recenze

StreetRally

StreetRally

Cena aut stále šplhá výše, stejně jako útraty za benzín. Proč tedy nezkusit virtuální závody v ulicích velkoměsta zcela zdarma? StreetRally přináší i skvělé vylepšování vozidel.
S pár tisíci si kupujete svá první auta a vydáváte se na dráhu pouličního závodníka. Hra je celkově rozdělena na dvě části. Tou první je vaše garáž s autem (později auty), kterou si musíte vylepšit pro zpřístupnění různých součástek a v ní také upravujete samotné vehikly. Pak jsou tu ony závody.

Ty zprvu vypadají různorodě a dají se dělit do několika kategorií. Klasický závod, kdy se honíte za virtuálními oponenty a snažíte se je porazit, někdy jsou čtyři, někdy jenom jeden. Pak je tu nutnost ujet trať dostatečně rychle, takže klasický souboj se stopkami. Driftování je také reprezentováno, asi nejjednodušším závodem, kdy pouze sbíráte body. Třešničkou na dortu je poté nutnost ujet policii nebo někoho nabourat. Občas se všechny výše zmíněné módy prolínají, což přidává na dynamičnosti hraní. Celkově vzato musíte vždy jet, jet a jet… nejlépe na plný plyn.

Má to ale háček. StreetRally je sice prezentována jako arkáda, ale ovládání auta je jako na ledu. I se slušně nabušeným fárem budete mít problém vybírat zatáčky a vždy budete mít pocit „létavého auta“. I po slušné porci hraní jsem měl mnohdy vztek na ostrou zatáčku a auto ve stromě. Tím to ale nekončí. Oponenti očividně švindlují. V případech, kdy vedete, vás i sebepomalejší soupeř začne zázračně dohánět a jedna chyba znamená, že vás nejspíše předjede. Tato situace se stávala skoro každý závod, a to i při perfektní jízdě. Svým způsobem tím úprava auta ztrácí smysl.

Zpět do garáže. V ní si musíte opravdu koupit všechno za peníze, které získáte během zdárně ukončených závodů. Výbava vám dá možnost lepších součástí pro vehikly a možnost vystavit si vaše poháry. Tato část sice nenabízí nic speciálního, ale je aspoň dobře udělána.

Kromě kariéry si můžete zasoutěžit i v různých ligách a mezi kamarády, příjemné zpestření pro průměrnou hru. Škoda jenom že není licencována, značky aut jsou čistě smyšlené a já zase nemám v garáži Jaguara.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

JYupWMLW

JYupWMLW | 09.04.24 v 00:39

1

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 12:28

text příspěvku

Laugher

Laugher | 02.04.16 v 00:43

StreetRally je sice prezentována jako arkáda, ale ovládání auta je jako na ledu

Petosko

Petosko | 31.05.15 v 00:45

Možme jezdit :)


galerie

StreetRally StreetRally StreetRally StreetRally StreetRally

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce