recenze

Panzar

Panzar

Nabrousit meče, obléct brnění, nakoupit léčivé lektvary a hurá do boje! Nové MMORPG Panzar vás vtáhne a nepustí. Dejte mu šanci!
Free to play model se mezi online hrami rozmohl jako mor. Těch dobrých her, které na tomto modelu fungují, je však naprosté minimum. Jaká je horká novinka Panzar, jež nám dává okusit lákavé týmové šarvátky v nadupaném CryEnginu 3?

V prvé řadě, o proti ostatním titulům, překvapuje Panzar svojí originalitou. Celá hratelnost je vystavěna na osmi hratelných třídách - bersekr, tank, inkvizitor, ženista, ledová královna, sestra ohně, paladin a střelec. Každý charakter je něčím specifický, jedinečný. Zatímco tanka reprezentuje třímetrový ork, který dovede nadělat slušnou paseku se svým obřím kyjem, ledová královna se mu sice silou útoku nevyrovná, ale díky svému kouzlu zmrazení a zpomalení dovede být takřka neocenitelnou podporou ve vašem týmu, no a takový střelec zase umí stavět teleporty a kulometné věže. Týmový boj a spolupráce tu zkrátka hrají první housle. Boj bez vzájemné pomoci je v Panzaru úspěšný asi jako kouzelník bez many.

Každý charakter hraje v týmu svoji roli a skupinka hrdinů bez paladina, který jako jediný může ostatní léčit, je předem odsouzena k rozcupování nevrlými nepřáteli. Panzar není hloupá mlátička, u soubojů musíte především myslet, dostatečně se krýt a doufat, že svého nepřítele přemůžete dřív, než on vás.

Plejáda arén a herních módů je skutečně pestrá a určitě se nestane, že byste si alespoň jeden herní režim neoblíbili. Většina však spočívá v obsazovaní klíčových bodů a jejich následné držení po určitou dobu. Nechybí však ani chuťovka v podobě hraní si na dobyvatele a obránce hradu včetně katapultů, vybuchujících sudů s TNT a kotlíků s rozpáleným olejem na cimbuří hradu.

Nedílnou součástí všech MMORPG je dozajista systém levelování. Buďte si jisti, že honba za zkušenostmi vás v Panzer bude opravdu bavit. Především proto, že zkušenostní body dostávají hráči za veškeré akce ve hře, kterými byli prospěšní pro svůj tým. Zabití, spolupráce, léčení svých druhů ve zbraně, za všechno získáváte zkušenostní body. Je tedy jen a jen na vás, jak dobří budete a kolik zkušenostních bodů si z bitvy odnesete.

Každá úroveň krom navýšení klasických schopností jako je zdraví, mana, šance na kritické útoky a podobně, vám umožní odemknout si jednu novou schopnost ze stromu zkušeností. To je klasika, kterou známe i odjinud. Vyrábění, tedy craftování předmětů, ať už jsou to lektvary či nová zbroj z předmětů, které získáte za každý odehraný boj, to je systém, který jsem poprvé viděl právě zde. A všechno funguje opravdu perfektně.

Jedinými pihami na kráse jsou tak často jen samotní hráči, kteří nedovedou spolupracovat. Také systém mikrotransakcí mohl být řešen jinak. Panzar můžete samozřejmě hrát dosytosti a nezaplatit přitom ani korunu, postup na vyšší levely vám však bude ztížen a dost možná si pro urychlení levelování budete nuceni koupit premium účet. To je ovšem patřičná daň za to, že Panzar jako takový je zcela zdarma. Určitě nepřemýšlejte, zda tuto novinku vyzkoušet či ne. Krom grafických orgií se totiž dočkáte opravdu vybroušené hratelnosti a fantasy světa, ve kterém můžete strávit dlouhé hodiny. Nechte se pohltit!



V tématech:

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 11:27

text příspěvku

wozimba

wozimba | 08.08.18 v 22:45

skvělý postavy

1Laugher

1Laugher | 04.04.18 v 21:54

Dokonalá

assaly

assaly | 21.07.16 v 15:46

mazec

Laugher

Laugher | 13.12.15 v 23:02

Boj bez vzájemné pomoci

HAL

HAL | 20.09.15 v 09:42

pěkná grafika

Takeshi

Takeshi | 31.03.15 v 22:46

Zajímavé

JežeQ

JežeQ | 10.02.15 v 16:06

kvalitní zpracování, grafika a design

kokosmen265

kokosmen265 | 28.01.15 v 04:07

dokonale vymyšlené

kokosmen265

kokosmen265 | 02.01.15 v 22:51

úžas

Česká komunita | 18.03.14 v 09:41

Připojte se k české komunitě hráčů na Facebooku a diskutujte s ostatními hráči! https://www.facebook.com/panzarczsk


galerie

Panzar Panzar Panzar Panzar Panzar Panzar Panzar Panzar Panzar