recenze

EA Sports FIFASuperstars

EA Sports FIFASuperstars

Také vás jako fotbalové fanoušky občas zarmoutí vás oblíbený fotbalový tým? A když se na něj koukáte v televizi, tvrdíte, že byste byli lepším trenérem, než to ťululum, které tam momentálně běhá? O hráčích ani nemluvě. Tak právě teď máte možnost si vyzkoušet vedení fotbalového týmu.


Dříve než se ale střetnete v Premier League s Chelsea, Arsenalem, či jiným elitním klubem anglické ligy, budete muset notně zdokonalit a vytrénovat váš tým. A proto začínáte někde v divizi druhé ligy v rámci první ligy :-). Zkrátka to není jednoduché se prokousat úvodními zápasy, ale naštěstí vás ze začátku bude instruovat ještě váš trenér. Brzy ale už bude vše jen na vás.



Jde se na to. Do začátku máte 10 kreditů umožňujících hrát zápasy. Není je nač šetřit a až je vyčerpáte, každých šest hodin dostanete nový, přičemž se vám při delší pauze přirozeně sčítají.



Před samotným zápasem můžete trénovat, vylepšit zázemí vašim hráčům, nebo upravit rozestavení. V době, kdy píši tento text, ještě není zprovozněna možnost transferu hráčů, nicméně v budoucnu tato položka ještě více vylepší stávající hru.



Hlavní náplní je plnění vývojového plánu a simulace zápasů. Do toho by měla nastoupit ta nejsilnější sestava, což zjistíte podle čísla uvedeného u každého hráče. Samotný zápas je pak doprovázen animací. Na první podívání jistě zapůsobí, nicméně je pořád stejná. Není problém i přeskočit a hned se zobrazí výsledek. V případě vítězství získáte zkušenosti, peníze a splnění krůček v postupu. Z nabídky soupeřů, které vám hra sama nabídne, raději volte slabšího soupeře (viz porovnání obou týmů) a k těm o něco silnějším se vraťte třeba po tréninku nebo po zařazení lepších hráčů do sestavy.



Tím se dostávám k další věci, kterou jsou hráči a trénování. Fotbalisti a jejich kvalita jsou stejně důležití, jako trénink. Vyberte si v příslušné položce cvik a po dané době se zvedne čára vytrénovanosti. A co s hráči? Jak již bylo řečeno za absolvovaná utkání získáváte peníze, za vítězná podstatně více, a za ty si můžete něco koupit, ale především je budete investovat do nákupu hráčů. Je to systém nákupu jakýchsi „balíčků“. Vyberete si jednu ze tří kvalit, bronzová, stříbrná a zlatá, a z kartiček si do svého týmu dáte toho nejlepšího.



Velmi povedená hra, která mě naprosto pohltila svým systémem, způsobem absolvování zápasů a slušnou propracovaností. Pravda, čekat šest hodin na další utkání je možná hodně. Ale z hlediska strategie vás to donutí přemýšlet, s kým sehrajete mač.



hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =


galerie

EA Sports FIFASuperstars EA Sports FIFASuperstars EA Sports FIFASuperstars EA Sports FIFASuperstars EA Sports FIFASuperstars

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce