recenze

Brick-Force - kostičková řežba i kreativní vyžití

Brick-Force - kostičková řežba i kreativní vyžití

Už je to konečně tady. Kostičkové akční řáděni Brick-Force je jedním z taháků letošního léta. Aby taky ne. Spojení bojů s vytvářením vlastních map se jen tak nevidí a dává mnohé nové možnosti oproti zavedeným MMO hrám.
Obecně
Hru si můžete spustit ve vašem prohlížeči, ale také třeba stáhnout klienta, hru nainstalovat a hrát přes něj. Registrace skrze e-mail a přihlášení pomocí hesla je standard.
V praxi tu máme akční 3D střílečku z pohledu první osoby. Hra je rozdělena na dvě složky – bojovou a stavební. Ta akční obsahuje všechny klasické herní módy. Vytvořit vlastní mapu je pak záležitost pro kreativní a tvořivé jedince.

Tak vojáčku, bojuj
V akční sekci se vám dostane všeho, co byste od MMO střílečky očekávali. Sympatické je rozdělení na servery pro začátečníky a ostatní hráče. V prvních krocích jsou tak aspoň hráči na stejné úrovni a se stejnou výbavou.

Herní módy
Nechybí tlačítko pro rychlé připojení do místnosti a následně do hry. Mnohdy je ale lepší přece jen hledat a vybírat místnost s rozmyslem. Můžete také vytvořit místnost vlastní a to si pak určujete všechny atribut sami. Počet hráčů, fragů, časový limit, vybalancování týmů nebo možnost připojení dalších hráčů během rozehraného zápasu. Herní módy z velké většiny nepřekvapily a představují zajetý MMO standard – Death Match v týmu nebo všichni proti všem, Capture Flag nepřekvapí. Z těch zajímavějších jsou tu ještě režimy Defusion (jeden tým se snaží položit bombu a nechat ji vybuchnout, druhý tým ji musí zneškodnit) a Build and Destroy. Ten přináší docela zajímavou formu zábavy, kdy v první fázi nejprve stavíte z kostek všemožné objekty dle vašeho uvážení a smyslu, v druhé pak následuje boj.

Příznivci stavitele Bořka si také přijdou na své
Tím se dostáváme k druhému aspektu hry, kterým je tvorba map. Každý hráč má možnost vytvořit vlastní mapu, zaregistrovat ji a dát k dispozici ostatním hráčům. Tento prvek dává hráčům nové možnosti a nutno říci, že komunita nelenila a nelení a k dispozici je velké množství map. Nechybí samozřejmě základní mapy Brick-Force.
Dost často narazíte na originální dílo. Velká pestrost je fajn, protože je pořád na co koukat. Na druhé straně jsem byl mnohokrát zmaten a nemohl jsem si najít to správné „killing“ místečko a tak nějak celkově jsem tam lítal jako hadr na holi. Nicméně opakované hraní vám dá určitý přehled a jistotu pohybu.
Na tvorbu mapy potřebujete daný typ bodů a výběr stavebních položek je skutečně bohatý. Hračičkové si určitě užijí a my ostatní si vystačíme s akční složkou.

S velkou mocí jde ruku v ruce i velká zodpovědnost
Stavbou map dali tvůrci hráčům opravdu velký prostor a s politováním musím konstatovat, že toho spousta hráčů využívá ve svůj prospěch. Až překvapivě často jsem narazil na mapu, která je dělána ve prospěch expení jednoho hráče – přirozeně autora. Například respawn pointy jsou umístěny v hluboké jámě, ze které nelze vyskočit, a nepřítel vás vesele bombarduje granáty nebo tam má postavené dělo. Takto má „hráč“ 160 killů, tisíce bodů a z toho plynoucí pořádnou nálož zkušeností a peněz. A to je jen jeden příklad z mnoha, kdy se mi z vypočítavosti hráčů udělalo špatně. Je to smutné, že podstata hraní ve formě výzev, překonání někoho vlastním úsilím a šikovností u některých vzalo za své…

Nová helma, zbraň a jde se „killovat“
Za absolvované souboje a vaše představení v nich (killy, asistence, brick-shoty…) vám vynáší umístění v tabulce a za to pak dostáváte zkušenosti a peníze. Tady se mi zdá, že autoři tu nasadili docela vysokou cenovou hladinu a také hodnoty XP se šplhají pomalu (pokud jste jakýs takýs průměrný hráč a chcete žít jen za věci zdarma, nikoli kupovat in-game kredity za skutečné peníze). Trochu jsem taky čekal, že mi autoři dají nějaké dárečky za každý level… a nic. Pravda, dostanete základní výbavu po vstupu do hry, ale to je nic, žádné větší benefity se nekonají. A tak budete muset brutálně šetřit a dost často hrát. Nechybí možnost zbraně upgradovat a opravovat je, ale to je zase tak drahé, že si to doporučuji rozmyslet. Ono opravovat něco, co takřka nepoužíváte, nemá úplně význam a opravdu je to drahé.

Celkové shrnutí
Vše, co byste čekali od akční on-line střílečky, vám Brick-Force nabídne. Jsou to ověřené herní módy, fragy, killy, expení, nákup výbavy s určitou funkcí a souboje na mapách, kde se vyplatí strategický pohyb a využívání okolí ve svůj prospěch. Revoluční je složka tvorby vlastních map, kdy máte volnou ruku, a lze vytvořit parádní dílo. Nicméně je tato možnost mnohdy zneužívána hráči, kteří si jen chtějí rychle a nefér naexpit. A tak to originální, s čím měl titul přijít, trochu ztrácí na lesku. A to paradoxně kvůli samotným hráčům, pro které je titul dělán.
Sympatická je možnost ničení určitých objektů během hraní a také některé herní módy příjemně překvapí. Celkově velmi nadprůměrná MMO hra.


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

mrkev | 21.12.14 v 19:00

maki : je to tam napsany

Maki | 19.11.13 v 17:44

Bylo by fajn napsat z ceho si delaji farmu na Expeni?

ada | 11.01.13 v 19:44

1000000000000000000000

oijkoj | 11.01.13 v 19:43

ko

Pokjisek | 09.08.12 v 18:30

Cs Lidi Hello


galerie

Brick-Force - kostičková řežba i kreativní vyžití Brick-Force - kostičková řežba i kreativní vyžití Brick-Force - kostičková řežba i kreativní vyžití Brick-Force - kostičková řežba i kreativní vyžití Brick-Force - kostičková řežba i kreativní vyžití Brick-Force - kostičková řežba i kreativní vyžití Brick-Force - kostičková řežba i kreativní vyžití Brick-Force - kostičková řežba i kreativní vyžití Brick-Force - kostičková řežba i kreativní vyžití Brick-Force - kostičková řežba i kreativní vyžití Brick-Force - kostičková řežba i kreativní vyžití Brick-Force - kostičková řežba i kreativní vyžití Brick-Force - kostičková řežba i kreativní vyžití Brick-Force - kostičková řežba i kreativní vyžití Brick-Force - kostičková řežba i kreativní vyžití

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce