recenze

Bloodmoon

Bloodmoon

Lákají vás tajemné bytosti, které mohou, ale nemusí být skrz naskrz zkažené? Milujete pověsti o vlkodlacích, upírech a jejich věčných pronásledovatelích? Pak vyzkoušejte Bloodmoon. Vstupte do klanu a bojujte s nepřáteli těch, kteří byli odpradávna nepřáteli lidí.
Ve hře je možné vybrat si ze tří druhů postav. Buď budete hrát za upíry, vlkodlaky, nebo jejich lovce. Vaší postavě můžete zvolit jméno, přiřadit jí portrét. Zkrátka všechny takové ty počáteční věci, jež byste ve webovce čekali. Když budete mít hotovo, provede vás jednoduchý tutoriál. Velkou výhodou je, že hrajeme v češtině, takže vás nebudou obtěžovat anglické texty, které byste museli překládat (pro ty, které to samozřejmě nebaví). Postavy, s nimiž budete komunikovat, na vás budou mluvit, nezapomeňte si proto zesílit zvuk, ať dobře slyšíte.

CHARAKTERISTIKA POSTAVY

Vaše postava bude mít spoustu vlastností. Když kliknete na tlačítko POSTAVA, uvidíte vašeho hrdinu v celé kráse. Co vás však bude zajímat předně, je armor. Postupně získáte přilbu, rukavice, samozřejmě nějaký ten obleček, botičky, pásek. Kromě toho se lze ozdobit i šperky – náhrdelníky a prsteny. Nejsou tu pro nic za nic, i ony vylepšují váš profil.

Shlédnete-li o něco níže, uvidíte pět základních vlastností, a sice Síla, Obratnost, Síla vůle, Konstituce a charisma. U každé je pak číslo. Důležité je, aby bylo co možná nejvyšší. Jsou-li čísla zbarvená domodra, je jasné, že jste na správné úrovni, pokud blednou, pak byste měli přidat. Přidejte tlačítkem +, ale pamatujte, že každé přidání vás bude stát poměrně slušnou částku peněz. Hlavně v pozdějších levelech.

Vlevo od portrétu pak máte popis postavy. Můžete si tam napsat, co je vám libo, ovšem v nadpise nad popisem uvidíte váš momentální status. Mění se podle toho, jaké úrovně jste dosáhli. Např. hrajete-li za upíry, objeví se vám jeden ze statusů - vampýří služka. Čím jste výše, tím více lichotivé statusy dostáváte.

Kromě toho zde ještě uvidíte své úspěchy, kde zahlédnete něco jako trofeje. A poslední položkou jsou lektvary. O těch však až později.

ÚKOLY

Abyste levelově porostli, je zapotřebí plnit úkoly. Najdete je v Zámku. Klikněte na vašeho chlebodárce, dostanete na výběr ze tří úkolů. Musíte si zvolit jeden, ostatní zmizí. Z vlastní zkušenosti se vyplatí nespěchat a dobře si prohlédnout, jakou cenu za úkol dostanete. Můžete totiž hrát většinou dvěma směry, a sice buď potřebujete zkušenosti, pak volíte úkol, který vám jich dá nejvíce, nebo peníze, takže uděláte totéž, ale s penězi. Ne vždycky se tyto dva směry vylučují. Občas lze narazit na úkol, jenž v sobě snoubí opravdu dobrý přísun obojího. Ale to bývají spíše výjimky.

Dalším významným prvkem je, jak dlouho bude úkol trvat. Je zadán v minutách. Vaše postava má určitou výdrž. Je-li plná, obsahuje sto jednotek. Za každou minutu se odečítá jedna. Čili máte-li dvacetiminutový úkol, odečte se vám jednotek dvacet. Jakmile zůstanete na nule, nemůžete si brát další úkoly a budete muset počkat, až vaše postava zregeneruje.

Když už si nějak úkol vezmete, přemístíte se na stanoviště, kde je budete plnit. Začne se odpočítávat čas. Během této doby se zatím nic neděje. Jakmile však čas vyprší, objeví se soubojová tabulka a vy můžete sledovat celý boj. Střídavě zasazujete vy a protivník rány. Kdo skončí první v minusových číslech, prohrál. Čím více soubojů vyhrajete, tím větší věhlas získáte a tím rychleji porostete.

SKLAD ZBRANÍ

Abyste nechodili jako trhani, případně neměli zbytečně zastaralé věci, je pro vás připraven Sklad zbraní. Klikněte na šéfa a zvolte Nové zboží. Vše si lze koupit, ovšem dávejte pozor, co je vám nabízeno, abyste si nekoupili věc, která má nižší úroveň. I to se může stát, jelikož za úkoly získáváte občas velmi dobré zboží.

Aby to však s nákupem nebylo tak jednoduché, kromě běžných zlaťáků se zde objevují ještě Hematity. Jsou to červené koule a na začátku jich dostanete do vínku poměrně dost. Nesmíte s nimi však nakládat ledabyle, protože se obtížně získávají. Máte-li dost finančních prostředků, lze si je koupit za skutečné peníze přes internet.

LABORATOŘ

V laboratoři naleznete lektvary, které se vám budou zcela určitě hodit. Například si lze doplnit energii, tedy výdrž. Znamená to tak prodloužení hry. Existují zde lektvary prakticky na všechno – ke zvýšení charisma, síly vůle atd. Kromě elixírů tady najdete i amulety a kříže. Jsou to docela užitečné věcičky, bohužel bez hematitů na ně asi sotva dosáhnete.

ÚTOČIŠTĚ

Váš domov. V průběhu levelů jej budete moci vylepšovat. Tedy vaše vybavení může být pořád lepší a lepší, ale mějte na paměti, že dobře vybavený „bejvák“ nemá nic společného s postavou a její silou. Je to prostě jenom doplněk.

Na druhé straně zde občas naleznete hosta. Pokud hrajete za upíry, bude to upírka, která vám bude zadávat mise rozeseté po celém světě. Její mise se většinou velmi dobře vyplatí, ovšem pozor! Jsou to ty nejnebezpečnější a často se stane, že se vrátíte domů s nepořízenou.

Abyste se dostali na místo určení, klikněte na mapu světa. Ta už vás sama navede. Máte-li totiž někde úkol, město vám začne samo blikat. Pokud zde však úkol nemáte, prakticky se do jiného města nedostanete.

ARÉNA

Skvělou atrakcí je aréna, kde můžete změřit síly i s ostatními hráči. Je vhodnější vybírat si soupeře o něco níž. Klikněte na něj a zahájí se souboj. Opět platí, že kdo zůstane v minusu první, prohrál. Tím, že vyhrajete nad reálným soupeřem, se vám zvýší výdrž. Proto stojí za to zkusit své štěstí. Každý den je vám umožněn jeden souboj. Jestliže byste chtěli změřit síly opakovaně, bude vás to stát Hematity.

KLAN

Abyste nebyli na světě tak sami a opuštění, přidejte se do klanu. Je to v podstatě totéž, jako jsme zvyklí z MMORPG na gildy. Podpora klanu se vám bude hodit spíše v pozdějších levelech, kdy začne jít do tuhého. V menších levelech – do dvacítky - se bez něj klidně obejdete.

Dalo by se říci, že nečlenství v klanu vás nebude nijak brzdit v plnění úkolů ze zámku. Takže jste-li individualisté, pak nemějte strach, že byste museli někomu podléhat.

HROBNÍK

Zajímavou položkou je Hrobník. Můžete si u něj vydělat docela slušné peníze, ovšem pamatuje – hrobník vás nikdy nepřijme do práce, pokud máte rozdělanou nějakou jinou misi. Nechce mít problémy, a tak vás pošle pryč. Jestliže však jste zrovna volní, klidně se u něj zaměstnejte. Zvolíte si, na jak dlouho by to mělo být a pak už jen necháte postavu pracovat.

REGISTRACE

Je to jednodušší, než byste čekali, chce se po vás pouze nick, heslo a email. Pak už jen vytvoříte postavičku a můžete začít hrát. Registrační formulář naleznete na oficiálních stránkách.

ZÁVĚR

Jedná se o časově nenáročnou a poutavou hříčku s pěknou grafikou a výborným ozvučením. Hráč se k ní může vracet každý den bez obav, že by něco zameškal.


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

Marykhan, Czech Zoo leader | 13.07.12 v 08:25

Ještě bych doplnil, že u rozdělaných úkolů a u hrobníka není třeba sedět u PC, naopak je možné počítač zcela vypnout. V případě soubojů (a to i klanových bitev) se po loginu zobrazí soubojová tabulka, takže máte možnost dodatečně shlédnout celý boj, v případě hrobníka po loginu jednoduše zkasírujete vydělané goldy a hurá do víru dalších akcí,


galerie

Bloodmoon Bloodmoon Bloodmoon Bloodmoon Bloodmoon Bloodmoon Bloodmoon Bloodmoon Bloodmoon Bloodmoon Bloodmoon

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce