recenze

KartRider Dash

KartRider Dash

Několik večerů jsem strávil ježděním v motokárách, které řídí závodníci s obřími hlavami. Neptal jsem se proč, jak dlouho a kvůli čemu, prostě jsem stále jezdil a bavil. Taková se z toho stala závislost.
KartRider Dash má svůj původ v čistě MMO hře od Nexonu a nyní se dostala do Facebook světa, kde opět sklízí ovace a nadšení hráčů. Je to hlavně dáno naprosto jednoduchým ovládáním a velmi přátelským interfacem. Stačí si vybrat, jestli budete jezdit jako jednotlivec, v týmu, proti světu, přátelům a jestli budou v závodě nástrahy a „zbraně“. Pak už závodíte.

V samotném závodu jde přirozeně o to dojet na co nejlepším místě. Tam, kde se jede pouze na řidičské schopnosti, je vše jasné, ale s bonusy a nepříjemnostmi z vašich rukou je vše jiné a velmi dynamické. Občas totiž najedete do krabic, které vám dají například turbo, štít (věc, která vás zrychlí nebo ochrání) nebo si budete moci hodit banánovou šlupku na trať, zamotat oponentům řízení, vypustit raketu, zpomalit jiného hráče atd. Vše je dáno náhodně a správné použití dokáže stupně vítězů zamotat i v poslední sekundě.

Nejenom ovládání hry, ale přímo řízení je až dětinsky primitivní. Vystačíte si s šipkami nebo ASWD pro akceleraci, brzdění a zatáčení. Ještě tu je CTRL pro spouštění bonusů a SHIFT pro slidy (které jsem moc nepoužíval, lepší je mírně přibrzdit). Hru může hrát klidně i malé dítě a skvěle se bavit.
Ostatních hráčů na jedné mapě, kterých je opravdu pěkné množství a stále přibývají, je vždy 7, tedy jede vás 8 dohromady. Ideální počet, někdy jsou silní, někdy pomalí, ale většinou se můžete těšit na zábavný guláš v zatáčkách a napínavé kradení pozic. Přesto mi něco po čase začalo chybět. Jsou to nějaké turnaje nebo tabulky jezdů, které by vás buď motivovaly k lepším výkonům, nebo daly možnost se pochlubit ostatním přátelům. To je velká škoda a já jenom doufám, že se něco takového objeví v budoucnu.

Určitě ještě zmíním, že za každý závod dostáváte zkušenosti a peníze (podle pozice, na které jste dojeli). Za mince si můžete koupit novou kárku, lepší motor, nebo jezdce, příjemné, ale nic speciálního. Počet závodů je limitován, ale necítil jsem příliš velkou potřebu si je kupovat za peníze. A v poslední řadě vychválím skvělou visuální stránku a minimum technických potíží, jenom jednou jsem se propadl neznámo kam, ale opravdu pouze jednou.


hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =

JYupWMLW

JYupWMLW | 08.04.24 v 10:32

1

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 12:28

text příspěvku

hajzlos

hajzlos | 24.07.15 v 04:59

podobne crash team racing

hypnotyzer

hypnotyzer | 24.02.15 v 06:18

moc hezké a chytlavé


galerie

KartRider Dash KartRider Dash KartRider Dash KartRider Dash KartRider Dash KartRider Dash

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce