recenze

Neku Garu's Christmas

Neku Garu's Christmas

V posledních týdnech většina lidí žije vánoční horečkou, sháněním dárků a vůbec, vše se točí okolo Vánoc. Co si ale sednout na chvíli k počítači a zkusit si zahrát na sběrače dárků?
Tato vánoční horečka se samozřejmě nevyhýbá ani počítačovým hrám. Zvláště pak těm, které jsou zdarma a menší a mohou tak mnohem rychleji reagovat na určité události, a to ať už jsou to situace nenadálé nebo i ty, které nás potkávají periodicky každý rok.

Vánoce patří samozřejmě do té skupiny, takže již dlouhou dobu před nimi jsme měli možnost zahrát si vánoční hry. Ale abych se také dostal k Neku Garu's Christmas. V perexu jsem napsal sousloví „sběrač dárků“, které zní divně, byť naprosto vystihuje princip celé této, poměrně jednoduché a nenáročné hry. Neku Garu's Christmas je klasická hopsačka, ale na rozdíl od ostatních se odehrává na pouze jediné obrazovce, což je dost výrazné omezení vašeho pohybu a je tedy jasné, že právě tento fakt ubírá hře celkem na hratelnosti, i když vlastně Neku Garu's Christmas si neklade za cíl být hopsačkou v klasickém smyslu. Takže, abyste mi rozuměli, na obrazovce se nachází několik plošinek, na kterých se v náhodném výběru zobrazují ony dárečky, které vy musíte ukořistit.

A koho ve hře ovládáte? Je to takový pejsek, oblečený ve stylu amerických Vánoc, no, snad mi rozumíte. Ale aby to nebylo tak lehké a snadné. Seshora se na vás neustále valí velké sněhové koule a jasné je, že po kontaktu s nimi ztrácíte jeden ze svých pěti životů. Pro upřesnění vašeho pohybu. Hra se ovládá jen třemi klávesami. Shift pro skok, a šipka doprava a doleva pro korekci směru. Navíc, pokud stisknete klávesu doprava, pes poběží stále doprava, dokud nestisknete jinou klávesu, která by tento pohyb změnila. Co se týče grafiky, nebudu moc sáhodlouze vysvětlovat, grafika je povedená a autory za ni můžeme jen pochválit, i když je důležité si uvědomit, že na rozdíl od tvůrců klasických hopsaček jim stačila grafika jen pro jedinou herní obrazovku.

Zvuky ve hře také jsou, víceméně jsou též povedené, hudební doprovod Neku Garu's Christmas ani nepotřebuje. Takže, teď už zbývá jen se vrhnout do lapání dárečků, abyste pod stromečkem něco našli!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce