recenze

3D Sirtet

3D Sirtet

Nepochybuji o tom, že hru zvanou Tetris zná úplně každý, protože se objevuje na všech možných platformách už od dob počítačové prehistorie. A nepochybuji o tom, že každý z vás už viděl tolik jejích modifikací, že vás další už nepřekvapí. I když..
Ano, mluvím se zde o tom tetrisu, kde zeshora padají kostičky s různými tvary a vaším úkolem je seřídit jejich pád tak, aby do sebe zapadaly, vytvořily souvislou řadu /nebo podle zadání úkolu/ a po vytvoření této řady zmizely a uvolnily tak místo pro kostky další, padající neustále zezhora. Autoři tetrisu stále vymýšlejí, jak tuto hru oživit, ztížit a udělat zábavnější. Proto nejdříve do chaosu tvarů zanesli i barvy, které musely v oné řadě odpovídat, poté dokonce vytvořili 3D tetris. Kombinací tetrisu barevného a tetrisu 3D nám vzniká 3D Sirtet. Princip hry jsem už vysvětlil výše, proto se rovnou zamšříme na právě tento tetrísek.U 2D tetrisů je klasickým pohledem pohled zepředu, samozřejmě, máte tak nejlepší přehled. U tohoto 3D Sirtetu, ale autoři zvolili pohled zeshora. Rovnou vám povím, že celá myšlenka 3D tetrisu takto provedeného mi připadá z herního hlediska velmi nepraktická.

Můžete sice namítnout, že každý máme ředstavivost, ale je velmi těžké jednak při samotném pádu kostky odhadnout hloubku celého kvádru a zjistit tak vlastně, kolik máte ještě času na přemýšlení. Pak je docela těžké si pamatovat, jak která kostka vypadala, resp. jaký měla tvar, abyste mohli další při pádu zapracovávat do celkové mozaiky. Je jasné, že když se jedná o 3D provedení, je zde větší množství možností pohybu s kostkami. Takže ovládání je následující (alespoň, co mně se podařilo zjistit), mezerník - maximální rychlost, Q,W,E - různá otáčení, U a L zrychlení. Graficky je hra zpracovaná velmi průměrně, kvádr, ve kterém se vše odehrává je vyveden jako svůj srátěný model a kostky při pádu také (jsou bezbarvé), ovšem po dopadu barvu změní. Žádné grafické orgie se nekonají. Ale na to si samozřejmě nestěžuji, protože by to jen hře uškodilo. Pokud vás zajímá, jak na tom je 3D Sirtet zvukově, tak vám povím, že zvuky ve zdrojovém souboru jsou, ale při hře se mi nepodařilo je zaznamenat a při spuštění se zdrojového soboru se mi z bedýnek nevylinul ani tón. Stručně- nic moc...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce