recenze

Goodgame Big Farm

Goodgame Big Farm

Zdědili jste obrovskou farmu. Dokážete se postarat o její chod, rozšířit ji a uvést do takového stavu, aby prosperovala?
Goodgame Big Farm je budovatelská webová strategie, v níž se snažíte obdělávat půdu, pěstovat plodiny a chovat zvířata.

Vedle samotných polí, výběhů a sadů je chod vaší farmy závislý na spoustě podpůrných budov, jako jsou baráčky pro zaměstnance farmy, kompost, silo, stodola, mlýn apod. Úspěch tkví ve správném vyvážení těchto budov a plánování vlastní výroby.

Většina budov je schopna produkovat několik druhů surovin, například mlýn vyrábí krmivo pro kuřata, selata, ale také krávy. Při zadávání úkolů je proto třeba koukat do budoucnosti a upřesnit si své priority, a to vzhledem k plnění hlavních a vedlejších úkolů.

Hlavní úkoly vás chytře provedou všemi možnostmi hry a jednoduchým příběhem, přičemž sbíráte zkušenostní body a levelujete. Vedlejší úkoly jsou potom nepovinné a vedle menšího množství zkušeností vám přinesou spíše různé bonusy, jako je boostování bodů zkušeností na příštích 24 hodin, zvýšení produkce v chlívku na příštích 12 hodin atd.

Pokud vedlejší úkoly nebudete plnit, nic se neděje. Některé vedlejší questy je dokonce třeba vynechat, jelikož je už zpočátku jasné, že při možnostech vaší farmy nejsou splnitelné. Nebo jsou, ale museli byste nad hrou sedět nepřetržitě 24 hodin.

Dalším podstatným prvkem Goodgame Big Farm je rozšiřování farmy, upgradování jednotlivých budov, prodej surovin a výrobků pro zisk peněz, sdružování hráčů ve farmářských spolcích a tzv. soutěže.

Soutěže jsou zcela dobrovolné, vybrat si můžete z různých druhů (např. soutěž vejce, soutěž zelí atd.), přičemž se následně musíte snažit produkovat co největší množství zvolené suroviny. Pokud budete mezi nejlepšími hráči, jste odměněni příslušnou cenou a pro nejlepší jsou navíc připraveny body reputace. Vždyť co by to bylo za farmáře, kdyby jeho slovo nikdo nebral vážně, že?

Grafika Goodgame Big Farm je příjemná a nikterak nevybočuje ze standardu dnešních webovek. Lidičky na farmě jsou jednoduše rozanimovaní, což platí i o zvířatech, která vás svými pohyby občas i rozesmějí (dovádějící pes je vážně prima). Hudba je nenápadná, a tak se dá v pohodě snést i při delším hraní.

Jedinou větší chybu Goodgame Big Farm vidím v minimalistickém tutorialu. Hra vás provede jen několika málo prvními krůčky a pak vám dá úplnou volnost, a dokonce po vás vyžaduje, abyste si na některé dosud nevysvětlené věci přišli sami, což by pro začátečníky mohlo být hodně matoucí. Na druhou stranu, pokud jste už nějakou tu webovku hráli, zde se budete cítit jako doma.

Goodgame Big Farm je příjemná odreagovačka. Hodí se pro náruživé farmáře, zahrádkáře a také pro hráče, kterým vyhovuje herní styl "5 minut ráno, zasadit zelí a 5 minut večer, sklidit zelí a vysadit kukuřici". Jo a abych nezapomněla, Goodgame Big Farm je kompletně v českém jazyce.


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

ja | 30.09.23 v 17:20

hra dobra https://www.goodgame-bigfarm.eu/

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 12:16

text příspěvku

brabcak

brabcak | 28.11.21 v 00:44

dobře se hraje na bigfarma.cz

Drticka

Drticka | 09.05.19 v 12:09

hráji fármu ále jinou bávi měto

Laugher

Laugher | 26.12.15 v 15:27

Goodgame Big Farm je budovatelská webová strategie


galerie

Goodgame Big Farm Goodgame Big Farm Goodgame Big Farm Goodgame Big Farm Goodgame Big Farm Goodgame Big Farm Goodgame Big Farm

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce