recenze

11 Legends - staňte se manažerem fotbalového týmu... už zase

11 Legends - staňte se manažerem fotbalového týmu... už zase

Trénujte mužstvo, vydělávejte peníze, hrajte zápasy a získávejte poháry za vaše umístění v lize. Je tu další fotbalový manager, který si můžete zahrát ve vašem webovém prohlížeči zdarma. Stane se 11 Legends ve svém směru legendou?
Ačkoli název může předznamenávat cokoli, legendární hra se nám tu s velkou pravděpodobností nerýsuje. Hra je celkem jasně cílena na příznivce fotbalových managerů a širší sortu hráčů nejspíše neosloví. Baví vás webovky, kde se zhostíte role trenéra a manažera v jednom z prostředí zeleného trávníku a kulatého nesmyslu? Pak by tento titul mohl být další alternativou pro vás.

Registrace a první kreativní složka
Na úvod je třeba vyřešit přihlašovací jméno a heslo, prostřednictvím nichž se budete každodenně hlásit do hry a kutit nějaké ty věci s vaším týmem (tvorba týmu, dresů, loga). Hezké, ovšem nic neobvyklého. Jméno týmu dostanete přidělené, ale za pár gólů (mikrotransakční měna, kterou ale získáte i během hraní) ho můžete změnit dle vaší chuti.

Ze 150. ligy do… 50.
Základní interface představuje několik políček, na kterých máte k dispozici jednotlivé akce. Nečekejte nic překvapivého. Kromě základní administrace týmu, jako je určování rozestavení, dávání hráčů na jejich pozice, trénování, nákupy a prodeje, je tu především aréna.
V této aréně jsou k dispozici všichni hráči 11 Legends a utkáváte se v nich ve dvou módech. Podle kvalit a výsledků je váš tým hozen do určité ligy a podle odehraných zápasů získáváte body. Pokud jste na konci sezóny (obvykle trvá několik dní) na postupových příčkách, posunete se do lepší ligy. To klade důraz na častý trénink a zlepšování hráčů, a to i těch na lavičce.
Druhý mód jsou zápasy proti hráčům podobné úrovně a výsledek se do tabulky nijak nepromítne.
Zápasy hrajete za volné losy, kterých je šest za den. Další lze získat jako bonus jednak z vaší vzducholodi, jednak za pomoc vašim přátelům. Naštěstí lze pohodlně zvát vaše soupeře a mnohdy nabídku přijmou – všichni chtějí hrát co nejvíce zápasů a zrychlit postup vpřed.

Peníze a zkušenosti
Odměnou za sehrané zápasy jsou peníze a zkušenosti. Peníze slouží na nákup, trénink a stavbu budov. Na hrací ploše je spousta polí, která představují četné budovy – hřiště, klinika, obchod a další. Nový update přinesl například budovu nádraží, díky které mohou na venkovní zápasy vycestovat fanoušci, a vy získáte více peněz. Stupeň rozvinutosti je dán levelem a financemi. Připravte se na to, že peníze přibývají pomalu a budete šetřit.
Zkušenosti z každého zápasu odemykají nové možnosti a nový level přidává nové věci do obchodu a nové budovy.
Celkově jsem z tohoto aspektu měl dojem zbytečné předraženosti a běhu na dlouhou trať. Na lepší stavby nebo jejich rozvoj musíte relativně dlouho čekat a ještě déle šetřit. Určitě však doporučuji nejdříve rozšířit stadion – více fanoušků je i více zkušeností. Pro vyšší příjem pak na druhém místě poslouží obchod.

Trénink a vše kolem
Konkurence schopný tým je třeba trénovat. Každého hráče trénujete jednotlivě a spektrum atributů je dáno počtem trenérů a specializací, kterou mu koupíte. Čím lepší hráč, tím lépe ho lze prodat, pokud ho již v týmu nechcete.

Góly
Góly zde slouží jakožto prostředek mikrotranskací. Za góly nakupujete speciální výbavu pro vaše hráče. Naštěstí v této oblasti není tak zle. Góly dostáváte za postup na vyšší level, výhru v lize nebo za každodenní hraní.

Celkové shrnutí a poslední poznámky
Hraní zápasů probíhá automaticky. Lze si číst popisek, ale i rovnou přeskočit na výsledek. I když je hra lokalizovaná do češtiny, vězte, že je to mnohdy utrpění číst.
I když je počet zápasů omezen denním limitem, můžete plnit úkoly a alespoň si přivydělávat celý den.
Při tréninku nelze hrát zápasy s trénujícími hráči. Červené karty a zranění vyřazují hráče ze sestavy, a proto to chce větší počet kvalitnějších hráčů než jen základní jedenáctku a lavičku.
Je tu draho. Budete muset šetřit a rozmyslet se, zda pořídit novou budovu nebo intenzivně trénovat.
Zapomeňte na skutečná jména hráčů. Žádná oficiální licence, což mrzí, protože hra nevyniká ničím, co by se neopakovalo nebo nějak zvlášť vynikalo. Standard, který je určený spíše skalním fanouškům.


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =

Blaster27

Blaster27 | 19.07.16 v 21:23

Fotbalek mám rád jen je to dosti nudné tohle :)

Laugher

Laugher | 07.03.16 v 01:24

Hra je celkem jasně cílena na příznivce fotbalových managerů a širší sortu hráčů nejspíše neosloví

Laugher

Laugher | 04.01.16 v 00:46

Na úvod je třeba vyřešit přihlašovací jméno a heslo

Laugher

Laugher | 14.06.15 v 00:55

Nic moc.


galerie

11 Legends - staňte se manažerem fotbalového týmu... už zase 11 Legends - staňte se manažerem fotbalového týmu... už zase 11 Legends - staňte se manažerem fotbalového týmu... už zase 11 Legends - staňte se manažerem fotbalového týmu... už zase 11 Legends - staňte se manažerem fotbalového týmu... už zase 11 Legends - staňte se manažerem fotbalového týmu... už zase 11 Legends - staňte se manažerem fotbalového týmu... už zase 11 Legends - staňte se manažerem fotbalového týmu... už zase 11 Legends - staňte se manažerem fotbalového týmu... už zase 11 Legends - staňte se manažerem fotbalového týmu... už zase 11 Legends - staňte se manažerem fotbalového týmu... už zase 11 Legends - staňte se manažerem fotbalového týmu... už zase

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce