recenze

Conclave

Conclave

Hraní si na hrdinu v tom přesném slova smyslu. Prožívejte fantasy dobrodružství, jak ze starých knížek, a spojujte se s kamarády a ostatními hráči, abyste nalezli poklad, pomohli vesnici nebo prostě přežili nějakou tu výpravu.
Conclave mě hnedka zaujala svým starým stylem a podobou stolních her, kdy se svou figurkou čelíte hordám nepřátel, zachraňujete krásky a nalézáte blyštivé poklady. Hra je koncipována spíše na strategické myšlení a hlavně schopnost rozhodnout se.

Hned se to projeví při výběru postavy. Máte možnost z několika klasických hrdinů: válečník, zloděj, magič nebo prostě frajer, co to umí velmi dobře s lukem. Všechny třídy jsou naprosto rozdílné a odlišn, nejenom v atributech, ale i schopnostech, které ovládáte. Přeci jenom zloděj nebude schopný házet ohnivé koule a naopak magič není zdatný v rychlých pohybech a dýkách v zádech. Různé rasy, které k charakterům patří, jsou přitom nádherně vyvedeny.

Po téhle části se už člověk vrhá na výběr dobrodružství, které chcete prožít. Ze začátku to jsou pouze sóla, vždy se vám odvypráví kus příběhu a během toho se vám dá několik možností, jak dál postupovat. Některé volby jsou omezeny podle toho, jestli máte dostatečné schopnosti nebo ne. Někdy ale také čistě záleží na vašem charakteru a nátuře. To také ovlivňuje celkový výsledek a také boj. To je už ale další část.

Boj se odehrává na poli rozděleném čtverci, podle příběhu, který se doposud odehrával, se mění prostředí, nepřátele a jejich počet. Akce, obrana, útok se vybírá z kroků během kol. Každý z hrdinů a nepřátel má rozdílné schopnosti na základě třídy a atributů, plus různé odolnosti (někdo, kdo je tvořen ohněm, bude mít například naprostou imunitu vůči útokům ohněm). Než se můžete posunout do dalšího kola, musí všichni živí a akce schopní hráči a nepřátelé provést své kroky.

Tím se dostáváme k té nejzajímavější části a tou je hraní v týmech. Většina questů je otevřena pouze dvěma a více dobrodruhům, naštěstí se dají najít docela rychle a samotná náplň je totožná jako v single hraní, až na to, že rozhodnutí, jak se zachovat v určité situaci, bude vybráno hlasováním (více hlasů samozřejmě vyhrává). Boj se může značně zpomalit, pokud je jeden hráč z USA, další z Japonska a ten poslední třeba z Evropy. Naštěstí se dá neaktivní hráč ze skupiny vyrazit. Tempo je sice pomalé, ale mail vám hned oznámí, pokud je na vás řada.

Zajímavý model platby
Conclave rozhodně není čistě F2P zábava. Pouze tři první dobrodružství jsou bezplatná, každá další výprava stojí 0.99 $. Je v tom ale háček, dobrý háček. Jakmile je někdo ve skupině, kdo už vybranou cestu zaplatil, účastnit se mohou všichni. Jenom doufáme, že se to v budoucnu nezmění.

Zapomeňte na různé tabulky a tuny předmětů, Conclave je čistě o strategii, boji několika jednotek a aktivní spolupráci s ostatními hráči. Můžete prožívat RPG fantasy jako z knížky, se všemi romantickými a kouzelnými popisky situací a přitom se cítit, že sedíte u stolu s několika lidmi/kamarády, házet kostkami a posunovat figurkami.


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =


galerie

Conclave Conclave Conclave Conclave Conclave

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce