recenze

Dragon Crusade

Dragon Crusade

Dragon Crusade je staronovou webovou strategií od Aeria Games. Staronovou, protože se jedná o pokračování 7 Dragons. 6 ras, budování, dobývání, zde naleznete vše, co taková klasická hra nabízí.


Někdy si říkám, jestli je vůbec možné, aby tvůrci a vydavatelé v dnešní době dokázali nabídnout nějaký svěží a originální prvek ve webových fantasy strategiích nebo strategiích jako celku. Dragon Crusade sleduje vyšlapané cestičky takových hitů jako je třeba Travian a podobné hry. To vlastně neznamená, že je něco špatně.

Začátek hry vám dá na výběr 6 ras, za které můžete hrát. S každou přichází jiné jednotky, jiný svět, jiná grafika a jiné možnosti. To je na jednu stranu výborné, pokud si ale chcete vyzkoušet všechny přednosti a zápory každé rasy, nejspíše se ke všem nedostanete.

Tak trošku SimCity
První věc, která mě zarazila, byl počet volných ploch na stavění. Začínáte sice s pár doly a farmou, které upgradujete, ale další nestavíte, každé políčko je opravdu pro originální budovy s vlastními možnostmi a využitím. To zprvu znělo dobře, je tu například hospoda, kde verbujete hrdiny, různé druhy kasáren, kde stavíte jednotky, obchody na nákup vybavení. Nechybí ani mazlíčci, kteří se dají vyměnit za peníz, nebo je necháte vylíhnout z vajíčka. Zdi, park, cirkus, vše k něčemu slouží, ale postupem času hráč zjistí, že se jedná spíše o negativum. Mnoho budov totiž slouží k jedné jediné věcí. Krom toho, že si musíte zapamatovat ke které, se jedná o dost nepřehledné ovládání. Mnohem lepší by bylo zmenšit číslo budov o pár jednotek a zkombinovat jejich použití než později hledat, co na co bylo a k čemu co slouží (stalo se mi to mnohokrát).

Nic nového pod sluncem
Dragon Cruase nabízí opravdu málo nového. Krom budovatelské části je tu i ona světová mapa, kde můžete napadat ostatní hráče, plenit NPC místa a hledat různé bonusové materiály nebo předměty. K tomu vám slouží vaši velitelé a jejich armády. Je v tom háček, po téměř desíti dnech pilného hraní jsem měl pod palcem pouze maximální množství dvou hrdinů a to je kvůli velkým vzdálenostem na mapě nešťastně málo. Pro napadání míst kolem vás to není špatné, ale pro hodinové cesty vám doma prostě nikdo nezůstane.

Armáda a jednotky se krásně různí a to nejenom podle národa, ale různorodost najdete i mezi neutrálními obránci a nepřáteli. Jak už jsem řekl výše, tvoříte je v kasárních (3 druhy celkem, v každé 4 různé jednotky) a každá se dá vylepšit. Ze samotných bojů si ale moc neodnesete. Není zde žádná taktická část nebo možnost nějaké strategie. Svým velitelům pouze napráskáte jednotky a pouze doufáte, že jich je dost a ztráty nebudou příliš velké. Tahle textová část nebývá špatná, ale své nepřátele poznáte pouze na základě bitev a jejich výsledků, tedy pokus omyl.

Předměty a magie
Většina itemu se dá koupit ve speciálním městě, vlastně všechno se dá koupit. To je dobré, ale vyvstává otázka, jestli platící hráči nebudou příliš zvýhodněni. Velmi se mi líbila možnost hledat vybavení, které se k sobě hodilo a společně tvořilo mocný set. Když jsme už u toho, každý předmět vylepšuje čísla vašich hrdinů a je to jediná možnost, jak navýšení atributů ovlivnit. Lvl up zde znamená pouze minimální možnosti z vaší strany.

Jednu věc jsem v Dragon Cruase vůbec nepochopil. Bylo to sbírání speciálních kamenů, které se daly využít pro vytváření, vylepšování nebo přetváření věcí a výbavy. Nikdy jsem se k této části ale nedostal, necítil jsem potřebu využití a neměl nutnost se k ní nějak vracet.

Dragon Crusade sází na jistotu, nesnaží se vymýšlet nic nového a soustředí se na obal, který je jednoznačně krásný. Pokud spadáte mezi hráče, které baví Travian a jeho herní systém, budete mít rádi i Dragon Crusase. Vy ostatní, jděte raději dál.


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

JYupWMLW

JYupWMLW | 08.04.24 v 13:19

1


galerie

Dragon Crusade Dragon Crusade Dragon Crusade Dragon Crusade Dragon Crusade Dragon Crusade

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce