recenze

War Commander

War Commander

Je libo válečnou strategii? Budujte vojenskou a energetickou infrastrukturu, vyvíjejte vaši základnu a bojujte proti ostatním hráčům. Realtimeová strategie jak se patří.
Velká většina strategií je zaměřena na takovéto spíše mírumilovné stavění městečka plného kytiček a dekorací, posílání dárečků a zkrátka vzájemnou pomoc při plnění questů. Tady to bude boj, boj a zase starý dobrý boj.
A kde začít? Je pravda, že než se slušně rozkoukáte po hře, pomohou vám questy, díky nimž vybudujete první fabriky na produkci kovu, oleje a elektrárny dodávající energii a tím zajišťující příslušnou produkci. Zároveň tak nějak nemůžete udělat chybu, neboť počet budov je omezen a za chvíli postavíte všechno, co je v nabídce, a ochranná doba na to bohatě stačí.

Budovy do značné míry předpovídají další náplň hry. Vojenské stavby produkují vojáky. Nové vojenské jednotky si musíte odemknout, případně je vylepšit. Následují vozidla a dokonce i vzdušná bojová síla. Na to všechno potřebujete kov a olej z příslušných stanic a je potřeba je pravidelně sbírat, protože plná stanice už dále nic nepřidává.
Před bojem proti ostatním hráčům je potřeba zamést si před vlastním prahem a také vybudovat jakous takous obranu v podobě vojáků, ale hlavně děl. Sami zjistíte, že se poměrně dost špatně ničí. To nakonec platí obecně, pokud zvolíte špatnou jednotku. Ano, každý voják má své slabé a silné stránky.
Strategie vstupuje na scénu ještě před útokem. Z nabídky hráčů si vyberete cíl a lze prozkoumat jeho základnu a odhadnout sílu. Následuje úkol rozdělit jednotky. Máte určenou kapacitu, kolik „kusů“ vojska můžete poslat a jejich kombinace je na vás s tím, že každý druh zabírá různý poet místa.
Jakmile začne boj, samozřejmě můžete s vojskem manipulovat. Dvojklikem označíte celou skupinku a poslat je na jiný terč – zkrátka jak to ve strategiích bývá. Cílem je zdevastovat celou základnu, z čehož získáváte slušný příjem surovin pro svou vlastní potřebu, ale musíte to stihnout do pěti minut, což zase dává prostor pro taktiku.

Brzy (takřka okamžitě) vyvstane otázka, jak zvýšit útočnou sílu a počet vojnclů. Atributy vylepšujete upgradem a počet vyžaduje zase upgrade budovy „Command Center“. Není to levná záležitost, ale stojí to za to, neboť tím odemknete další budovy a zase se dá jet dál nejenom v počtu vojáků.
Další poznámkou je možnost stavět a zkoumat současně. Akce určují budovy nalevo a v každé z nich lze provádět příslušnou akci. Progres vpřed urychluje možnost okamžitého dokončení akce pod pět minut nebo platba pomocí FB kreditů, kterou ovšem neshledávám úplně zásadní.

Celkově dobrá volba pro milovníky strategií na Facebooku.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

Klinas | 02.11.12 v 00:34

Nábor do nové české a slovenské aliance v sektoru 391 vice na : http://forums.kixeye.com/group.php?groupid=1118 Je nutné se zaregistrovat a vytvořit profil. Oficiální stránky KIXEYE.

Mira Egert | 10.01.12 v 23:17

Ško jen , že War Commander není cz , jinak je to parádní strategie :-)

FILIP | 03.01.12 v 16:43

já to chci


galerie

War Commander War Commander War Commander War Commander War Commander War Commander War Commander War Commander

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce