recenze

Totem

Totem

Totem vypadá jako svět Warcraftu, ale podobnost se skrývá pouze na povrchu. Ten zbytek je docela jiná strategie a zábava.
Prvním nádechem jsem se do hry přihlásil a druhým kolem půlnoci ze hry odhlásil. Je to fajnová droga.
Přesně takové pocity vystihují zábavnost strategické hry Totem, tedy aspoň pár prvních dnů. Hra vás zavede to barevného fantasy světa, dost podobnému universu Warcraft, tedy s orcy, lidmi, pár elfy apod. Na výběr dostanete právě z těchto stran a kromě vůdce dané rasy dostanete i startovní jednotky z vámi zvolené grupy.

Řekl jsem jednotky?
Ono jich vlastně není tolik, například moji věrní orcové se zprvu skládali pouze z jednoho střídmého zelenáče, velkého „bouchače“ a pak mága. Ten zbytek se dobírá později. Ale i přes nízký počet se jedná o velmi vyváženou skvadru.
Hlavním módem hry je vysílání jednotek z vaší „základny“ do pole a boje s protivníkovými věrnými. Pokud bude vaše strategie a výběr útočníků správný, dostanete se až na druhou stranu mapy a zničíte nepřátelské postavení. Tento typ hry není nikterak nový, ale většinou se objevoval pouze ve flashových hrách, nikoliv v MMO takové velikosti. Průběh boje se dá různě ovlivnit, kromě již zmíněného verbování můžete užít několik kouzel (je jich přes dvacet, ale do boje si můžete vzít pouze dvě, postupně jsou lepší) nebo použít předměty, které dávají více života, zkušeností, peněz apod. Peníze jsou asi největším limitem, každý voják, střelec, magič něco stojí a vy po utracení první startovací várky peněz dostáváte další pouze kapátkem. Platí tedy pravidlo, že pokud prohrajete první větší bitku, máte nakročeno k jasné prohře. Je to rychlé a stále zábavné.

PvE a PvP
Čas strávený hraním bude půl v PvE módech a půl v bitvách s hráči. PvE se dělí na již zmíněné bitky základna vs základna, kdy se postupně zvyšuje obtížnost, a poté jsou zde mapy pro pouhou jednu skupinu vybraných reků. Zde se ocitnete vždy na nějaké mapě a jste vrženi do dobrodružství. Opět nečekejte velkou složitost, v zásadě platí – porazit všechno, co se hýbe, při využití nějaké té strategie a kouzel, které máte k dispozici. Sice mírně opakovaný styl, ale je zde už větší důraz na obtížnost.
A PvP? Ty se odehrávají klasicky v aréně. Hráče si můžete nechat automaticky najít, asi nejlepší možnost, nebo vytvořit místnost. Štěstí zde nehraje moc roli, i silnějšího a o několik levelů vyššího protihráče můžete porazit, pokud správně poskládáte svůj tým, který profrčí mapou a zničí soupeře raz dva. Může za to i famózní craftování a vylepšování jednotek.

Když je upgrade a crafting velká zábava
Předměty sice klasicky vytváříte pomocí nasbíraných surovin a vylepšujete za pomoci peněz a nějakého toho materiálu. Velmi příjemné je, že každý voják ve vaší armádě může být vybaven zbraní, brněním, náramky, …, což vytváří nekonečné množství kombinací. Tím to ale rozhodně nekončí. Časem se vám začnou do rukou dostávat karty dalších druhů vojáků.
Bohužel tyto upgrady v pozdější fázi stojí docela dost a peněz není nikdy nazbyt. Prostředky nejsou jediným omezením. Jsou zde i něco jako akční body, které se postupně doplňují, a to v docela příjemném tempu, ale i tak je na boje v PvE rychle vyčerpáte. Naštěstí se nespotřebovávají v PvP, velmi dobrá zpráva.
Mám radost, že někdo dokáže na velmi zaplněném MMO trhu najít skulinu a nabídnout dobře vypadající a dobře znějící hru, kde se nebudete nikdy nudit. Jste stále motivováni hrát, hlavně PvP pro získání peněz na vylepšení jednotek a hráč má opravdu radost, jakmile začne používat opravdu skvěle vycvičeného vojáka, který si dokáže poradit i s celou armádou mnohem silnějšího protivníka.


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

Laugher

Laugher | 19.01.16 v 11:45

Čas strávený hraním bude půl v PvE módech a půl v bitvách s hráči

Laugher

Laugher | 05.01.16 v 01:21

Mám radost, že někdo dokáže na velmi zaplněném MMO trhu najít skulinu a nabídnout dobře vypadající a dobře znějící hru


galerie

Totem Totem Totem Totem Totem Totem

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce