recenze

Giana Sisters

Giana Sisters

Je tu opět další předělávka nezapomenutelného instalatéra s knírkem. Tentokrát v podobě copaté blondýnky v minisukýnce. Není to už trochu moc? Posuďte sami.. každý má svůj názor.
Další z mnoha remaků slavného Maria je na světě. Bohužel také jeden z těch, které staré verzi nesahají ani po kotníky. Jste-li sběratelem „skákaček“ s hromaděním diamantů a zabíjením soviček, tak vás tato kopie určitě na chvíli potěší, ale rozhodně nezabaví na dlouhé hodiny.

Pokud vás tedy opravdu už omrzel ten starý, dobrý instalatér v montérkách s knírkem, je právě Giana pro vás tím pravým, i když ne nejlepším, vysvobozením z rutiny. Hned při prvním pohledu zjistíte, že jablko nepadlo daleko od stromu a Giana je Mariovou vlastní krví. Řečeno jednoduše: Co tvůrci mohli, to okopírovali. Subtilní blondýnka sice vyměnila fekální montérky za fialovou minisukénku, ale to je první a poslední inovace hry a ve všem ostatním zůstala Giana svému „strýci“ absolutně podobná. V něčem i dlužná. Běháte neznámou 2D krajinou, z níž občas trčí kanalizační trubky. Do těch opět můžete občas zmizet sbírat další a další diamanty. Skáčete na hlavy všudypřítomným sovičkám a s postupem do dalších kol i čemusi, co se snad ani nedá slušně popsat (slizké hromádky s jedním okem). Hned první velká nevýhoda je však fakt, že na rozdíl od Maria, Giana nemá možnost sebrat zázračnou houbičku, aby „vyrostla“, natož kouzelnou kytičku se schopností střílet. Vše musíte tedy v potu tváře usmrtit skákáním a jedině skákáním, což je nejspíš to jediné o co v této hře běží. Nakonec ale přejdu k hlavnímu a největšímu problému.

Tím je rychlost Gianina pohybu, který je velmi pomalý, čímž hra hodně ztrácí na své hratelnosti. Sečteno a podtrženo: Giana Sisters se i přes ucházející grafiku, díky minimální originalitě a nízké hratelnosti řadí k jedné z mnoha dalších nepovedených kopií věčného Maria.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

velkeV | 11.06.08 v 19:52

je to klasika a original ma moznost rozbijat strielat spomalovat a aj ,,teleportovat" ... autor clanku je asi velmi mlady no inak ma pravdu ze autorremaku to odflakol

Sillicon | 03.02.05 v 15:22

Popis ogirinal hry z Commodora C64 je tady
http://www.c64.cz/index.php?page=gianasisters

Sillicon | 18.01.05 v 09:06

Tohle není Gianna Sisters i když první kolo se jí chce přiblížit. Původní Gianna Sisters co byla na Commodoru C64 (nejlepší 8mi bit světa), tak byla ještě dřív než nějakej usmolenej Mario, kterej z ní vycházel a vlastně jí kopíroval. V originálu na C64 a portaci třeba na Amigu má Gianna možnost sbírat různý předměty od vlasů se kterejma může rozbít zeď přes budíka kterej zastaví veškerej pohyb v okolí až po život už si všechno nepamatuju, ale originál má hodnocení 99% ale tohle je pouze chabej pokus o portaci. Ten člověk co to dělal měl buď zvolit jinej název a nebo se držet předlohy. Mario je trapnej ale v tomhle případě je lepší. Howgh

slzoherec | 18.11.04 v 02:38

To je remake, jednoduše aby to běželo pod Win, ty pako.

Páža | 06.10.04 v 17:19

Tuhle bomba gamesu jsem pařil už v osmi letech. Commodora mám ještě pod postlí, vobčas ho nažhaím a pařím starý dobrý gamesy. A to že ve verzi pro PC se Gianna nezvětší a nemůže střílet, to asi dost pos... programátor, kterej to převáděl. A navíc ani krajina není totožná. Prostě to co vyšlo pro PC není Gianna Sisters.
Ps: Je vidět, že ten Iq64 co tu psal tu recenzi nikdy nehrál Giannu na Commodoru 64, jinak by nemohl psát takový bludy.

iuos | 26.05.03 v 13:08

mně se zdá giana mnohem zábavnější a živější než mario. o hudnbě ani nemluvě

P.S. jóóó to byly časy, jedna 90ka kazeta a stovka her byla po ruce :-)

P.P.S. pamatujete si na inzeráty typu "prodám hry na C64, kus za 3Kčsů ? :-)))

gagali | 31.03.03 v 17:05

Zaujala me vase stranka s velikym vyberem her.

Houkal | 25.01.03 v 13:36

Já souhlasím spíš s tvůrcem. Mario má větší švih, tohle je nuda...

tomulinek | 05.12.02 v 22:03

souhlasim - jsem take pametnik z C64 a u originalni a NAPROSTO PERFEKTNI Gianny jsem stravil opravdu mnoho odpoledni... ale co je hlavni, na emulatorech beha perfektne vc. hudby!

RiF | 12.11.02 v 09:49

Jo a pokud se v tyhle predelavce neda strilet,tak to ten borec fakt posral. V orig. byly 2 typy strelby, a spousta veci na sebrani ktere umoznovaly ruzne veci ve hre, treba vymlacovani diamantu z cihel atd.

RiF | 12.11.02 v 09:44

Tuhle hru si pamatuju jeste z Commodoru 64, kde byla (se super hudbou) od Trenze (udelal treba Turricana) & Huelsbecka. V ty dobe jeste Mario cistil trubky v debilni jednoobrazovkovkove hre za pipani stupidni melodie. Tohle je jen jasna predelavka na PC, ale spis Mario je kopie tohohle.
Je to v orig. fakt supr hra, jinak bych se ani nenamahal to psat.
Mejte se fajn, web je moc peknej, Rif.


galerie