recenze

RiotZone - válka v džungli ve vašem prohlížeči

RiotZone - válka v džungli ve vašem prohlížeči

Riot Zone – to je výzva pro všechny vojenské velitele. Vybojujte velké množství bitev, vylepšujte vaše vojáky, získávejte hodnosti a porážejte ostatní hráče v této strategické webovce.
Registrace
Na začátku hry je potřeba se zaregistrovat. Cestou skrze e-mail a heslo na nějaké těžkosti nenarazíte. Dále je tu možnost využít váš účet na Facebooku, což už dnes taky není žádná novinka. Hezky pohodlně a rychle vstupujete do hry.

Úvod
Tam se ocitáte v roli armádního velitele, který má pod palcem bojovou skupinu a je současně i jejím členem. Čeká na vás nespočet soubojů, plnění misí, strategický upgrade jednotek, možnost hrát v alianci a bojovat proti dalším reálným hráčům.

Základní interface
Úvodní menu vás přivítá vcelku vlídně a dává příjemný přehled o všech ostatních nabídkách, které následně budete zkoumat. Když je vezmu komplexně, nechybí nic, co bych od webové hry očekával. Současně však není přítomno nic navíc, čím by hra speciálně vynikala.
Z hlavní nabídky se budete moci vrhnout na vaše vojáky (myšleno ve vší počestnosti), upgrade jejich vlastností, nákup zbraní, oblečení a předmětů, do vašeho tábora, kde se dá produkovat spousta užitečných věcí a stavět budovy, a samozřejmě bojová zóna a prémiový obchod. Před vší tou zábavou bych chtěl upozornit na jednu věc. V této hře se boje uskutečňují za pomoci energie, což vnímám žel jako jeden ze záporů. Ono pět bodíků energie moc prostoru k akcím a rychlému postupu nedává, pokud tedy nechcete platit. Připravte se tak na běh na dlouhou trať.

Hlavní náplň…
Podstatnou částí jsou souboje. Plnit můžete denní mise, vybírat úkoly na mapce, nebo registrovat a vstupovat do on-line bitev proti skutečným hráčům. Po startu se samotná bitva odehrává automaticky. Vaši skupinku vojáků neovládáte, můžete do dění vstupovat jen prostřednictvím užívání lékárniček, granátů a dalších malých vychytáveček. Odměnou jsou vám v první řadě peníze a zkušenosti. Peníze slouží k nákupu vybavení, verbování vojáků a jejich upgradu. Zkušenosti zase zvyšují váš level a tím odemykáte nové věci. Asi tou nejdůležitější jsou rozšiřující skupiny vojáků. Zpočátku disponujete pouze jednou grupou, brzy odemknete další a od levelu 10 i třetí. Do těchto jednotek najímáte vojáky a o jejich upgradu už jsem mluvil. Ještě je potřeba dodat, že vojáků je několik typů (například snipeři, kulometčík a další) a je dobré mít to tak nějak namíchané na rozličné soupeře. Každý z nich má nějaké to specifikum.

… a to ostatní kolem
A co dál? Spousta věcí už byla naznačena. Upgradujete vojáky, ti se vylepšují, ale od jisté hodnosti bude potřeba na jejich trénink krom peněz ještě daný počet hvězd – speciální hvězdičky lze získat opět při plnění misí a mapka vás o tom informuje.
Dále je tu váš tábor. V něm stavíte několik budov s rozmanitou funkcí. V první řadě je to ovšem produkce dřeva. Za dřevo a peníze jste schopni postavit další a taky je později vylepšit. Jen namátkou tu budete moct získat další peníze, časově omezený bonus nějaké vlastnosti nebo granáty k boji.
Nepřekvapí ani oblast nákupů, v které máte k dispozici zbraně, boty, vesta a další věci vylepšující vaše vlastnosti. A zase je lze upgradovat.
Celkem přínosný je váš inventář. V rámci odměny získáváte balíčky, které po otevření poskytují slušnou nálož všelijakých věciček pro souboje.
Standardní je i možnost připojit se do aliance a pálit ostrými do ostatních s partičkou přátel.

Celkově sečteno, podtrženo a zhodnoceno
Ve výsledku tu máme titul z žánru strategických webovek, kdy ne úplně máte pod kontrolou dění, přesto se dá docela zásadním způsobem průběh války zvrátit. Co se týče celkové nabídky, tak hra nedisponuje nějakou závratnou novinkou. Jednalo by se o slušný standard, pokud by ovšem hra nebyla zpomalována počtem energie na jednotlivé boje. Pět kousků je na můj vkus opravdu málo. Líbí se mi možnost vlastní produkce v kempu a složka upgradů vojáků, kdy si namícháte vlastní strategii boje. Čas, kdy nehrajete, lze zaplnit hlídkováním pro další výdělek, ale opět je počet hodin omezen. Tempo hry tak poněkud ztrácí a progres taky nějak neoslní. Pokud ovšem preferujete o něco pomalejší hraní i několikrát za den, může to být kousek pro vás. Najdete ho zde.


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =


galerie

RiotZone - válka v džungli ve vašem prohlížeči RiotZone - válka v džungli ve vašem prohlížeči RiotZone - válka v džungli ve vašem prohlížeči RiotZone - válka v džungli ve vašem prohlížeči RiotZone - válka v džungli ve vašem prohlížeči RiotZone - válka v džungli ve vašem prohlížeči RiotZone - válka v džungli ve vašem prohlížeči RiotZone - válka v džungli ve vašem prohlížeči RiotZone - válka v džungli ve vašem prohlížeči RiotZone - válka v džungli ve vašem prohlížeči