recenze

My Fantastic Park

My Fantastic Park

Vybudujte nejzábavnější zábavní park s těmi nejlepšími atrakcemi, pečujte o náladu vašich návštěvníků a vydělávejte peníze na další rozvoj. Webová hra, ve které se stanete ředitelem lunaparku.
Registrace
Přístup do hry je už klasický a starý snad jako webovky samy. Vymyslíte si jméno, heslo, zadáte platný e-mail a… jste tam. Opětovné přihlášení pak probíhá skrze uživatelské jméno a heslo. Nic složitého ani zdlouhavého.

Je otevřeno
Nyní před vámi stojí jeden úkol – vybudovat supr čupr zábavní park. Dlouhodobá mise, která bude především finančně náročná. V prvních krocích vás povedou základní mise a vy se tak naučíte, kde hledat atrakce, dekorace a cestičky. Dále pak budete mít k dispozici nejrůznější stánky a dojde také na stavbu budov.
První na řadě jsou atrakce. Těch je velmi příjemné množství a jsou rozděleny do třech skupin. Jejich přístup je dán dosaženým levelem. Každý kolotoč či jiný instrument disponuje určitou zábavností a čím více zábavy, tím jsou návštěvníci spokojenější a více utrácí.
Dekorativní předměty mají také body zábavnosti a i složka dekorací se projevuje v náladě všech zákazníků.
Složka budov obsahuje tři různé stavby. Jako první získáte transportní stanici, což zní jako zajímavá myšlenka výměny karet s ostatními hráči, která ovšem dle mého soudu víceméně nefunguje (viz dále). Následuje administrativa parku. Zde si můžete na několik dní najmout AI ovládané zaměstnance, kteří udržují park v chodu a pěkně čistý. Za to si zaplatíte diamanty z mikroplateb, ale zase to nebude tak horké, že byste museli hned platit (také viz dále).
Třetí v pořadí je výzkumná stanice. Jednotlivé atrakce a představení lze vylepšovat a tím zvyšovat jejich stupeň zábavnosti. Opět to někdo nedomyslel a „těšte“ se na zdlouhavé čekání a šetření.

Herní náplň
Takže co vás čeká a nemine? Na prázdné ploše budete moci stavět nejrůznější atrakce, stánky a dekorace. Z nich získáváte zkušenosti a peníze, a tak můžete nakupovat nové věci a také nové objekty odemykat. Výstavba vás stojí nejenom peníze, ale také suroviny, které dostáváte plněním questů či zase jaksi samovolně z atrakcí. Vše máte přehledně zobrazené v levém horním rohu, nicméně jestli něčeho pocítíte nedostatek, tak jsou to finance. Je tu zkrátka brutálně draho a čekání na peníze bude jeden z vašich vedlejších a neoceněných úkolů. Rozproudit lunapark dá zabrat, a když se vám to povede, už jste ve fázi, kdy jsou ty nejnovější věci zase drahé.
Typickým příkladem je upgrade atrakcí. Quest na jeho splnění získáte při desáté úrovni, samotná budova výzkumu je však dostupná až od úrovně dvanáct, což způsobuje, že musíte buď dost dlouhou dobu počkat, nebo stavět znova ty samé atrakce. To působí poněkud nelogickým dojmem a nepromyšleností.
Vybalancovat všechny aspekty (počet atrakcí, stánků, košů…) naštěstí není zase obtížné. Jedna přehledná tabulka vám dá všechny potřebné informace (levá část obrazovky). Budete docela často klikat a shrabovat expy, suroviny a peníze, zkrášlovat váš park a nakupovat haldu nových věcí.
Slibně vypadal koncept karet. Každý den získáte zdarma balíček a vyberete si čtyři kusy. Na kartách jsou dílky všelijakých předmětů a lze tak získat vzácné věci pro váš park. Za tímto účelem byla vymyšlena budova transportu, kde nepotřebné kousky můžete měnit s ostatními hráči. Škoda že tento koncept de facto nefunguje. Není tu totiž žádná otevřená burza, kde byste si našli, co potřebujete, a zaplatili buď in-game penězi, nebo požadovaným dílem jiné karty. Kdepak, tady to funguje tak, že zadáte nabídku co za co chcete, a pokud někdo někde zadá vám vyhovující požadavek, uskuteční se výměna. Je to tedy jen velmi neprůhledná tipovačka a zpravidla se nemusíte ani dočkat.

Nákupy a mikroplatby
Jak už bylo řečeno, jádrem parku jsou především různé kolotoče, stánky, skluzavky, autíčka a simulátory. To vše vás stojí peníze, ale nakupovat lze také za diamanty. Ty patří do oblasti mikroplateb, nicméně si s nimi užije i neplatící hráč. Jednak posunem na novou úroveň, jednak si je můžete vytočit na kole štěstí jako jeden z bonusů. U každé atrakce lze jednou za čas točit (vždy se u ní objeví ikonka) a odměnou vám mohou být také boosty, suroviny či peníze.

Celkové shrnutí
Hra je takový ten typ „běh na dlouhou trať“, což je dáno jednak množstvím zkušeností pro postup, jednak nedostatkem peněz a velkým šetřením. Také z náplně jsem pociťoval jisté zklamání. Budovy jsou fajn, ale velmi, velmi nezvládnutý a nefungující aspekt výměny zásadním způsobem shazuje celou hru. Samotné stavění a budování parku je v dnešní době poměrně slabý koncept a něco tomu jednoduše chybí. Ačkoli se na to hezky kouká a park díky zákazníkům žije, chybí mi něco navíc, co by se nevztahovalo jen k výstavbě. Válečné webovky mají dobývání území jiných hráčů, vývoj hrdiny i nějaké zjednodušené farmaření by se hodilo nebo minihry, více interakce s ostatními hráči. Ne, nic takového, což je nesmírná škoda, když vezmeme v potaz, že Upjers na svém kontě mají tituly jako Zelené impérium nebo My Free Farm, což byly také hry na dlouhou trať, ale notně povedenější a lepší.


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 12:22

text příspěvku

Drticka

Drticka | 09.05.19 v 12:10

hezký

Laugher

Laugher | 27.07.17 v 22:54

Slibně vypadal koncept karet

Laugher

Laugher | 01.04.16 v 22:48

Přístup do hry je už klasický a starý snad jako webovky samy

malina39 | 31.03.14 v 17:34

Ahoj neví někdo jak změnit email u jednoho parku

sam50 | 14.10.13 v 19:22

chcem kamošov som sam50

. | 06.08.13 v 11:15

daruji park mám level 18... 70skk@seznam.cz

:-) | 03.07.13 v 15:04

Ahoj, daruji park (my fantastic park) mám level 18 musí to být zkušený hráč kterého ta hra baví............. kdo mi napíše první tak mu to dám.. můj email 70skk@seznam.cz

Lukáš | 16.05.13 v 10:27

ahoj hraju na myfantasticpark.cz hledám kamarády na vyměňování kartiček a kteří budou pomáhat když si mě budete chtít přidat jako kamaráda tak můžete nick na lunaparku lunapark20 - 16 level když tak posílejte pozvánku kdo bude mít zájem budu se na vás těšit


galerie

My Fantastic Park My Fantastic Park My Fantastic Park My Fantastic Park My Fantastic Park My Fantastic Park My Fantastic Park My Fantastic Park My Fantastic Park My Fantastic Park My Fantastic Park My Fantastic Park My Fantastic Park