recenze

Rage WW II

Rage WW II

Občas si člověk musí dát nějakou strategii z 2. světové války. Poslední dobou jich moc není, ale mně se podařilo na jednu čistě náhodou narazit. WW II Rage spojuje klasickou textovku s koukatelnou grafikou.
Jo, už jste zase velitelem jedné základy. Válka se vleče a vy jste se rozhodli trochu se osamostatnit, ať už jste na straně Spojenců, nebo Němců. Začínáte ale od píky a je potřeba postupně vystavět kompletně infrastrukturu, než se budete moci pustit do tvoření vojska a dobývání okolí.

WW II Rage jde ve stopách klasiky a nesnaží se z ní uhnout ani za cenu značné neoriginality. Svět je rozdělen na tři místa – vaši základnu, pole, kde těžíte suroviny, a okolní svět, kde se všichni snaží urvat, co se jenom dá. Váš domov obsahuje všechny ty budovy, které tak nějak už do války patří. Máte tu hlavní budovu, sklady, továrny na auto, kasárny produkující vojáky, akademii pro výzkum a speciální budovy, které dávají nějaký ten bonus, nebo stavby speciálnějších jednotek. Vše se jako obvykle vylepšuje, pokud chcete odemknout složitější výzkum a další úroveň nebo druh vojáků, potažmo válečných strojů. Co se týče výzkumu, ten je tu naštěstí velmi bohatý a zahrnuje snad všechno, co se ve hře dá dělat a provádět.

„Farmaření“ naštěstí také něco přináší. Už to není jenom o nekonečném budování budov na zisk věcí jako ocel, zásoby jídla nebo nafta. Máte základní prostor pro jejich vybudování, ale o ten další, kterého je habaděj, se musíte zasloužit a najít speciální předmět, který vám jej odemkne. Ten a další zajímavosti se nachází v okolním světě, kde sídlí NPC objekty a základny a samozřejmě ostatní hráči. Jakmile se dostatečně cítíte, začnete vysílat své jednotky na různá místa a doufat, že jste zvolili správně a váš průzkum daného místa nezklamal. Souboj totiž probíhá automaticky, a jestli narazíte na početnějšího nebo lépe vybaveného nepřítele, pak se s jednotkami můžete rozloučit. Mimochodem vojska jsou vedena generály, které verbujete, ti získávají zkušenosti, můžete je vybavit různými předměty a bojují za vás v aréně, tedy nic zásadního a už vůbec nic nového.

Jakmile dosáhnete určité reputace, můžete se přidat k nějaké té alianci nebo založit vlastní a jít válčit ve velkém. Hra nemá pevně daný cíl, prostě klasická válka. WW II Rage začne být zajímavější až v konečné fázi, tedy když se zapojíte do boje s ostatními hráči.

Těžko říci, jestli hru doporučit. Osobně znám lepší hry, a to nemusí ani sršet originalitou. Problém WW II Rage je v tom, že už tu všechno bylo. Hra naštěstí nedělá nic špatně, ale nenabídne hráči nějakou záminku se do ní vracet nebo ji prožívat. Pokud si chcete zahrát nějakou strategickou webovku, klidně vyzkoušejte, možná se i budete bavit, ale jsou zde i zajímavější kousky.


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 12:16

text příspěvku

Blaster27

Blaster27 | 18.07.16 v 19:08

pěkné

Laugher

Laugher | 02.02.16 v 12:25

Občas si člověk musí dát nějakou strategii z 2. světové války


galerie

Rage WW II Rage WW II Rage WW II Rage WW II Rage WW II

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce