recenze

Magic Reversi

Magic Reversi

Je libo obyčejné zlaté kvítky nebo by si zákazník přál něco trochu ostřejšího a s ohněm? A co herní pole? Stačí menší nebo si rovnou dáte to největší? A obtížnost - netroufám si vás odhadnout na začátečníka, tak si dáme nějakou trochu pokročilou, co říkáte? A jestli už máte vybráno, hra může začít.
To je fakt, hra může začít. Možná už víte, jak se hraje, protože sám název Reversi je v logických hrách dle mého názoru rozšířen poměrně dost. Ovšem v případě, že tuto hru vidíte poprvé v životě a nemáte nejmenší tušení, o co tam vlastně jde, trochu vám nastíním pravidla. Hrají zde proti sobě dvě barvy, přičemž úkolem každé z nich je po obsazení posledního pole mít větší počet svých objektů na poli. A jak toho dosáhnout? Obsazovat soupeřovy, to je jasné. A to tak, že dost jednoduše. Stačí mít dva své kvítky položeny tak, že jejich propojením vytvoříte přímku... no, zkusím to říct česky.

Prostě máte jeden kvítek, položíte druhý a všechny cizí barvy, které se nachází mezi tím druhým položeným a jiným vašim v přímce v jakémkoli směru, tj. vodorovně, kolmo a zešikma se automaticky mění na vaše, což může v případě obsazení celého řádku být dost tučná kořist. V situaci, kdy nemáte jak hrát (to je dost nemilá událost) prostě počítač ohlásí, že vyčkáváte a sám hraje 2x za sebou. Taková možnost nastává tehdy, když nemůžete položit svoji barvu tak, abyste změnili minimálně jednu soupeřovu. Bacha na to, tady se hraje tak, že každým tahem musíte přinejmenším tu jednu obsadit, takže žádná hra jednou sem a podruhé na druhou stranu hrací desky, kde zatím nic není. Hra samozřejmě nabízí několik úrovní obtížnosti, přičemž ten první je tak jednoduchý, že může sloužit pouze jako výukový nebo pro ty z vás, kteří nedokážou unést porážku.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

Shadow | 24.05.03 v 08:16

No jo, když nerozumíme pravidlům, to se nám to nadává. Konstruktivní kritika zmizela do nenávratna stejně jako kvalita tvého slovníku. Naopak. Tahle hra je graficky nejpovedenější othello na freeware scéně co znám. Doporučuji všemi deseti. Profesionální provedení othella najdete pod jménem WZebra, rovněž freeware.

Zorro | 20.10.02 v 19:41

Je to píčovina


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce