recenze

Život není krásný

Život není krásný

Adventruy jsou mateřským žánrem všech her, který ale bohužel pomalu vymírá. a to jak na free scéně, kde nikdy nebyl příliš populární, tak i ve sféře her komerčních. Tu a tam se objeví adventura, někdy kvalitní, jindy propadák. O to můžeme být raději, že i česká scéna těchto her ještě dýchá.
Adventura. Co se vám vybaví při vyslovení názvu herního žánru, který je pramatkou všech současných PC her? Asi jako je filosofie matka všech věd. Jenže narozdíl od filosofie adventury mizí. Ztrácejí se. Jednak nemají hráči chuť řešit složité hádanky a trávit tak spoustu času, a autorům se nechce vymýšlet zápletky, které nebude nikdo řešit. Je to ale škoda. My ale můžeme být rádi, česká scéna free adventur stále žije. Dokladem toho budiž právě hra Život není krásný od Marina Pohla, terá vás zavde do role muže, kterého po 15 letech práce vyhodil jeho zaměstnavatel a ještě 14 dní předtím ho připarvil o holku.

Nebudu vám prozrazovat, co se stane dál, to zjistíte sami. Řeknu jen, že hra je místy velmi vtipná a satirická. A pokud máte rádi černý humor určitě si přijdete na své. Veřte mi, že se u hry báječně pobavíte! Je sice pravdou, že grafika hry není rozhodně nic moc, ale zde mi to ani nějak nevadilo. Zvuky ve hře jsou, není jich mnoho, ale jsou v pravých místech, kde dokreslují celou atmosféru.Závažnější chybou už je absence save/load, takže budete muset hrát metodou pokus/omyl/znovu, což vás může hodně znechutit. Ale radím, vydržte, stojí to za to. Hru i přes tyto chybky považuji za zábavnou a jsem rád za všechny adventuristy (ke kterým se ale nepočítám), že jejich hry ještě nevymřely úplně.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

SWAT | 06.02.08 v 20:22

Jdete do hospody, pred hospodou vezmete baterky a v hospode koupte pivo, potom ho dejte bezdakovi, jdete do armyshopu a vezmete kamen.

Jdete pred obchod a pak do ulicky vpravo, chlapa zabijte kamenem ,seberte mu veci a pak ho hodte do vylohy obchodu (ten kamen)

V obchode kupte stipacky a pouzijte je na kameru, zabte prodavace flaskou kterou najdete pred bezdomovcem.

Seberte ostatni veci v obchode a v hospode kupte absint a ten dejte bezdakovi.

Kupte pistoli v army shopu a spojte ji s tlumicem. Dale spojte Baterie s baterkou a jdete pred sefuv dum.

Na prostor nad zdi pouzijte baterku jdete dal a vstupte do domu.

vezmete stipacky a pouzijte je na kytku v kvetinaci, jdete do loznice vezmete pistoli a zastrelte sefa, vezmete si klicek.

Jdete na chodbu a vstupte doprava odstrante koberec a klic pouzijte na zamek.

A odejdete z domu. KONEC

ten 2. konec si udelejte sami.

Vyrobilo SWAT21 spol. s.r.o.
r. 2008 (za pravopisne chyby nerucim a na carky sem se vysra*) :-D

KaluzaP | 01.01.08 v 14:51

Všechny díly jsou fajn.

Bingos | 22.07.07 v 17:25

Jinak jsem fanda cele serie a rekl bych ze prvni try dili das bez navodu uplne na pohodu

Bingos | 22.07.07 v 17:23

Polarka666 nenapsala navod na druhy konec který je taky dist husty takže:V intru klikni na okno NAD rozbitím oknem v obrázku továrny.Postupuj podle navodu až do doby kdy ziskáš zbrojní pas.Di do obchodu ze zbraňemi a kup brokovnici a jadernou hlavici.Di do hospody a dej hospodskému jadernou hlavici.Po té ho můžež zabít střepem.Seber z pultu sirky a s police láhev vodky a pak di do zadních dveří v hospodě.Hitlera vodpráskni brokádou,Leninovi dej vodku a Castrovi podpal doutník sirkama,V pravo se objeví čudl který zmáčkni.

venny1 | 03.12.06 v 22:46

vůbec mi nejde sebrat ta sklenička a když třeba někam vejdu tak pak už mi nejde vyjít někam dál.Nevíte čim to je?Mam to blbě naistalovaný,je to počítačem,nebo jsem jenom uplně blbá?Dík

polarka666 | 20.08.06 v 17:46

objevis se na ulici a pred tebou je bezdat, vedle nej je na zemi rozbita sklenice, seber ji, klikni na bezdaka, ten ti rekne, ze mu mas koupit lahvace, tak skaknes do hospy, koupis lahvace, jsou tam i na pultu sirky, bud je vezmes nebo nechas, je to jedno, nebude je potrebovat, pak prijdes zpatky k bezdakovi, das mu lahvace a on ti za to rekne kde je obchod ze zbranemi, pujdes tam, na pulte je kamen, tak ho seberes, pujdes k obchodu, tam je na pravo za obchodem ulicka, vejdes do ni a umlatis sutrem typka co tam stoji, ma u sebe zbrojni pas a baterku, to vezmes, pak pujdes zpatky k obchodu,vejdes prvne do vnitr a koupis si kleste,pak hodis ten samy kamen do vylohy,co jsi jim zabil typka, rozmlati okno a vejdes do vnitr, kliknes na typka, on si te nevsima, cumi do vylohy,tema klestema odrovnas kameru, zabijes sklem typka a vezmes rukavice a kufrik. pak pujdes do hospy, pred hospou jsou baterky, vezmes je a uvnitr koupis lahev chlastu, toho nejlepsiho, vratis ze za bezdakem,das mu tu flasku, da ti tlumic na bouchacku, vratis ze zpatky do obchodu ze zbranemi a koupis si bouchacku, ne brokovnici, tu co je uplne nalevo nahore, jen na tu das tlumic, pak jdes k sefovu domu, tou baterkou se podivas za zed a prelezes ji, otevres dvere, hnedka jak vlezes, tak v kvitku, co je nalevo, je ukryta kamera, tu zase klestema zneskodni, pak si nasad tlumic, zabij typka, pak svoji bejvalku, u typka najdes i klic, tak ho vem, na pravo v obyvaku najdes na stene koberec, pod nim je sejf, klicem otevres a vezmes kufrik a tim, ze jej mysi na ty prachy preneses tak jsi vyhral. konec

filip | 07.11.05 v 16:50

jak dostanu tlumuc

file | 07.11.05 v 16:39

jak mam zabit toho zasranyho prodavace

Whisky | 12.08.05 v 02:15

Co mám delat s tím záhadním klíčem

Tony | 21.07.04 v 14:28

Nevite nekdo jak se mam dostat z baraku kdyz jsem zabil sefa a milenku vzdy me cztej policajti.Dik moc

jamie madrox | 01.03.04 v 18:50

na stránkách znk.wz.cz jsou ke stažení ostatní díly (trojka, čtyřka a brzo bude i pětka), taky je tam dost bonusů ohledně série Život Není Krásný, mimochodem ta knihovna je tam též ke stažení... peece

Lenka | 08.02.04 v 15:48

Hra je fakt super doporučuji všem i dvojku, byla bych moc ráda za pokračování

Štěpán Rak | 04.10.03 v 09:11

Nemá někdo z vás knihovnu MSVBVM60.dll zašlete prosím ( odměna ) tz. příloha poštou

Martin Pohl | 17.09.03 v 12:33

Caute vsetci morbidaci.Mam uz prichystany dalsi

Lukas | 31.03.03 v 21:35

Chtel bych vas pozadat o radu,jak mam pokracovat ve hre,vyloupil sem obchod,zabil prodavace,dostal tlumic od tulaka a nevim jak dal,jak si poridit pistoli atd. za pomoc diky l.

PP | 21.01.03 v 13:12

Jak se dostanu z domu kdyz zabiju sefa a milenku? Vzdycky mne odchyti Policie uz nevim jak dal!? DIKY

helan | 21.01.03 v 12:55

Jak se dostanu z domu kdyz zabiju sefa a milenku? Vzdycky mne odchyti Policie uz nevim jak dal!? DIKY

stonecold21 | 27.12.02 v 12:22

Zajimava hra

Jakub | 01.12.02 v 13:09

Ke spusteni hry mi chybi dynamicka knihovna msvbvm60.dll. Mohl by mi ji nekdo zaslat.

mr Oskárek | 10.10.02 v 17:42

Musíš sebrat kámen , jít k obchodu , zajít do uličky , kamenem zabít vhlápka sebrat baterku , dojít k hospodě , sebrat bakerky a strčit je do toho.

Dlouhan3 | 07.10.02 v 11:02

Jak přes zeď? Sirkami si neposvítím, žebráka neuplatím, aby mě udělal stoličku, a když chci štípnout něco v obchodu se zbraněmi, dostanu kulku do čela... poraďte ... dík


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce