recenze

Nukleární Karel

Nukleární Karel

Máte chuť zas pro jednou zachránit svět? A co takhle kdyby byl hlavní postavou středověký rytíř bojující proti šílenému vědátorovi? Pokud vás láká toto neotřelé zpracování příběhu, tak si to můžete vyzkoušet v dnešní adventuře.
Za dávných časů temného středověku stál v hlubokých lesích starý napůl prohnilý hrad. V tomto hradě žila trochu tajemná sekta rytířů. Ti vykonávali dobré skutky a hrdinské činy a pak to taky pořádně oslavovali. Jednou to ale jeden rytíř trochu přehnal a byl ze sekty vyhoštěn. Jmenoval se Karel.

Tak takto začíná intro dnešní hry, která patří spadá do kategorie trochu šílených adventur. Vaším úkolem bude spolu s Karlem vypátrat vědce, který chce zničit svět a vyříkat si to s ním. Jenže to nebude tak jednoduché. V cestě vám bude totiž stát mnoho nástrah od různých pastí typu 100 kilové závaží až po extra útočná divoká prasata. Tímto se chci dostat k zvláštnosti této freewarové hříčky. Jsou to mezihry. Takže se i mimo obvyklých ulítlých kombinací jako kočka+kečup=tygr dočkáme i takového klonu Moorhuhnu nebo min z Windows a nakonec i finálního křížkování. Hra je také okořeněna velmi vtipnými hláškami z čehož vyplývá, že se určitě nebudete nudit.

Bohužel na druhou stranu má hra i nějaké chybky, jako je zasekávání hlavní postavy o nějaké předměty, takže musíte kliknout víckrát, aby jste se na požadované místo dostali.Tento drobný nedostatek však plně vyvažuje ručně kreslená až mírně infantilní grafika a vcelku pěkná hudba na pozadí. Ovládání je velmi jednoduché levým tlačítkem myši věci sbíráte, pravým prozkoumáváte a mezerníkem si vyvoláte inventář. Bohužel, kvalita něco stojí a tato hra není zdaleka nejmenší.

Pokud jste majitelem nějakého pomalého připojení můžete si na stránce Albisoftu stáhnout okleštěnou verzi, která má 9.2 MB. Musíte však vzít v potaz zmenšenou kvalitu obrázků a hudby. Pokud vám však nebude vadit velikost hry, tak je volba jasná. Přeji příjemnou zábavu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

debil | 13.03.09 v 23:08

debile

Fabinka | 27.10.08 v 21:48

Joj, tuhle hru sem dycky upe milovala :D, hlavně hlášku ,,Jsem schovanej za stromem" :D

freddy | 27.07.08 v 00:56

Když si spustim Karla tak mi hraje jenom hudba a nenaskočí mi obraz...pls nevíte čim to může být? (OS-W XP Professional)

sandey15 | 22.12.07 v 12:05

Lidi kdo zvás neví co je to za zvíře protoho mnicha tak je to krtek azabijeteho lopatou!

rock_chick | 24.08.06 v 14:15

moje prvni adventura... byla sem na tom zavisla asi tyden, pac sem to nemohla zvladnout.. no to vite zacatecnik..;) ale zvladla sem to sama naprosto bez pomoci.. paxem to hrala porad dokola, az sem si to uplne otravila :o) ale co uz, pro me je to stejne porad uzasna adventura :) s dobryma hlaskama...

Krtek | 24.02.06 v 14:27

Jestli je někdo taková socka že ho zabije jedna SMSka tak s tím ještě nemusí otravovat ostatní. ;-)

Erika | 09.03.05 v 21:32

Lidičky, jak dostanu mnicha na louku?

Corgoň | 15.09.04 v 21:21

Hej lidi, nemohli by jste mi někdo poslát uloženou rozehranou hru (samozřejmě Nukleárního Karla...) - uloženou v pozici hned po dojeti levelu "Jízda" (Potřeboval bych to, protože ta "Jízda" je strašně těžká a nemužu ji projet i když zpomalím PC...) Prosim, prosim jestli to někdo máte pošlete mi to na:
Ji.Gr@seznam.cz

Dopředu děkuji a jako odměnu vám nabízím nějakech svůj program (jsem programátor), nebo nějakou informaci - no prostě co budete chtít - tak mi to prosím někdo pošlete...

JiGr | 15.09.04 v 13:39

Lenko ty si myslis, ze ti bude nekdo posilat SMS? Ty si myslis, ze bude nekdo utracet penize za cloveka - ktereh nezna? (Nic proti tobe, ali myslim si, ze na tvuj inyerat nikoho nenalakas...] Nebo se chces jen seznamovat?

To zvire najdes hned na zacatku hry (prvni kolo) - musis umlatit toho krtka lopatou...

Lenka | 11.02.04 v 17:30

Prosím nevím jak sehnat zvíře pro toho mnicha! prosím pomocte někdo. stačí i SMS na 723333780. dík

Pepan | 28.12.03 v 13:32

Dobrý prasata jsem postřílel ale nemužu se dostat přes minový pole

Pepan | 28.12.03 v 13:04

Je to fakt skvělá hra..lidi poraďte mi prosím..byl jsem u rock`n`rolovýho mnicha..ten mi řekl že zaspívá tu písničku na pasece jenomže když jsem tam přišel nebyl tam..co mam udělat?

ef | 07.11.03 v 08:42

Je to úplná blbost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jesla | 25.05.03 v 18:27

Kde mam sehnat to zvíře pro rock`n`rolovýha mnicha. Předem díky

Girl | 03.04.03 v 21:50

Dohrala jsem to.. skoda ze to neni delsi... zas by mohlo neco takovyho bejt....:)))

Susan | 05.03.03 v 21:46

V hospode vyhrajes vrtacju a to si prokopes tu hromadu kameni.. a tam je ten chlap....:-) Ja spis potrebuju vedet,jak se dostanu do stary veze,kdyz uz jsem postrilela prasata,presla minovy pole.. a tak...:-) Poradi mi nekdo???:-)) Diky...

blázen | 04.03.03 v 14:20

mam problém potřebuju poradit nevim kde sehnat toho co zná tu písničku na prasata

Gameska | 09.02.03 v 13:30

ahoj člobrdové , hrozně nutně shánim jednu hru jmenuje se Katka pátrá v minulosti je to adventura a fakt čuper hra nemáte jí někdo ? alespoň třeba demo verzi nebo tak pleas napište mi ne mejlík tchauky PIŠI


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce