recenze

Blades of Excalibur

Blades of Excalibur

Legenda o králi Artušovi, ale trošku jinak? Nu proč ne, má se zkusit všechno. Bude la Hack’n’slash rubanice fungovat v takovém formátu?
Blades of Excalibur je taková moderní RPG klasika. Mytologický a středověký styl, který se přetavil do pořádné mlátičky, může znít jako dost přitažený za vlasy, ale konečný výsledek vlastně není tak špatný. Vše začíná výběrem postavy, sice jsou tu tři, ale až na mága jsou si zbylé dvě dost podobné, prostě rváči a bitkaři.



Pak už se roztočí kolotoč, který se spíše koncentruje na mlátičku než čistokrevné RPG. Hlavní dějová linie sleduje nějaké to pozadí mytologie a budete se setkávat s legendárními protagonisty i s mým oblíbeným Merlinem. Ti dávají poměrně základní úkoly ve stylu dojít někam, zrubat hromadu nepřátel, občas něco vylepšit nebo porazit bosse. K ničemu jinému ani nejsou, proto je největší zábavou boj samotný a docela silný grinding systém.
V každé úrovni po vzoru jakékoliv hry tohoto typu musíte umlátit nebo „ukouzlit“ armádu nepřátel. Hrál jsem pouze za kouzelnici, takže ostatní postavy nemůžu soudit, ale i bez kouzel dokázala víc než Rambo ve všech filmech. Kouzla jsou už takovou třešničkou na dortu a slouží hlavně pro sběratele bodů a hodnocení. Po každé úrovni je vyhodnocení vašeho stylu, ale není to až tak důležité, odměny za hodnocení jsou minimální. Co se grindu týče, je zde hlavně kvůli penězům a žádnému sbírání předmětů. Opakované hraní již zničených nepřátel akorát v těžším provedení dá málokdy něco nového, prostě jenom prachy, ale má to svůj smysl.

Hráč musí zapomenout na sbírání milionu předmětů, hlavní je vylepšovat ty základní nebo, pokud máte opravdu štěstí, nějaké novinky. Každý upgrade stojí čím dál tím víc a i používání speciálních kamenů má svůj smysl. Otázkou tedy zůstává - dokáže hra bavit i při skoro nekonečném boji s nepřáteli a sbírání milionů minci?

Ano, dokáže, ale musíte přistoupit na celou filozofii Blades of Excalibur. Hra vám postupně dává možnost účastnit se velké škály rozličných bojů. Není to jenom o aréně a speciálních levelech na výdělek peněz, ale i o ultra obtížných úrovních, kde jsou nepřátelé mnohonásobně silnější a vy buď musíte vložit do akce už něco umu, nebo se spojit s jinými hráči. I pak ale není úspěch zaručen.

Jak už to u nás bývá zvykem, budeme uzavírat technickou stránkou hry. Je zde poznat starší engine. Ten se již objevil v mnoha podobných RPG, ale aspoň je zaručena stabilita a minimum bugů, osobně jsem žádné nezaznamenal. Hudbu, i když slušnou, jsem brzo vypnul, přeci jenom si asi dříve či později poslechneme soundtrack. A ovládání je pro mlátičku přirozené a intuitivní.

Za mě tedy dobrá hra, rozhodně nechtějte RPG, kde sbíráte předměty jak na běžícím páse, to budete šeredně zklamaní. Pokud jste tu ale pro vývoj postavy a radost z vylepšování, pak vám přeji příjemnou zábavu.


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

Drticka

Drticka | 03.04.20 v 16:22

tak bohatí chceme být všichni ale do hrobu si penize nevemem

Tony Vasquez | 14.06.19 v 02:37

Prečo nie ste unavení z chudoby, prečo sa váš partner teší zo života. Chceli by ste byť bohatí a slávni. Príďte a pripojte sa k dnešnému členovi bratstva. Akonáhle sa k nám pripojíte, kúpime vám jeden duplex v ktorejkoľvek krajine, v ktorej chcete zostať s novým autom a budete tiež dostávať $ 250,000 dolárov ročne. váš život. Chcete propagovať svoje podnikanie? Môžeme vám pomôcť tým, že vám do vášho podnikania prinesieme viac zákazníkov. Ste muzikant? chceli ste byť na vrchole sveta, ako LIL WAYNE, RICK ROSS, JAY Z, SEAN PAUL A LATE. MICHAEL JACKSON .. môžeme vás zbohatnúť ako títo muži. Ak potrebujete vstúpiť do bratstva, pošlite nám e-mail: (info.illuminatialtar666@gmail.com) môžete nás ľahko kontaktovať: +1 628 236 3086

slunicko1985

slunicko1985 | 07.08.18 v 20:09

Občas taky hraji

1Laugher

1Laugher | 04.04.18 v 21:45

Blades of Excalibur je taková moderní RPG klasika

1Laugher

1Laugher | 02.11.17 v 15:41

Klasika

NS1NO

NS1NO | 25.10.17 v 19:34

text příspěvku

1Laugher

1Laugher | 06.10.17 v 00:17

Dobrá hra

assaly

assaly | 21.07.16 v 15:45

není špatná

Martin-Červeň

Martin-Červeň | 04.07.16 v 23:30

Blades of Excalibur je taková moderní RPG klasika

Laugher

Laugher | 01.09.15 v 23:14

Klasika

Laugher

Laugher | 11.06.15 v 14:17

Zajímavé na tom je, že to hostilo zcela v rámci serveru YouTube.

kokosmen265

kokosmen265 | 28.01.15 v 04:12

Excaliber sebou také nese jeden úžasný příběh


galerie

Blades of Excalibur Blades of Excalibur Blades of Excalibur Blades of Excalibur Blades of Excalibur