recenze

Call of Thrones

Call of Thrones

Call of Thrones od YeepGame se ještě před spuštěním párkrát ozvala a slibovala docela hory a doly. Nakonec se sliby částečně naplnily a každý může najít v historii Číny hromadu zábavy v povedené MMORPG webovce.
Mezi webovými hrami rozhodně nejsem nováček, ale Call of Thrones pro mě byla první 3D webovka ze země RPG. Dostáváte se do období Tří Království (Three Kindgomds Era) a tím pádem si vybíráte i ze tří stran, které vás postaví na tři různá startovací místa. Samotné vytváření vašeho charakteru je docela propracované a dává na výběr i několik charakteristik, které budou postupně utvářet i vaši budoucí hru.


Přes nováčka až po monumentální bitvy

Vaše začátky jsou prakticky totožné s většinou podobných MMORPG her. Tedy dostanete základní úkoly, které vám pomohou pochopit fungování celé hry, možností a něco z pozadí příběhu. Bohužel se úkoly později příliš neliší a vždy se točí kolem „jdi někoho odkrouhnout, posbírej minerály nebo materiál, nebo prostě doběhni na nějaké místo“. Naštěstí se v pozdější fázi dostáváte do guild (nic nového), kde se ve spojení s novými spojenci už dokážete zabavit více a budete si moci užít i pořádně monumentálních bitev a raidů.

Autoři byli také velmi benevolentní v podobě získávání mountů a zvířátek. Jejich obdržení je součástí hlavní úkolové linie, takže máte docela slušný pocit silného postupu vašeho charakteru. Ono obdržení většiny základního vybavení je skoro zadarmo a poohlížení se po něčem unikátnějším je čistě na vás. Jsou zde pěkně zastoupeny hlavní tři druhy bojových stylu a tím i zbraní. Někdo dá určitě přednost jednoručním, dvouručním nebo pořádně dlouhým věcičkám. Od toho se odvíjí i solidní strom schopností, který se postupně zaplňuje, jak vy levelujete nahoru a utrácíte zkušenostní body.

Bojem je člověk živ

Úkoly jsou sice dosti stereotypní, ale s boji se to má docela jinak. Pokud na někoho sami (nebo ve skupince kolegů) nalítnete, vše se přesune na bitevní pole. Samotný souboj poté probíhá v polo-automatickém tahovém rázu. Tedy vše probíhá bez zastavení, ale postupně se vám nabíjí něco na způsob akčních bodů, které poté utrácíte používáním útoků, kouzel a věcí. Sice jste omezení tím, že nemůžete svůj arsenál schopností vysypat nepříteli na hlavu okamžitě, ale je tu tímto pádem velmi velký prostor pro taktizování.

Když už se bavíme o strategii a taktice. Hodně lidí mě docela překvapilo, že se o Call of Thrones baví jako o strategickém RPG. Až později mi došlo, že mnoho zbraní, brnění a předmětů zde mají své silné stránky nebo slabé a tento faktor se silně projevuje v pozdější fázi hry. Někde jsem četl, že jsou některé popisky matoucí, ale osobně jsem na nic takového nenarazil

Fauna a Flora je bohatá a graficky příznačná pro MMORPG převedené do prostředí webových her. Rozmanitost jednotek je celkem fajnová, ale normální bylo narazit třeba na zloděje v podobě velitele, průzkumníka, bojovníka, apod. tedy pouze s jinými přívlastky. Osobně se mi velmi zamlouvala rozlehlost světa a nutnost mezi městy opravdu cestovat a navštěvovat různorodé oblasti. Ovšem příběh a pozadí hry mě velmi rychle přestalo interesovat, prostě mě nechytlo žádné vyprávění NPC postav. Celkově vzato se jedná o velmi nadprůměrné RPGčko s nějakou tou chybkou a hlavní zábavou až v pozdější fázi hry, kam se ovšem netrvá dlouho vypracovat.

Registrujte se a hrajte zde



diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

JYupWMLW

JYupWMLW | 08.04.24 v 23:08

1


galerie

Call of Thrones Call of Thrones Call of Thrones Call of Thrones Call of Thrones Call of Thrones Call of Thrones Call of Thrones Call of Thrones

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce