recenze

Dungeon Blitz

Dungeon Blitz

Co si dneska zahraji? Dablo 3, Castle Crashers nebo Dungeon Blitz? Vy jste ještě neslyšeli o Dungeon Blitz? No, jestli jste někdy hráli Diablo nebo druhou řečenou hru, pak Dungeon Blitz je tak trochu jejich kombinací.
S Dungeon Blitz se pouštím na velmi neprozkoumané cesty MMO webovek. Hra by měla být jakýmsi hack’n’slash beat’em up tvorem na půdě multiplayer web žánru. Možná znáte nějaké podobné hry, ale ty se visuálním stylem a ani humorem zdaleka neblíží této zábavě.

Řekl jsem zábavě?
Výběrem ze tří hrdinů (magič, zloděj, paladin) asi nebudete oslněni, ale díky své přímočarosti to hře moc neškodí. Hned na začátku proběhne velmi rychlý tutorial, kdy je loď, na které se plavíte, pod útokem. Útočení, kouzla a pohyb je vysvětlen během pár minut a věřte nebo ne, s tímhle si vystačíte po celou dobu hraní.

Autoři z Blue Mammoth Games servírují velmi mělkou zábavu. Doufal jsem v patrné odlišnosti od ostatních MMO her (pár jich tam je, nebojte), ale ony úkoly – jdi tam, vyrubej to, vrať se a hurá znovu – nejsou prostě ono. Samozřejmě se bojů zúčastníte přímo, tedy útoky a pohyb jsou pouze ve vaši režii, ale ono to po první tisícovce nepřátel tak trošku přestane bavit. Různorodost nepřátel je slušná, goblini, nemrtví, démoni, draci a různí bossové na konci dungeonů a bitevních polí, je opravdu slušná kupa vyvrhelů. Ale nejspíše by si jejich rozličnosti nikdo nevšiml kvůli jedné věci.

Výborné hlášky
Tvůrci museli strávit nemálo hodin hraním Castle Crashers, jelikož humor je velmi blízký. Nepřátelé a NPC postavy vás dokážou obdarovat větami, po kterém se vám bránice občas zatřese jako rosol. Není to vždy zaručený efekt, ale hře to přidává na lesku, který tak nutně celková šeď potřebuje.

Jednoduchost, přímočarost
Člověk nedokáže vyrubávat svět od nepřátel do nekonečna a vlastní dům je vítaná změna. Jenomže na svém plácku máte akorát důl, kam můžete posílat partičky kopáčů pro výtěžek speciálního kamene a místečko pro craftění, které zase tolik možností nenabízí. Předměty ve hře určitě najdete, ale většinou se k nim musíte dopracovat pomocí úkolů v různých oblastech a spíše jejich vlastnění vypadá jako soukromá sbírka. Přesto si určitě vybere každý, jenom ten pocit, že tuhle super sekeru nebo obouručák může mít každý, není pro zarputilého hráče ten pravý.

Vyprdni se na kolegu
Mírně vulgární, ale naprosto přesný popis vytváření skupin dobrodruhů. Některé části a bitvy jsou pro jednoho opravdu náročné, což dává velké možnosti pozvání si přátel nebo kolemjdoucích hrdinů do skupiny. To by ale nesměla být hra limitována v dostupnostech dungeonů, věží atd. Dokud totiž nemáte aktivován nějaký ten úkol od vesničana, vojáka, apod., nemáte šanci se dostat dovnitř. Jakmile tedy běžíte vymlátit s kolegou třeba tajemnou jeskyni, vy se nedostanete dál, vše pro vás hasne a jdete si po svých.

Těžko se mi Dungeon Blitz celkově hodnotí. Znám hry, které by mohly být bratrem nebo sestrou, ale nepatří do MMO webovek. Na jedné straně máme příjemně vypadající srandu se slušnou sbírkou předmětů a akcí, do které se můžete přímo zapojit. Na té druhé ale pevně stojí postupný tunový stereotyp v hordách nepřátel, ani instance zrovna nepomáhá, a velmi mělké možnosti v aktivitách mimo boj. Kéž by autoři přidali více činnosti nebo třeba arénu, výsledek by byl mnohem lepší.


Twister

autor
Štěpán Plachý / Twister

Skóre

65 %

podobné renceze


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

JYupWMLW

JYupWMLW | 08.04.24 v 05:42

1

eliška semrádová | 14.11.13 v 15:22

ahoj eli hele tak zítra ale já hraju 1 okok :) :-D


galerie

Dungeon Blitz Dungeon Blitz Dungeon Blitz Dungeon Blitz Dungeon Blitz Dungeon Blitz Dungeon Blitz Dungeon Blitz

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce