recenze

Genesis

Genesis

Strategie, jak já je miloval, když jsem byl mladší! Nyní už na ně nemám tolik času, ale stále si je s radostí zahraju. Bohužel jich moc freeware není, tak si važme jedné výborné!
Mezi freeware hrami se opravdu vyskytuje jen velmi málo kvalitních strategií. Schválně si zrekapitulujme ty lepší. Mravenci, Poselství trůnu, The ardennes Offensive, Simutrans a docela originální The good life. Jsou to budovatelské, válečné, tahové i logické, a přesto se naše hra Gensesis dokázala najít určitý druh originality.

Tak to bychom měli menší ohlédnutí zpět, ovšem co nás čeká pávě nyní? Stavěcí strategie Genesis. Máte za úkol porazit jednoho silného boha, to se vám však podaří pouze za podpory čtyř jiných. Jak je však přesvědčit ke spolupráci? Uctíváním a obětmi! Celá hra je vlastně velký hon za surovinami, jelikož bohové vyžadují hojné a bohaté oběti.

Co se těží? Zlato, kamení a dřevo. Dále v obchodě vyděláváte peníze, lovci loví zvěř pro jídlo atp. Zkrátka není toho málo. Důležitý je i chrám, kde objetujete oběti a trénujete kněží. Ze začátku se zdá být hra docela jednoduchá, první bů vyžaduje okolo tisíce jednotek surovin, což je vcelku jednoduché přání. Ke konci vám však jde o čas a jak se snažíte předejít pohromě musíte rychle posílat do chrámu vše, co si bůh vyžádá na vaši ochranu. Když se vám podaří splnit jeho přání, dá vám totiž k dispozici bodovu, která vás ochrání před tou či jinou pohromou. Jsou tu vichřice, potopy, požáry.. Naštěstí však existuje předpověď katastrof, a tak více, na co se máte připravit.

Jsme u konce, tedy přichází verdikt. Hra má slušné zvuky, docela pěknou grafiku (objekty budov atp..). Bohužel obsahuje pouze jednu mapu, i tak jde však o zábavu minimálně na pár hodin. Ještě bych se chtěl zmínit, proč jsme hru nevydali dříve. To z jednoho prostého důvodu, byla velmi zabugovaná, a tak jsme počkali na tuto verzi, která už je vcelku dobře hratelná! Stahujte, a občas koukněte na homepage, zdali tam nečíhá nový patch, autor je velmi aktivní!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Stump | 29.01.05 v 14:18

No může to být docela dobrá hra.

Tamara | 02.01.05 v 18:51

hmm...

abo4 | 28.10.04 v 09:26

kusa blbne...
vyhlasuje error pri prepinany z ineho okna na okno genesis a podobjne

ja | 16.04.04 v 09:33

ahooj

Dandoš | 13.08.03 v 20:24

První pohled na novou českou freehwerovou hru na mě docela zanechal dojem, ale hra je tak jednoduchá, že není problém ji dohrát a podruhé to ani nezkoušet!

Jan Rejthar | 11.03.03 v 14:42

Je tu nějaké ovládání? Rád bych si stáhnutou hru zahrál, ale jaksi se nedokážu vyznat v ovládání... Je to moje chyba?

Hynek Žalčík | 05.03.03 v 20:51

A proc? Mate nejaky duvod? Na vase upozorneni se kazdy vykasle! Pokud byste ovsem uvedl nekolik padnych duvodu, myslim, ze bysme vyhrali vsichni.

Takto to povazuji za uplne zbytecny komment, na jeho radu neda nikdo.. a taky proc kdyz hra je fajn? ;o)

Květoslav Vilipič | 05.03.03 v 20:28

NESTAHUJTE!!!


galerie