recenze

Bananarama: Raides of the lost Bananas

Bananarama: Raides of the lost Bananas

Máte rádi banány? Kromě toho, že jsou žluté, obsahují draslík a spoustu jiných „dobrot“. Máte rádi opice, zvlášť šimpanze? Kromě toho, že patří do nadčeledě hominoidea , jedí také banány. A konečně, máte rádi logické hry? Pokud jste odpověděli alespoň dvakrát ANO, tak toto je hra pro vás.
Ovládáte malou opičku a vaším úkolem je v každém levelu vysbírat všechny banány. Pak se objeví bílá šipka nad směrovníkem, ke kterému musíte doběhnout, aby úroveň skončila. Banánů je ale dost, a tak se celkem zapotíte. Abyste si hru pořádně užili, autoři vám připravili do cesty několik překážek. Nejprve narazíte na bodáky, které vykukují ze země a nejlépe je překonáte tím, že je přeběhnete, když jsou v zemi až po špičky. Pak potkáte aztécké válečníky, kteří po opičkách přímo pasou. Naštěstí jsou celkem hloupí a tak když vás uvidí a rozběhnou se směrem k vám, stačí se jim odklidit z cesty. Až nabourají do nějaké překážky, tak na chvíli ztratí vědomí a v tu chvíli můžete bezpečně projít. V pozdějších levelech narazíte třeba na staříky, kteří dokážou v nepravidelných intervalech vystřelit žlutozelenou kouli. Naštěstí však máte k dispozici tři životy a po dohrání levelu se vám zase doplní.Levelů je celkem 16 a jsou rozděleny do 4 grafických témat (džungle, hory, jeskyně, sopka) a po každém úspěšně dohraném grafickém tématu dostane vaše opičí ztělesnění nějakou novou schopnost.

Nejdříve se naučí skákat, pak házet bomby a úplně nakonec bude umět bomby odpalovat z bezpečné vzdálenosti. Teď jsem si všiml, že jsem se vůbec nezmínil o bombách, jakožto jediném obraném a útočném prostředku proti Aztékům, staříkům a jiným nástrahám. Celá hra je vlastně pojatá jako puzzle (autoři ji hezky popisují jako mix Lode Runnera a Dynablastera + vlastní nápady) a ne jako arkáda, jak vám asi mohlo připadnout při čtení recenze. Vše musíte mít přesně načasovat, jinak vás chyba bude stát život. Nemyslete si, že level proběhnete na první pokus. Bude to chvíli trvat, než se dostanete přes 8. level a i pak na vás čeká ještě jednou tolik úrovní. Ke grafické stránce lze říct, že je... komixová. Schválně se podívejte na obrázky, které jsem přidal a posuďte sami. Zvuky a hudba jsou také dobré a ovládání je průměrné. Já se u Bananaramy celkem bavil, ale jestli se bude líbit vám, záleží na vás.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

eliška | 10.02.12 v 21:36

prosím jak se hážou ty plusy?

Kristýnka | 27.11.09 v 18:40

Ahoj prosím pomozte : jak se hážou bomby? DĚKUJU MOC MOC

KaluzaP | 03.01.08 v 15:30

Dobrá hra!!!

Redhawks | 01.09.05 v 19:56

Tohle není logická hra, ale prachobyčejná (dobrá)plošinovka

marina | 11.11.02 v 14:57

pěkná volovina s banánama

ivana | 21.10.02 v 14:46

jo

Magi | 21.10.02 v 08:31

Je to docela krutá hra.

Big Fucker | 19.10.02 v 09:06

Fuj!Hnusárna!

Hobit | 19.10.02 v 09:04

Koží!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hynek Žalčík | 13.10.02 v 19:13

Diky za upozorneni ;o). Hned to opravim.

Radek Zcitronek | 13.10.02 v 15:18

Oddělejte si download/download na download :) a pujde to stahnut


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce