recenze

BecherSlide

BecherSlide

Postavte se do čela známého výrobce lihovin, Karlovarské Becherovky, a udělejte ji novou jedničku na lihovarnickém trhu. Připadá vám to jako dobrá výzva? Nuže, čtěte dál, ať víte, co vás čeká!
BecherSlide je jedním z herních počinů v již tradiční akci „Becherovka game“, kde jednotliví vývojáři soupeří o to, která z her bude nejpůsobivější a tím pádem bude nejlepší reklamou pro pořádající Becherovku.

BecherSlide sází na bojovného ducha, na ctižádosti a v neposlední řadě také na vaší logice, takže k relativně nízkým hardwarovým nárokům přičtěte také nutnost přítomnosti logiky ve vás. Takže o co ve hře vlastně jde. Budete se snažit vybojovat pro Becherovku výsadní postavení na trhu. A jak to uděláte? Zničíte konkurenci. Jak samozřejmé. Jenže ono se to lehce řekne, zničit konkurenci, ale vždy to tak jednoduché nebude. Nejdříve vás ale čeká „krajské kolo“, kde bude Becherovka v Karlovarském kraji likvidovat obyčejnou vodu. Voda asi nebude patřit na trhu s alkoholickými nápoji k nejžádanějším artiklům, takže se dá očekávat drtivé vítězství. Jakmile dobudete Karlovarský kraj, čeká vás bitva o republiku, kde už jsou ale konkurenti dva. Jednak ona voda, která tak nějak v průběhu bitvy vyšumí, a pivo. Boj s pivem už bude o poznání těžší, ale stále ještě nepůjde o nějak extrémní bitvu.

Po získání České republiky na vás čeká Evropa, kde se na poli konkurentů odehraje jistá změna. Vodu totiž nahradí mnohem oblíbenější vodka. Tady už se dá čekat mnohem tužší boj. Princip jste jistě pochopili, takže jen doplním, že map v kampani je celkem pět a pokud se vám bude dařit, Becherovka ovládne celosvětový trh. To už je ale jen a jen na vaší šikovnosti. Výše jsem napsal něco o principu hry Kameny. Myslím, že tento princip zná každý. Obrazovka (zde tedy mapa onoho dobývaného území) je rozdělena na šestiúhelníky a vy musíte pohybovat určitým elementem (zde lahvičkou Becherovky), tak abyste obsadili co nejvíce políček, popř. proměnili co nejvíce obsazených políček na svá. Motiv hry je celkem povedený. Ani provedení není špatné. Grafika je nenáročná, ale je bezesporu přehledná, hra nepotřebuje lepší grafickou stránku. Hudební doprovod chybí, ale vzhledem k tomu, že u BecherSlide je dobré trochu přemýšlet, asi by hudba jen rušila.

Ovšem nutné je zmínit jeden nešvar. Totiž, BecherSlide se stává velmi, velmi táhlou- to ve chvíli, kdy dohrajete poměrně rozlehlou mapu České republiky a objeví se před vámi podobně rozlehlá mapa Evropy…Uff. Jinak je BecherSlide hra rozhodně zábavná a můžete dokonce využít i multiplayeru až o třech hráčích, což slibuje dobrou zábavu. Konečné rozhodnutí však nechávám samozřejmě na vás!

stáhnout hru
Andrew

autor
/ Andrew

Skóre

70 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =

Alphions | 05.03.03 v 21:28

Nerad bych se mýlil, ale připadá mi, že tahle hra je jen vykradením starého dobrého Hexxagonu.


galerie