recenze

CrackMan

CrackMan

Klasika je něco, co bychom si měli dopřávat častěji. Znáte Pacmana? Oblíbenou hru z ručních digitálních platforem? Vraťte se do doby, kdy jste tuto hru hráli a vyzkoušejte Crackmana!
Dnes už asi jen málokdy vzpomeneme na dobu, kdy letěli hry, které jsme drželi v ruce při cestě ze školy a spokojeně hráli. Tím jsme zapomněli na všechny poznámky, které jsme ve škole dostali a mysleli jen na překonání rekordů, které nahrál kamarád.

Takhle bych mohl vzpomínat dlouho, ale moc bychom se toho o CrackManovi nedozvěděli. Bohužel nejde o hru, ke které bych se mohl více rozepsat, ale stručný popis bude určitě stačit. ;) Ti co hráli podobné hry určitě ví, že hlavním úkolem je sebrat předměty na hrací ploše, u kterých se pohybují nepřátelské postavy. Je jasné, že se nemůžete střetnout s postavou nepřítele, neboť by to pro vás znamenalo úbytek jednoho ze tří životů. Za sebrání každého předmětu dostanete několik bodů, které se sčítají a na konci hry se dozvíte, jestli jste nahráli rekord.

Aby jste nesbírali jen jeden druh předmětu, tak se ploše občas objeví i bankovka, za kterou dostanete vyšší počet bodů. Postupem času je hra samozřejmě těžší. Hrací plocha je komplikovanější, takže se můžete občas pořádně zamotat a narazit na nějakého nepřítele, ale pokud jste ve slepé uličce, tak většinou se objeví zadní vrátka, což je pohyb na druhou stranu obrazovky. I když nepřátelé nejsou zrovna nejchytřejší, tak vám časem budou dělat problémy, neboť jich bude stále více a hlavně kolem předmětů, které musíte sbírat. Po sebrání všech si oddychnete a postoupíte dále. Grafika je standardní, což u těchto her není nic nového. Zvuk se ale autorům povedl. Při pohybu CrackMana se ozývá zajímavý zvuk, ale ještě zajímavější je po sebrání bodově hodnoceného předmětu.

Nejlepší je však hlas, který se ozve, pokud vás dostane nepřítel. Ozve se něco jako „Kill“ a to se u těchto her příliš často nevyskytuje, takže to oceníte ;) Hra je klasikou, takže tomu odpovídá i hodnocení, nic víc se k tomu říct nedá. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Co tě to zajímá | 20.12.02 v 18:44

radší ani takovou pakárnu nebudu stahovat


galerie