recenze

The Hunger Games Adventures

The Hunger Games Adventures

Film The Hunger Games vtrhnul do kin a spolu s ním, byť se zpožděním, byla vypuštěna i Facebook hra ve stejné tematice. A jak to celé zatím vypadá? No, doteď nevím, proč ve hře na motivy akčního sci-fi filmu pěstuju jahody a jablíčka a akční souboje naprosto chybí.
Na úvod bych chtěl rozbořit jisté mýty, které mohou vzniknout v mysli, když si hráč přečte název „Hunger Games Adventures“. Žádné PvP nebo PvE souboje, žádný trénink postavy, dokonce ani zběsilý běh lesem pro bágl. Celé to působí tak trochu staticky, omšele a že už jsem to nejednou někde viděl a hrál. Jenom samozřejmě v jiném grafickém kabátku a jmény NPC postav. Ale postupně.

Hra se odehrává de facto na dvou herních obrazovkách, respektive dvou „světech“, mezi kterými přepínáte. Za prvé se ocitáte v divočině, kde si budujete váš příbytek. Hodně se to podobá takovým kouskům jako FrontierVille nebo Ravenskye City, kdy na prázdný plácek stavíte různé objekty, rozšiřujete území, a když místo dojde, tak vykácíte stromy. Tyto předměty produkují předměty na plněné questů a peníze na další nákup a nechybí ani dekorační složka. Zkrátka taková klasická Facebook náplň, kdy budujete a rozšiřujete „domeček“ uprostřed lesa.
Druhou částí je „svět“, ve kterém dostáváte a plníte úkoly.
Všechny akce se odehrávají klikáním na určené objekty a spotřebováváním energie, což je opět obehraný koncept. Nic proti tomu, vždyť spousta úspěšných „-ville“ titulů pracuje stejně. Ale… v Hunger Games jde přece o holý život a ne o pěstování jahod (ano, sbíráte zde jahody, pomeranče i jablka).
S potěšením kvituji systém questů. Na splnění úkolu potřebujete občas nějaký předmět. O ten sice můžete požádat přátele, ale lze ho získat i během hraní z interakce s předměty „doma“ i „venku“. Vzniká tak celkem systematická linka plnění úkolů, i když si sem tam počkáte několik hodin jak z nedostatku určitého objektu, tak prázdné energie.

V celkové náplni tu tak máme poměrně klasickou budovatelskou Facebook hru, která je doplněna o úkoly. Svět a téma Hunger Games se objevuje jen tak jaksi na pozadí. Narazíte na postavy a lokace z filmu, zadání úkolů se také občas točí kolem „dětí z dvanácti krajů“ a Kapitolu, ale to je dle mého soudu na hru, která by měla být jakýmsi oficiálním kouskem, dost málo.
Na úvod bylo zmíněno, že hra měla oproti filmu skluz. Hra byla nejspíše hodně uspěchaně hozena do veřejného světla, což je vidět i na tom, že některé položky nejsou momentálně vůbec aktivní a počet věcí k nákupu bych také čekal bohatší. Dále je zde momentálně omezený maximální dosažitelný level na 15.

Celkově pociťuji zklamání. Čekal jsem více než je provařenou klikací náplň, ve které něco buduju, sbírám prachy na nákup a plním questy, které mnohdy totálně nesouvisejí s filmem („seberte dvanáct pomerančů“). Chtělo by to prostě více akce a hlavně dát pryč to sbírání ovoce, když, alespoň momentálně, postrádá větší smysl. Říkám momentálně, neboť osobně očekávám a s jistým očekáváním vyhlížím update s novým obsahem a pokračováním, kdy už hru budu ochoten považovat za hotovou. Toto je šité horkou jehlou a žel je to dost vidět. Pro fandy filmu, kteří jsou současně příznivci tohoto stylu Facebook her, to ale může být jasná volba.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

Niky | 25.04.12 v 20:37

zní to dobře, ale nejde mi to pustit...=(


galerie

The Hunger Games Adventures The Hunger Games Adventures The Hunger Games Adventures The Hunger Games Adventures The Hunger Games Adventures The Hunger Games Adventures