ovládá? No velmi snadno levým tlačítkem myši střílíte a pravým si ovečky přibližujete. Co se týče zvuků ve hře, tak se mi zdáli poměrně pěkné a zdařilé.

Jediná navýhoda na kterou jsem přišel je velikost instalačního souboru. Pokud však tuto věc překousnete, určitě vás hra na nějaký ten čas pobaví. Přeji dobrou zábavu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =


galerie