recenze

Catch the Fly

Catch the Fly

Určitě jste už někdy hráli hru, která má v názvu „Catch.“ Takových her už byly desítky. Bude Catch the Fly vyčnívat z šedé řady takových her? Nebo bude pouze dalším článkem této řady, na který si za čas ani nevzpomenete?
Hry s názvem „Catch“ nebo v češtině „Chyť si svého...“, jsou už nejenom téměř svébytným žánrem free her, ale dokonce se dá říct, že nás provázejí i běžným životem. Nejzajímavější na nich je jejich způsob propagace. Většinou reagují na nějakou společenskou událost, a to svébytným stylem, takže se už několikrát stalo, že o nich informovala i média.

Tím navýšila popularitu i hrám, které by se jinak vůbec nechytly. Vzpomeňme si třeba, kolik takových her se objevilo po 11. září 2001. Nebo po už téměř legendárním útěku Jiřího Kajínka… Hry které reagují na události jsou ale jen jednou částí tohoto žánru. Druhou část představují ty, které jsou vytvořeny jen pro zábavu. Zde můžeme jmenovat třeba hru Catch The Sperm 2. A jednou takovou je i dnešní Catch the Fly! Chyť mouchu. Pokud byste zapřemýšleli, asi by pro vás nebylo těžké uhádnout, koho budete v této hře představovat. Budete žábou, která se žene za potravou. Ta se na ní sype z nebe, jenže nejde jen o mouchy, ale také o věci nepoživatelné, jako jsou třeba květináče, lednice a sejfy.

Pokud vám něco z toho spadne na hlavu, ubere vám to část zdraví. Jeho stav je procentuálně vyznačen v pravém horním rohu hrací obrazovky. Pád květináče ještě není žádná tragedie, ten vám ubere jen deset procent, pokud však dostanete lednicí, připravíte se tak o dvacet procent, no a velký sejf znamená ztrátu procent třiceti. Stav zdraví se doplňuje právě chycením much, přičemž každá malá moucha přidá deset procent a velká třicet. Vaším úkolem tedy není sežrat co nejvíc much, ale přežít. Přežít od dopoledne do noci. Hra je totiž rozdělena na tři fáze. Dopoledne na vás padají jen květináče spolu s lednicemi. Odpoledne se přidávají i sejfy a večer všechno dohromady a ještě k tomu rychle.

Pokud zemřete, následuje nanebevzetí vaší žáby a pak ukázka jejího hrobu. Jak dojemné… Rozhodně se však nedá říct, že by hra byla těžká, to určitě ne. Grafika je docela povedená, ovšem to od flashové hry čekáme, takže žádný nový objev. Vaše snaha je doprovázena rychlou hudbou, která skutečně vystihuje Catch the Fly dokonale. Rychle si to svoje odbít a skončit. Skutečně, moc důvodů, proč si tuhle hru stáhnout není. Pobaví se vás 7 minut a tím to hasne. Žádná motivace, zábava, kterou vám nabízí každá podobná hra, kterou už v počítači máte, vážně máte na tohle náladu?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce