recenze

Blood and Jade

Blood and Jade

Vítejte ve světě starověké Číny. Zapomeňte na věci, které znáte z normálního života, zde se setkáte s tradicemi, starými náboženstvími a spoustou zábavy.
Blood and Jade je naprostou novinkou mezi MMORPG webovkami. Člověk občas přemýšlí, jestli jich není moc, mnohé běží na stejném enginu, takže i technologická část je podobná. Ale nakonec ho na tom starém světě něco uhrane a jde zkusit novou hru. Blood and Jade jsem hrál v období open alphy a open bety, ale i tak jsem na hře nenašel příliš mnoho vad. Spíše se jedná o takovou lepší klasiku s minimem překvapení, i to může být dobré.

Výběr hrdiny spadá do škatulky ne příliš povedené. Každý začíná se stejnou postavou, která se liší pouze pohlavím. Na druhou stranu se ale každý hráč může rozhodnout, kterou cestou se vydá, a může se soustředit na jiné schopnosti, popřípadě sadu předmětů a tím si ve skupině vydobýt jinou pozici než ostatní hráči. To jsme už ale v pozdější fázi hry, které ale naštěstí dosáhnete poměrně rychle.

První část, tedy začátek, kde jste v ochranné lhůtě a zvykáte si na herní svět a jeho pravidla, je do 30. levelu. Plníte hodně úkolů, které jsou si ale v zásadě velmi podobné. K někomu přijdete, doběhnete k někomu jinému nebo vymlátíte nějakou skupinku nepřátel. Pak si uděláte další kolečko, tu a tam najdete lepší předmět a tím je asi tak dvouhodinová náplň dovršena. V ní se vám ale postupně odemykají sekce jako obchod, mount nebo doprovodná bohyně, která dává různý bonus nebo asistuje v bojích samotných.
Pokročilejší fáze hry už je o hledání přátel a guild, jelikož celý svět utváří samotní hráči, tedy aspoň kontrolu a vládu nad ním. Po 30. úrovni se vám také začnou otevírat oblasti pro instance, aréna a hlavně z vás spadne ona ochrana začátečníků. I vaše schopnosti se začnou větvit a vy se budete soustředit na to, co vám vyhovuje, na ofenzivu, obranu nebo podporu skupin. Z toho plyne výběr předmětů a výbavy. Zkušenosti jsou zde reprezentovány formou Chi, které obdržíte prakticky za jakoukoliv činnost, třeba za klasické plnění úkolů, vymlácení speciálních nepřátel v instanci. Nebo můžete meditovat, když nejste zrovna u počítače, což vám také dá slušnou porci Chi. Dále tu je vylepšování vašeho mountu, výbavy a dalších maličkostí, hra je také velmi štědrá na dárky a ceny za herní dobu nebo každodenní bonus.
Náplní se tedy až tak moc neliší od kolegů z branže, ale je tu jistý pocit rychlejšího postupu k důležitější části hry a hlavně slušná zásoba předmětů a možností velmi táhne kupředu. Dalším obřím plusem je, že i když se nejedná o nejnovější herní engine, autoři z něho vytáhli maximum a Blood and Jade se řadí mezi ty opravdu nejlépe graficky zvládnuté webovky. Dobré je také audio.
Blood and Jade se dá jednoznačně doporučit, i když byste neměli očekávat příliš velkou originalitu. Spíše si užívejte kouzelný svět v již vyšlapaných stopách, které jsou ale přeci jenom o něco lepší než ty ostatní.
Bohužel jsem prošvihl vytvoření screenshotů během open alphy, po jejímž skončení došlo k wipu (promazání účtů) a já už jsem hrál pouze chvilku open betu. Proto dnes oficiální screenshoty a hlavně videa z hraní.





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 12:16

text příspěvku

1Laugher

1Laugher | 04.04.18 v 21:59

Blood and Jade je naprostou novinkou mezi MMORPG webovkami

Laugher

Laugher | 08.07.16 v 01:25

Blood and Jade je skvělá


galerie

Blood and Jade Blood and Jade

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce