recenze

DDTank

DDTank

Jsou to Worms? Ne, červíci vypadají jinak, ale nebojte se. V DDTank po sobě budete také házet, střílet
a jinak používat různorodé zbraně. Tak směle do toho.
Legendární Worms ale nebyli mou první zkušeností s tímto stylem hry. Byla to prvotina s názvem Gorilazz (dvě gorily po sobě hází banány na mrakodrapech) a hrála se ve starém dobrém MS-DOS. Překvapivě se jí DDTank v mnoha věcech podobá více než Worms.

Základní principy
Vybíráte si postavu, tedy kluka nebo holku, která vás bude reprezentovat. Všechny základní schopnosti a dovednosti jsou stejné, takže výběr nic neovlivní. Toť je celá základní možnost upravení, ale nemusíte se bát, k té dojde později mnohokrát a v hojném množství.

Jádrem hry je zápolení na několika mapách mezi vámi a NPC postavami nebo živým protivníkem. Celý průběh je opravdu podobný Worms nebo právě Gorillaz. Když je jeden z hráčů na řadě, vybírá si zbraň (pokud jich má vícero) a poté určuje úhel, sílu a přizpůsobuje se podmínkám, jako je vítr nebo výběr bonusů. Tady ale přichází první problém. Je jím někdy naprosto šílené časové omezení. Většinou se jedná o 15 sekund. Jestli během hry třeba surfujete na internetu nebo čile pracujete, tak vám kolo často uteče. To může být ještě větší pech, jelikož výběr hráče je někdy nesmyslný a já jsem nikdy zcela nepochopil, proč někdy začínám já nebo soupeř a proč občas jedu dvakrát po sobě nebo je to protivník, kdo si zkusí zastřílet vícekrát.

Ale nechci vás vyděsit, až na některé šmouhy je akční stránka hry zábavná. Pro určitou příběhovou linii se postupně prokoušete desítkami levelů, kde na vás čekají PvE postavy. V drtivé většině není problém, ten nastává až při příchodu bossů (často velmi vtipně udělaní s bezva animací). Tam už budete potřebovat speciální taktiku, schopnosti a někdy i lepší výbavu, na kterou si musíte našetřit.

Výbava
Předměty, zbraně a bonusy se dají získat přímo hraním, tedy jako odměny. Ale na to se člověk nemůže vždy spolehnout. Proto v DDTank existuje napěchovaný obchod vším možným. Můžete nakupovat různorodé zbraně s jiným efektem, oblečky, které vám budou slušet nebo vás lépe chránit. V neposlední řadě to jsou i bonusy, kterých je také požehnaně. Díky nim můžete v boji vystřelit více střel nebo mít větší damage apod. Ne vždy si je můžete dovolit za peníze získané ve hře, a to pak musíte šáhnout do peněženky.

Sociální část
DDTank dává silný důraz na sociální oblast hry. S hráči si normálně můžete povídat, přidávat si je do týmů a hlavně s nimi soupeřit na mapách, které vy založíte, nebo se připojit do větších akcí s vícero hráči. Bohužel právě aspekt nahodilosti tahu celý dobrý pocit mírně snižuje.

Takže?
DDTank si od nás odnáší pozitivní body za velice zábavnou náplň, bohatý obchod a hlavně příjemnou, skoro až dětskou grafiku. Házení předmětů a střel na protivníka bude vždy herním skvostem, děkujte hře Worms, ale v DDTank se to neobejde bez pár mínusů. Těmi jsou mnohdy šílená časová omezení na kolo a nevyzpytatelná pravidla „kdo teď jede“.


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

Laugher

Laugher | 07.03.16 v 14:43

DDTank si od nás odnáší pozitivní body za velice zábavnou náplň, bohatý obchod a hlavně příjemnou, skoro až dětskou grafiku

Laugher

Laugher | 19.01.16 v 11:44

Jádrem hry je zápolení na několika mapách mezi vámi a NPC postavami nebo živým protivníkem

Laugher

Laugher | 05.01.16 v 01:19

DDTank dává silný důraz na sociální oblast hry


galerie

DDTank DDTank DDTank DDTank DDTank