recenze

Goodgame Cafe

Goodgame Cafe

Stali jste se majitelem útulné kavárničky na předměstí. Stane se z ní proslulý podnik, nebo upadne do zapomnění?
První krůčky v Goodgame Cafe patří tutoriálu, který vás hrou letem světem seznámí. Pokud ovšem patříte mezi začínající hráče, pravděpodobně budete potřebovat ještě malé doučování, protože hry od Goodgame Studios očekávají, že hráči už nějakou tu webovku hráli, což je trošku škoda.

V kavárničce se nicméně zase tak jednoduše neztratíte. Máte tu sporáky, na nichž budete vařit jídlo, potom pultíky, kam personál kavárny jídlo odkládá a nakonec židle a stoly, u nichž návštěvníci konzumují své pokrmy.

Čím více jídla prodáte, tím více peněz z něj budete mít. Zisk peněz je dále závislý na kvalitě pokrmu, jež budete prodávat. Obvykle platí, že čím kratší dobu jste jídlo vařili, tím méně peněz vám vydělá, ale není to tak vždycky. Pokud k základnímu jídlu přidáte například koření, zisk a kvalita jídla podstatně stoupne.

Výhody prosperující kavárny jsou nejspíš zřejmé - za utržené peníze nakupujete suroviny pro své další pokrmy, ale také vybavení do kavárny - ať už se jedná o další stoly a židle, nebo vybavení typu sporáků, či koktejlovače, až po dekorace jako jsou květiny, sochy atd. Výhody plynoucí z kvality jídla a úrovně vybavení restaurace potom přináší vyšší kvalitu poskytovaných služeb, čímž se vaši zákazníci stanou spokojenějšími a štědřejšími, co se dýška týče.

Vše v Goodgame Cafe je propojeno jako v podobných hrách, takže asi nemá smysl se o tom více rozepisovat. Popišme si teď raději jednu prima novinku, kterou v podobných hrách určitě nenajdete - jedná se o trh s pracovními příležitostmi, kde si můžete hledat brigády. Pokud se na brigádu zapíšete, vaším úkolem bude obsluhovat hosty v cizí restauraci, za což dostanete smluvenou odměnu + v případě, že budete jeden z nejlepších brigádníků, ještě bonus navíc.

Trh pracovních příležitostí ovšem funguje i opačným směrem. Pokud zrovna nemáte možnost najmout dalšího zaměstnance (sloty se uvolňují postupem po zkušenostních příčkách), můžete vypsat brigádu a na práci najmout cizí hráče. Jde o efektní minihru, která zde není jen do počtu, ale je z ní cítit, že nad ní někdo pořádně přemýšlel - pro obě strany je brigáda dostatečně motivující a zábavná.

V Goodgame Cafe nechybí ani další milé drobnosti jako je rozesílání dárků, nebo přijímání výzev, kde se budete snažit o to, stát se nejlepším kuchařem boloňských špaget, mexických jídel a dalších tematických okruhů. Ve výzvách je potom nejpříjemnější fakt, že nesoupeříte s ostatními hráči, ale pouze sami se sebou, takže možnost výhry není jen iluze. :-)

Největší nevýhodu Goodgame Cafe potom vidím v levelování, které zbytečně dlouho trvá a vážou se na něj i další podstatné věci jako je nákup dochucovacích prostředků a koření, což mi přijde docela zbytečné. Velký problém to ale není.

Pokud máte rádi time-management strategie, kdy ráno dáte uvařit, večer jídlo sklidíte a přes noc dáte uvařit další, přičemž si sem-tam zahrajete nenáročnou minihru, Goodgame Cafe by vás nejspíš nadchne. Je to příjemná hra s příjemnou grafikou a možnostmi, na něž u podobných her jen těžko narzíte.


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 12:15

text příspěvku

Laugher

Laugher | 13.12.15 v 23:04

Je to příjemná hra s příjemnou grafikou


galerie

Goodgame Cafe Goodgame Cafe Goodgame Cafe Goodgame Cafe Goodgame Cafe Goodgame Cafe

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce