recenze

Tribes: Ascend

Tribes: Ascend

Milujete rychlost, rychlou jízdu a rychlé hry? Tak to se můžete začít třást očekáváním na Tribes: Ascend. Poměrně novou free to play MMO hru z univerza Tribes, které prostřednictvím této hry, jako by vstalo z popela a oprášilo svou dávnou slávu. Tak nasaďte přilbice, setřete prach z lehce zrezlých zbraní a hurá do bitevní vřavy!
Hra od studia Hi-Rez Studios nás zavádí na futuristické bojiště, kde proti sobě všemi možnými prostředky bojují dvě znepřátelené strany. Na jedné straně barikády stojí do rudé odění Blood Eagles, zatímco na druhé straně se skví vojáci, kteří si říkají Diamond Sword. Jak už to tak bývá, tyto dva týmy se k smrti nenávidí, a tak spolu zápasí na život a na smrt na rozlehlých herních mapách, na kterých někdy nebudete mít sebemenší problém se ztratit. Avšak netřeba zoufat, každý voják má na zádech jetpack, s jehož pomocí nejenže je jednodušší se dostat z bodu A do bodu B, ale jeho praktickou funkci oceníte i ve chvíli, kdy na vás poletí salva střel vypálených ze zbraně nějakého dobráka protivníka. Prostě neocenitelná věc, bez které není radno vůbec vycházet z domu.

Aby ten boj nebyl pořád o tom samém, můžeme si vybírat hned z několika herních módů, které nám hru dokáží patřičně okořenit. Nalezneme tu jak staré známe, které můžeme vidět takřka u všech online akčních her, jako je například Capture the Flag či klasický Team Deathmatch, ale i opravdové Tribes chuťovky, jako je Capture and Hold mód, v němž se můžete pekelně zapotit při dobývání nepřátelské základny. Naštěstí po čase získáte takové vychytávky, jako je třeba podpora dělostřelectva, která nepřátelskou obranu spolehlivě zadupe do země.

Prakticky vše se zde točí kolem zkušenostních bodíků, jež získáváte za různorodé činnosti. Ať už je to třeba zabíjení protihráčů, spolupráce ve vašem týmu či držení vlajky, vždy získáte na svůj účet nějaký ten zkušenostní bod. Za tyto body si budete moci pořizovat nové vybavení od zbraní až po typ brnění, které budete nosit na své hrudi. Záleží jen na vás, jaký typ hraní upřednostňujete a čemu tedy dáte přednost. Samozřejmostí je i výběr hned z devítky herních tříd, v nichž si najdou své oblíbence snad téměř všichni. Ať už jste zarytý sniper, co číhá na druhém konci mapy, či superrychlý voják, co vás uvítá ránou z brokovnice mezi oči. Na své si zde přijde téměř každý.

Hlavní doménou Tribes: Ascend je ovšem rychlost hry. Pokud jste zvyklí na plíživé akce, v nichž se hodinu plížíte křovím, aby vás kdosi zabil zbloudilou kulkou, hraní Tribes bude pro vás pořádně studenou sprchou. Vše je zde opravdu superrychlé a fakt, že hráči se v herním světě běžně pohybují rychlostí sto kilometrů za hodinu, vypovídá své. Přesto je však hra skvěle hratelná, a pokud se nenecháte znechutit prvotními neúspěchy, titul se vám vzápětí odmění takřka nekonečnými hodinami neutuchající zábavy. Protože pořád zde budete mít co odemykat a co vylepšovat. Je sice pravdou, že se zde nachází i systém mikroplateb, s jehož využitím se můžete dostat k tomu nejlepšímu vybavení hned po první minutě hraní, avšak budete muset pochopitelně zaplatit. Hra vás však nikterak neomezuje, když tak neuděláte. Můžete se tedy ponořit do lítých bitev i bez toho, aniž byste do Tribes: Ascend investovali byť jen jediný halíř.

Takovou třešničkou na dortu je už jen technické zpracování, které patří k tomu nejlepšímu, s čím se můžeme u free to play her setkat. Vážně. Veškeré herní mapy, zbraně, nepřátelé, prostě vše vypadá v herním enginu skvostně. Připočítejte si k tomu všemu dobře zvolený hudební podkres a z Tribes: Ascend vám tak vychází jedna z nejlepších sci-fi MMO akcí, s nimiž můžete mít v současnosti tu čest. Není nač čekat, váš tým vás potřebuje!


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 12:26

text příspěvku

Blaster27

Blaster27 | 19.07.16 v 21:18

Bojové hry mám rád :)

Laugher

Laugher | 16.07.16 v 23:40

Fajná

Laugher

Laugher | 14.07.16 v 17:55

Bojová hra

Petosko

Petosko | 05.02.16 v 04:36

tohle nic moc

Laugher

Laugher | 23.08.15 v 01:10

Stříílečka

JežeQ

JežeQ | 08.02.15 v 10:45

strávil jsem nad tím asi 3 hodiny pak už mě to nebavilo :(


galerie

Tribes: Ascend Tribes: Ascend Tribes: Ascend Tribes: Ascend Tribes: Ascend Tribes: Ascend