recenze

VEGA Conflict

VEGA Conflict

Stačí dostat pod palec jedno místečko mezi asteroidy a už můžete tvořit novou vesmírnou stanici a postavit vlastní flotilu. Dalším krokem už je ovládnutí sektoru a části naší galaxie.
Vega Conflict jde ve šlépějích klasických sci-fi MMO strategií, ale díky své, na Facebook bohaté náplni a opravdu minimální potřebě něco platit se odlučuje od většiny a průměru. Začínáte pouze se stanicí a nějakou tou těžební a výrobní jednotkou. Tutorial si vás už provede klasickými kroky, kde se dozvíte, jak stavět další věcičky, jak vylepšovat, zkoumat a stavět flotily. Není na tom opravdu nic těžkého a hra se drží osvědčených a funkčních metod. Co se týče zdrojů, ty jsou zde tři, plus jeden velmi vzácný, který hraje velkou roli až v pozdní části hry. Co se mi osobně zalíbilo, byla možnost urychlit jakoukoliv stavbu a výzkum, pokud byl pod čtyři minuty, jedná se o nový trend, který se uchytává u stále více her.

Budovatelská část je tedy standard, ale stále povedený a nadprůměrný. Nejlepší částí hry je ale samotné navrhování a stavba lodí, plus ohromně velký výzkum. Každá loď se totiž skládá ze základního trupu, který má několik modulů pro zbraně, štíty, pancíř a další věcičky. Jak zvládáte výzkum prohloubit dále, otevírají se vám obrovské kombinace a možnosti, hlavně co se týče zbraní. Každá technika má kromě rozdělení na ony moduly i různé skupiny, podsekce a řady, které pomalu odemykáte. Tahle část táhne celou hru, a jestli rádi bádáte a máte radost z každé nové objevené věci a možnosti, budete u VEGA Conflict přikovaní.



Nuže, pojďme na další segment hry, který vás určitě bude zajímat, a to je boj a mapa vesmíru. Vaše první základna se točí kolem jedné planety a určitě se dostanete k sousedům a na další planety, jak se hra bude rozvíjet. PvP část je tedy jasná, prostě bojujete s ostatními hráči, popřípadě aliancemi. Jak je na tom PvE? Možná trošku mizerně. Farmaření zde probíhá ve stylu napadání přepravních letek, které se liší v úrovni, technologii a tím i obtížnosti. Čím těžší cíl, tím větší kořist. Sice efektní způsob zisku surovin, ale je to celé monotónní.
I samotný souboj nepatří mezi špičku, flotila může mít maximálně 8 korábů. A i přes nekonečnou rozličnost je zde málo prostoru pro strategii. Nejlepší je vždy nalítnou se všemi loděmi k té nejbližší a oddělat ji, popřípadě se soustředit na ta nejnebezpečnější plavidla. Platí ale pravidlo, že ve většině případů vyhrává silnější a technologicky vyspělejší strana, konec, tečka. Neříkám, že to je vysloveně špatně, ale přes velmi pozitivní pocit ze hry, jsem u téhle části čekal více.

A jak je na tom hra technicky? Na výbornou, hudba, grafika, ovládání, všechno zde funguje skvěle, hráč se neztrácí a občas zkoumá různé detaily a užívá si. To se vztahuje i na samotnou hratelnost. VEGA Conflict je výborná strategie, kterou opravdu doporučuji, hlavně díky výzkumu a různorodosti lodi, jen překousnout nudnější souboje.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

Ofinogenov | 10.01.16 v 04:47

Kdo by mel zajem pripojit se k největší cesko slovenske alianci najde nas pres forum czsk.space

Laugher

Laugher | 05.09.15 v 00:36

I samotný souboj nepatří mezi špičku


galerie

VEGA Conflict VEGA Conflict VEGA Conflict VEGA Conflict VEGA Conflict

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce